kacy 6 #91051 Napisano 10 Lipca 2015 Panowie, a te powierzchowne ryski, jak np. u Bartka można usunąć czymś innym niż Cape Codem? Też mi się porobiły od nurkowania za biurkiem Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Kacper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 594 #91052 Napisano 10 Lipca 2015 Capecode`m to szczotki lepiej nie robic, bo sie zacznie swiecic jak psu.... 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vlepek #91053 Napisano 10 Lipca 2015 Wysłane z mojego iPada przez Tapatalkswietne ujecie,super wyszlo, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2405 #91054 Napisano 10 Lipca 2015 no i zrobiło się deszczowe lato dobrze że zdążyłem kupić odpowiedni zegarek Uważaj, żeby kwaśny deszcz nie zeżarł Ci powłoki AR. Panowie, a te powierzchowne ryski, jak np. u Bartka można usunąć czymś innym niż Cape Codem? Też mi się porobiły od nurkowania za biurkiem Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk Cape Codem to tylko z polerowanych powierzchni.Do matowych polecam twardszą stronę klasycznej gąbki do zmywania naczyń, to naprawdę działa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #91055 Napisano 10 Lipca 2015 do matowanych są specjalne włókniny satynujące metal o różnej gradacji od 300 do 1500 zależnie od tego jaki mat chcemy uzyskać, gąbka do naczyń zbyt rysuję ja osobiście nie polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2405 #91056 Napisano 10 Lipca 2015 Na zegarku też nie polecam, ale klamerkę bransolety jak najbardziej.A najbardziej porysowane wygląda po pierwszych trzech ruchach, po 50 szlif wydaje się całkiem równy Ale nie przyjmuję reklamacji jakby co 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grudniewski 1 #91057 Napisano 10 Lipca 2015 Do matowych polecam twardszą stronę klasycznej gąbki do zmywania naczyń, to naprawdę działa. Właśnie to zrobiłem. Rewelka Dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #91058 Napisano 10 Lipca 2015 Pomysłowy Dobromir 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sparrow 125 #91059 Napisano 10 Lipca 2015 Dzis na poludniku 0 czas GMT 16:07 a w Polsce 18:07. Czyli wszystko gra. PS. Zaczyna mi chodzic po glowie rolek GMT... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
das 96 #91060 Napisano 10 Lipca 2015 (edytowane) Pewnie kolega się wkurzył, że nikt nie kupił tej PO i wyszło jak wyszło Hehe dokladnie. Normalne że się rysuje od noszenia. To jest Omega PO nie Patek od Claptona Zwykły przedmiot użytkowy w 5 minut można taki kupić nowy w butiku Omegi. A zapięcie nowe kosztuje tyle co dobry obiad )) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Lipca 2015 przez das 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacy 6 #91061 Napisano 10 Lipca 2015 Cape Codem to tylko z polerowanych powierzchni.Do matowych polecam twardszą stronę klasycznej gąbki do zmywania naczyń, to naprawdę działa.A szczotkowane? Do matowych się to zalicza? Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk 0 Kacper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrr 8493 #91062 Napisano 10 Lipca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #91063 Napisano 10 Lipca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #91064 Napisano 10 Lipca 2015 w wieczornym świetle iphone najlepszych zdjęć nie robi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piorun 1861 #91065 Napisano 10 Lipca 2015 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chwileulotne 0 #91066 Napisano 11 Lipca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #91067 Napisano 11 Lipca 2015 Pierwsze skojarzenie - radar wojskowy Bardzo fajne zdjęcie 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4083 #91068 Napisano 11 Lipca 2015 Pożegnalne: []Na przywitanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #91069 Napisano 11 Lipca 2015 Pora na wietrzenie 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #91070 Napisano 11 Lipca 2015 (edytowane) Hehe dokladnie. Normalne że się rysuje od noszenia. To jest Omega PO nie Patek od Claptona Zwykły przedmiot użytkowy w 5 minut można taki kupić nowy w butiku Omegi. A zapięcie nowe kosztuje tyle co dobry obiad ))Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu TapatalkaLub miesięczna pensja jakiegoś człowieka Jedno jest pewne, że takie zapięcie wprawna ręka w 5 minut doprowadzi do świetnego stanu Ps. Gregory fajna Omega Edytowane 11 Lipca 2015 przez Krystian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Passero #91071 Napisano 11 Lipca 2015 Hehe dokladnie. Normalne że się rysuje od noszenia. To jest Omega PO nie Patek od Claptona Zwykły przedmiot użytkowy w 5 minut można taki kupić nowy w butiku Omegi. A zapięcie nowe kosztuje tyle co dobry obiad )) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Kolega ma zdrowe podejście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #91072 Napisano 11 Lipca 2015 Mega zdjęcie 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4619 #91073 Napisano 11 Lipca 2015 Kolega ma zdrowe podejście Taa, raczej wyższa forma lansu - mam drogi zegarek i jeszcze go poniewieram, taki jestem luźny i majętny. To tak jakby kupić sobie Porsche i codziennie wjeżdżając do garażu ostentacyjnie walić nim w słupek na podjeździe - bo to tylko auto i w każdej chwili można skoczyć do dealera po nowe.Naprawdę nie jest wstydem mieć szacunek do swoich pieniędzy i dbać o drogi zegarek, zwłaszcza taki którego cena nie jest już uzasadniona tylko walorami użytkowymi - a PO już takim jest. Wręcz przeciwnie. Wiadomo, kto bogatemu zabroni - tylko czy to zdrowe podejście, czy beztroska rozrzutność? Niektórzy muszą przeżyć miesiąc za tyle ile kosztuje ta klamra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #91074 Napisano 11 Lipca 2015 (edytowane) Taa, raczej wyższa forma lansu - mam drogi zegarek i jeszcze go poniewieram, taki jestem luźny i majętny. To tak jakby kupić sobie Porsche i codziennie wjeżdżając do garażu ostentacyjnie walić nim w słupek na podjeździe - bo to tylko auto i w każdej chwili można skoczyć do dealera po nowe.Naprawdę nie jest wstydem mieć szacunek do swoich pieniędzy i dbać o drogi zegarek, zwłaszcza taki którego cena nie jest już uzasadniona tylko walorami użytkowymi - a PO już takim jest. Wręcz przeciwnie. Wiadomo, kto bogatemu zabroni - tylko czy to zdrowe podejście, czy beztroska rozrzutność? Niektórzy muszą przeżyć miesiąc za tyle ile kosztuje ta klamra.Również mam zdanie, że to zdrowe podejście i nie zgadzam się z Twoim.Nikt przecież specjelnie nie robi sobie rys na zegarku, ale użytkując go normalnie takie rysy mogą się przytrafić.Co prawda mi akurat się nie zdarzyło żeby coś więcej niż mikro ryskę wyłapać, ale ludzie mają różne tryby życia.Dla mnie noszenie zegarka z przyjemnością, a nie ze strachem, że coś się może zdarzyć jest najfajniejsze.Gdybym miał chodzić i się stresować, że może złapię jakąś ryskę to odpuściłbym całkowicie to hobby, bo co to za frajda.Co do wcześniejszej wypowiedzi Kolegi to przecież widać, że pisał to żartobliwie i nie ma się co obruszać. Ps. Kolego Bugs masz bardzo fajny zegarek. Gdybyś kiedyś sprzedawał daj znać. Edytowane 11 Lipca 2015 przez Krystian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4619 #91075 Napisano 11 Lipca 2015 Również mam zdanie, że to zdrowe podejście i nie zgadzam się z Twoim.Nikt przecież specjelnie nie robi sobie rys na zegarku, ale użytkując go normalnie takie rysy mogą się przytrafić.Co prawda mi akurat się nie zdarzyło żeby coś więcej niż mikro ryskę wyłapać, ale ludzie mają różne tryby życia.Dla mnie noszenie zegarka z przyjemnością, a nie ze strachem, że coś się może zdarzyć jest najfajniejsze.Gdybym miał chodzić i się stresować, że może złapię jakąś ryskę to odpuściłbym całkowicie to hobby, bo co to za frajda.Co do wcześniejszej wypowiedzi Kolegi to przecież widać, że pisał to żartobliwie i nie ma się co obruszać. Ps. Kolego Bugs masz bardzo fajny zegarek. Gdybyś kiedyś sprzedawał daj znać.No pewnie, moja też się rysuje ale tylko tyle ile musi A że fajna to fakt, dziękuję. Nie stresowanie się tylko pewien umiar - jeśli wiesz że możesz drogi zegarek uszkodzić ( czyli zmniejszyć jego wartość, czyli stracić niemałe pieniądze ) to nonszalancją jest go na to narażać a normalnym, rozsądnym zachowaniem - ochronić.Nie chodzi o desk-diving, tak mi się akurat ulało przy okazji bo co jakiś czas czytam że np. Rolex to toolwatch - nie, to kiedyś był toolwatch, teraz to luxusowy zegarek który jest dość wytrzymały ale na pewno nie kupuje się go po to żeby nim sobie poniewierać, a jak ktoś to robi to - moim zdaniem - objawia brak szacunku do własnych pieniędzy, bo do nurkowania i rąbania drewna są sprzęty lepsze i tańsze.Zagotował mnie trochę argument że można sobie w każdej chwili kupić nową PO - jak ktoś nosi drobne 20kzł... Mam nadzieję że to faktycznie żart był i się nie poznałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach