Dorian06 41702 #54701 Napisano 27 Listopada 2013 Sumo kozak! Gratuluje Panowie. Ja do swojego wróciłem po dwóch latach i stwierdzam, że to najlepszy diver do 5k! Tylko dlatego, że MM jest za 6k (chociaż tego na żywca jeszcze nie widziałem)Dzięki.+ milion no to powinno być pomarańczowe...Jakoś nie leży mi w tym modelu. Chociaż na żywo nie widziałem.OM jest super 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #54702 Napisano 27 Listopada 2013 swietny, mógłbym prosić referencje tego Seiko, dziekiSeiko 7A38 model 706A 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neo1972 1 #54703 Napisano 27 Listopada 2013 W dniu wczorajszym było Orientalnie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antjama 24 #54704 Napisano 28 Listopada 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #54705 Napisano 28 Listopada 2013 Dziś bez zmian. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2007 #54706 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Mała rzecz, a cieszy Kalendarze KMZiZ 2014 jeszcze są i można zamawiać http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90561-kalendarz-biurkowy-na-2014-rok/page-8 Edytowane 28 Listopada 2013 przez ladek22 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #54707 Napisano 28 Listopada 2013 Dziś bez zmian.nieodmiennie ten zegarek mnie zachwyca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #54708 Napisano 28 Listopada 2013 nieodmiennie ten zegarek mnie zachwyca"Bond" ma coś w sobie, niby oklepany design, ale w wykonaniu Omegi wygląda i nosi się wspaniale. Żałuję tylko, że nie mam dobrego sprzętu foto, aby oddać niektóre smaczki wizualne. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #54709 Napisano 28 Listopada 2013 image.jpg Nie mam pytan... 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JED 11 #54710 Napisano 28 Listopada 2013 Mała rzecz, a cieszy Wooo, dawno nie widzialem! 0 Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1779 #54711 Napisano 28 Listopada 2013 dziś szwajcarski scyzoryk z akcesoriami w wersji rozrywkowej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41702 #54712 Napisano 28 Listopada 2013 Nie mogło być inaczej. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #54713 Napisano 28 Listopada 2013 Zastanawiam się co w Sumo jest takiego magicznego, że ludzie mówią, że jest wart więcej niż w rzeczywistości kosztuje... Odrazu chciałbym znaznaczyć, że nigdy nie widziałem tego zegarka na żywo. Poprostu jestem ciekaw, gdzie jest ta ponadprzeciętna jakość. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #54714 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) gdzie jest ta ponadprzeciętna jakość. Ale, że ponadprzeciętna jakość w zegarku za ~500-600 EURO? Czy, że to Seiko i kosztuje 500-600Euro, to jakość musi mieć ponadprzeciętną?AP i PP są jakościowo lepsze, nie masz się o co obawiać. U mnie urodziwy skromniaczek: Edytowane 28 Listopada 2013 przez Jaro_swatcH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #54715 Napisano 28 Listopada 2013 Zastanawiam się co w Sumo jest takiego magicznego, że ludzie mówią, że jest wart więcej niż w rzeczywistości kosztuje... Odrazu chciałbym znaznaczyć, że nigdy nie widziałem tego zegarka na żywo. Poprostu jestem ciekaw, gdzie jest ta ponadprzeciętna jakość.Dlatego właśnie trzeba go zobaczyć i założyć na rękę. Dla wielu ma w sobie to "cos", co działa jak magnes. Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #54716 Napisano 28 Listopada 2013 Carlito1: Zadawałem sobie to samo pytanie .. dopiero kiedy przymierzylem i zobaczylem stwierdzam ze jest ponad przeciętnej jakości i nie mam juz więcej pytań) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 508 #54717 Napisano 28 Listopada 2013 Fakt sumo w swojej klasie cenowej konkurencji raczej nie ma..Rzekłbym sama koperta nie jest gorzej wykonana niż marinemastera.Polerka i satyna,ostre przejścia sa zachowane (czego brak czasami np w omedze) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41702 #54718 Napisano 28 Listopada 2013 Zastanawiam się co w Sumo jest takiego magicznego, że ludzie mówią, że jest wart więcej niż w rzeczywistości kosztuje... Odrazu chciałbym znaznaczyć, że nigdy nie widziałem tego zegarka na żywo. Poprostu jestem ciekaw, gdzie jest ta ponadprzeciętna jakość.Dobre pytanie.Na jednym ze spotów krakowskich ktoś zachwalał Sumo.Zapytałem co w nim może być takiego?Dostałem odpowiedź. To trzeba zobaczyć.A, że w Krk nikt nie miał to kupiłem. Najpierw czarnego a za chyba 3 dni niebieskiego.Są po prostu rfewelacyjne. A stosunek cena/jakość to nie mają sobie równych.Większość nurków może się schować do niego. Oczywiście w rozsądnych pieniądzach. Zastanawiam się tylko jak musi być zrobione MM?Miałem Bonda i Sumo dużo fajniejsze. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterzomp 8 #54719 Napisano 28 Listopada 2013 Seiko 7A38 model 706Adzięki, jeszcze raz Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #54720 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki chłopaki za info. chętnie bym gdzieś kiedyś zobaczył ten zegarek na żywo. AP i PP są jakościowo lepsze, nie masz się o co obawiać. Dziwny z Ciebie człowiek, pytam normalnie po ludzku, bo jestem ciekaw, a Ty mi tu z jakimiś takimi durnymi tekstami wyjeżdżasz. Edytowane 28 Listopada 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 508 #54721 Napisano 28 Listopada 2013 ?Miałem Bonda i Sumo dużo fajniejsze. Bez przesady,nowy Bond rozwala sumo,miałem oba zegarki i porównywałem.Sumo ma kiepską bransoletę,zapięcie,aluminiowy bezel,gorszy werk..W swojej klasie jest oki,na tym koniec. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #54722 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Zastanawiam się tylko jak musi być zrobione MM? Nie chcę zapeszać, ale paczka juz do mnie idzie także za kilka dni będę go miał. Spotkamy się i obcenimy czy warto dopłacać do Sumo. Nie wyobrażam sobie, żeby między Sumo, a MM była jakaś przepaść. Edit: ścieło mi posta, później wyprodukuję jeszcze raz Edytowane 28 Listopada 2013 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 940 #54723 Napisano 28 Listopada 2013 jak dla mnie sumo mogłoby mieć np. szafir z AR + bransoletę 22mm a nie 20 poza tym spoko zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #54724 Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Dlatego pytam, w jakim kontekście pytanie o ponadprzeciętność? Tzn. co ma wyznaczać "przeciętność"? Nurki, Japońce, inne zegarki za ~2000zł? Za swoją cenę, to bardzo fajny i dobrze wykonany zegarek, do tego urodziwy, jeśli nie liczyć zbyt wąskiej bransolety. Edit. A mój durny tekst odnosił się do durnie, przepraszam, nieprecyzyjnie zadanego pytania. Edytowane 28 Listopada 2013 przez Jaro_swatcH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 940 #54725 Napisano 28 Listopada 2013 Nie chcę zapeszać, ale paczka juz do mnie idzie także za kilka dni będę go miał. Spotkamy się i obcenimy czy warto dopłacać do Sumo. Nie wyobrażam sobie, żeby między Sumo, a MM była jakaś przepaść. Edit: ścieło mi posta, później wyprodukuję jeszcze razbo tej przepaści nie ma- to 2 b.fajnie wykonane zegarki w których nie ma za bardzo się do czego przyczepić pod kątem jakościowym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach