Wasyl 733 #63451 Napisano 14 Maja 2014 Czas na małe co nieco Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #63452 Napisano 14 Maja 2014 Wskazówka jest znanego pochodzenia i wyszła z Rolexowej "manufaktury" Trzeba ją było jednak nieco pomalować Lupa nie pasowała do wakacyjnego przeznaczenia, więc ja wyskrobano. Mozna spowrotem dokleić No i najważniejsze, to jest to polar 16570, a nie ten przerośnięty 116570 Przed kosmetycznymi zabiegami, zegarek wyglądał tak: Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale modujac w ten sposob tego Rolka pozbawiles mozliwosci serwisowania go w autoryzowanych przez firme Rolex punktach serwisu zegarkow tej marki. Zaden szanujacy sie autoryzowany punkt Rolexa nie zaryzykuje przyjecia tak zmodowanego czasomierza do serwisu, co laczy sie z niemozliwoscia dla Ciebie uzyskania dokumentu poswiadczajacego poddanie zegarka 'profesjonalnemu serwisowi Rolexa'; co teraz byc moze nie ma dla Ciebie znaczenia, ale co moze miec znaczenie w przyszlosci w przypadku proby sprzedania go z nadzieja na uzyskanie 'dobrej' ceny za niego.Ale, jest tak oczywiscie tylko w przypadku gdy wlascicielowi takiego zmodowanego Rolexa zalezaloby na serwisie ktory by byl 'profesjonalnym serwisem Rolexa', ktos kto o to nie dba (dla kogo nie ma to znaczenia) moze sobie tym glowy nie zawracac i zapomniec to co napisalem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 44 #63453 Napisano 14 Maja 2014 Wydaje mi się , że na średnią . Nie mam dużego nadgarstka a wg mnie pasuje - i nawet nie staraj się mnie przekonać , że jest inaczej ! Wysłane z budki telefonicznejnawet nie miałem zamiaru próbować cię przekonać bo wygląda dobrze ale ja mam w nadgarstku ok 17,5 cm i w porównaniu z moim twój jest duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 1035 #63454 Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale modujac w ten sposob tego Rolka pozbawiles mozliwosci serwisowania go w autoryzowanych przez firme Rolex punktach serwisu zegarkow tej marki. Zaden szanujacy sie autoryzowany punkt Rolexa nie zaryzykuje przyjecia tak zmodowanego czasomierza do serwisu, co laczy sie z niemozliwoscia dla Ciebie uzyskania dokumentu poswiadczajacego poddanie zegarka 'profesjonalnemu serwisowi Rolexa'; co teraz byc moze nie ma dla Ciebie znaczenia, ale co moze miec znaczenie w przyszlosci w przypadku proby sprzedania go z nadzieja na uzyskanie 'dobrej' ceny za niego.Ale, jest tak oczywiscie tylko w przypadku gdy wlascicielowi takiego zmodowanego Rolexa zalezaloby na serwisie ktory by byl 'profesjonalnym serwisem Rolexa', ktos kto o to nie dba (dla kogo nie ma to znaczenia) moze sobie tym glowy nie zawracac i zapomniec to co napisalem Oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe. Nie przejmuje sie tym zbytnio. Zaden to drogocenny model. W dodatku przywrocic go do stanu przed przerobkami jest dosyc latwo Inna sprawa, ze dla mnie autoryzowany przeglad ma sens przy bardziej kosztownych okazach, przy tym wystarczy majster specjalizujacy sie w Rolexach. Edytowane 14 Maja 2014 przez kroll_czarli 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #63455 Napisano 14 Maja 2014 Oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe. Nie przejmuje sie tym zbytnio. Zaden to drogocenny model. W dodatku przywrocic go do stanu przed przerobkami jest dosyc latwo Inna sprawa, ze dla mnie autoryzowany przeglad ma sens przy bardziej kosztownych okazach, przy tym wystarczy majster specjalizujacy sie w Rolexach.Okay, rozumieim. Dodam jedynie przy tej okazji, ze samo "specjalizowanie sie w Rolexach" jest wazne, ale wazniejsze (a jesli nie wazniejsze, to przynajmniej tak samo wazne) jest aby taki majster byl osoba uprawniona przez firme Rolex do wydawania swoim klientom zaswiadczenia potwierdzajacego jego bycie autoryzowana przez ta firme osoba do dokonywania 'autoryzowanego profesjonalnego serwisu Rolexa' (czyli, mowiac krotko, chodzi o papierek). Ale, tak jak napisalem powyzej, skoro nie ma to dla kogos znaczenia... to prosze zapomniec to co napisalem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 1035 #63456 Napisano 14 Maja 2014 pablo122, wszystko OK - wolalem wyjasnic. czarli - ja wole wieksze - patrz moj podpis. JED, ale przyznać muszę, że w komplecie z RubberB, ten zegarek jest odjazdowy Guma bardzo wygodna, dosyć mięsista, ale nie za gruba. Ładnie się układa. Okay, rozumieim. Dodam jedynie przy tej okazji, ze samo "specjalizowanie sie w Rolexach" jest wazne, ale wazniejsze (a jesli nie wazniejsze, to przynajmniej tak samo wazne) jest aby taki majster byl osoba uprawniona przez firme Rolex do wydawania swoim klientom zaswiadczenia potwierdzajacego jego bycie autoryzowana przez ta firme osoba do dokonywania 'autoryzowanego profesjonalnego serwisu Rolexa' (czyli, mowiac krotko, chodzi o papierek). Ale, tak jak napisalem powyzej, skoro nie ma to dla kogos znaczenia... to prosze zapomniec to co napisalem. Wiedziałem o tym, ale może komuś się przyda 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igory76 44 #63457 Napisano 14 Maja 2014 W korku Nie jadę stoję w korku Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #63458 Napisano 14 Maja 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Deco79 5 #63459 Napisano 14 Maja 2014 0 Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR CC1054 56E, Signature Collection Grand Classic NB0046-51L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 133 #63460 Napisano 14 Maja 2014 Od kilku dni bez zmian. Polubiliśmy się Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #63461 Napisano 14 Maja 2014 Dzisiaj ten: (niestety, nie 'polar edition', nie 'na gumie' i nie 'modowy' [bez przerobek] ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcink88 332 #63462 Napisano 14 Maja 2014 U mnie dziś tak Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 1035 #63463 Napisano 14 Maja 2014 Dzisiaj ten: (niestety, nie 'polar edition', nie 'na gumie' i nie 'modowy' [bez przerobek] ) Jemu guma by nie pasowała 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cyklista 0 #63464 Napisano 14 Maja 2014 Z każdym dniem coraz bardziej go lubię. Wysłane z mojego LG-P970 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1137 #63465 Napisano 14 Maja 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2693 #63466 Napisano 14 Maja 2014 W korku Nie jadę stoję w korku Wysłane z mojego iPhone 5sprzez TapatalkPodczas stania w korku można popatrzeć na nową nawigację GPS Kliknij w moją sygnaturę! 0 Przysyłajcie zdjęcia do klubowych kalendarzy 2027. Więcej szczegółów pod linkiem #1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 1027 #63467 Napisano 14 Maja 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 1035 #63468 Napisano 14 Maja 2014 Graty Maru, super zegar 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rav3nlord 4 #63469 Napisano 14 Maja 2014 nowy nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 1027 #63470 Napisano 14 Maja 2014 dzięki, trochę się wyczekałem na niego ale warto było. 8500 bardziej mi pasuje niż poprzedni model na 2500 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1417 #63471 Napisano 14 Maja 2014 Na JFS z wszytą klamrą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 1035 #63472 Napisano 14 Maja 2014 dzięki, trochę się wyczekałem na niego ale warto było. 8500 bardziej mi pasuje niż poprzedni model na 2500 Ja też wolę nową PO. A ja niestety Rolek - okancerowany brakiem lupki, na gumce, która Rolexowi nie przystoi 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maru123 1027 #63473 Napisano 14 Maja 2014 za to zdjęcie świetne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1706 #63474 Napisano 14 Maja 2014 Pablo, kolejny charakterny pach.Karol, w polarze też bym ściągnął lupkę aczkolwiek muszę przyznać, że w Subie ją polubiłem Na lato także wrzucę Suba na RubberB. Teraz czas na czerwoną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 1035 #63475 Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Bartek, co ciekawe, to ja w GMT tez lubie lupke, tak samo w SUBie mi sie podoba. W polarku mi nie pasuje. Czerwony RubberB na SUB wygląda super, znajomy mi kiedys pokazywal Edytowane 14 Maja 2014 przez kroll_czarli 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach