TeJot 113 #11451 Napisano 31 Maja 2009 dzięki koledzy to mój ulubiony czasomierz, pamiętam jak przymierzałem go po raz pierwszy - to było przed zakupem eposa jednowskazówkowego 3377, mierzyłem wtedy 3379 dla celów: "wagi kalibru" vs mój nadgarstek już wtedy pomyślałem, że kiedyś go będę musiał kupić ... i spełniłem "myślową" obietnicę PS. Bibliotek@rz, bardzo trafnie go określiłeś - zegarek koszulowy - zawsze się zastanawiałem jak go nazwać pod kątem dopasowania do stroju 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #11452 Napisano 31 Maja 2009 No trudno go określić garniturowcem(choć wcale nie jestem purystą i dla mnie "zegarek garniturowy" to pojęcie względne, dla mnie ten Eposik do garnituru jest ok), ale do porządnej koszuli pod marynarką i dżinsów jak znalazł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #11453 Napisano 1 Czerwca 2009 Tak, masz słuszność Klasycznym zegarkiem do garnituru nie jest na pewno, choć zakładam go również do garnituru w codziennej pracy 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11454 Napisano 1 Czerwca 2009 Takie tam "ruskie badziewie", przepraszam że nie jest zniszczony i zajechany, ale to egzemplarz o który ktoś dbał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #11455 Napisano 1 Czerwca 2009 Akurat Poliot deluksiak jest moim zdaniem bardzo udanym zegarkiem i ładnym. O Twojego ktoś nie tyle dbał, co wręcz nie nosił (Ty też go tylko do fotki wygląda, że przyłożyłeś bo nie zapięty) - chyba, że koronka wymieniana. Nakręcanie regularne (choćby tylko po to aby leżał na połce nienoszony) spowodowałoby wyrażne zużycie - ta jest jak nowa. (złota starłaby się w mig, pozłacana przetarcia koloru miałaby jeszcze szybciej) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #11456 Napisano 1 Czerwca 2009 Takie tam "ruskie badziewie", przepraszam że nie jest zniszczony i zajechany, ale to egzemplarz o który ktoś dbał sszwedo, śliczne to "ruskie badziewie", czarna tarcza w połączeniu ze złotymi indeksami tworzy wyjątkowo udane i piękne połączenie Skąd bierzesz takie egzemplarze ?!? 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yanek 3 #11457 Napisano 1 Czerwca 2009 Od wczoraj u mnie 0 Totalny laik :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11458 Napisano 1 Czerwca 2009 Akurat Poliot deluksiak jest moim zdaniem bardzo udanym zegarkiem i ładnym. O Twojego ktoś nie tyle dbał, co wręcz nie nosił (Ty też go tylko do fotki wygląda, że przyłożyłeś bo nie zapięty) - chyba, że koronka wymieniana. Nakręcanie regularne (choćby tylko po to aby leżał na połce nienoszony) spowodowałoby wyrażne zużycie - ta jest jak nowa. (złota starłaby się w mig, pozłacana przetarcia koloru miałaby jeszcze szybciej)Pasek jest luźno zapięty, a koronka faktycznie jest nowa, zegarek jest używany i był noszony jednak poprzedni właściciel raczej o niego dbał, kiedy go kupiłem tak nie wyglądał, koperta jest wyczyszczona, szkiełko wypolerowane, tracza oryginalna, mechanizm wyczyszczony i nasmarowany. Ja także czasami go zakładam, mam zasadę, że nie kolekcjonuję zegarków do gabloty, noszę je wszystkie tyle, że nieczęsto ze względu na ilość. . A skąd je biorę...poluję, poluję głównie na A...., zawsze trafi się coś ciekawego. Wybieram głownie te z kiepskimi zdjęciami, takich nikt nie chce kupować, ale jest coraz trudniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #11459 Napisano 1 Czerwca 2009 Tak czy siak - piękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11460 Napisano 1 Czerwca 2009 Tak czy siak - piękny.Dziękuję za uznanie. Mam jeszcze kilka innych Pojotów i Łuczy a między innymi Poljoty 17 Jewels potocznie nazywane ?patelniami, naleśnikami?. Taki zegarek miał mój Tata i kiedy byłem małym trz-cztero letnim chłopcem przykładałem ucho do jego nadgarstka i słuchałem jak cyka, to wtedy pojawiło się moje zauroczenie zegarkami , bo to są jedne z chwil które najbardziej pamiętam z mojego wczesnego dzieciństwa, a ja już stara d... jestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #11461 Napisano 1 Czerwca 2009 sszwedo, masz "oko bracie" - gratuluję poljot naprawdę piękny 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #11462 Napisano 1 Czerwca 2009 Dziękuję za uznanie. Mam jeszcze kilka innych Pojotów i Łuczy a między innymi Poljoty 17 Jewels potocznie nazywane ?patelniami, naleśnikami?. Taki zegarek miał mój Tata i kiedy byłem małym trz-cztero letnim chłopcem przykładałem ucho do jego nadgarstka i słuchałem jak cyka, to wtedy pojawiło się moje zauroczenie zegarkami , bo to są jedne z chwil które najbardziej pamiętam z mojego wczesnego dzieciństwa, a ja już stara d... jestem Mój uwielbiał te płaskie łucze. Nosil je na parcianych paskach. Helweta na okazje, łucz do pracy. Jednak w ciągu ok 12 lat tych Łuczy ze 4 miał po kolei. Był kierowcą więc zgarek w d.. nie dostawał. Pamietam jednak, że chwalił dokładność. Miał 3 czarne i 1 biały. Po tym jak ostani padł kupił od kolegi elektronika Piratron. Był boski. Dał mi go potem. Działałby nadal, ale go popsułem - rozkładając na detale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11463 Napisano 1 Czerwca 2009 Mój uwielbiał te płaskie łucze. Nosil je na parcianych paskach. Helweta na okazje, łucz do pracy. Jednak w ciągu ok 12 lat tych Łuczy ze 4 miał po kolei. Był kierowcą więc zgarek w d.. nie dostawał. Pamietam jednak, że chwalił dokładność. Miał 3 czarne i 1 biały. Po tym jak ostani padł kupił od kolegi elektronika Piratron. Był boski. Dał mi go potem. Działałby nadal, ale go popsułem - rozkładając na detale.Mój był maszynistą na kolei i w młodości pracował na lokomotywach parowych, a to była ciężka praca i przez cały czas kiedy był czynny zawodowo używał tylko tego jednego Poljota. Tyle tylko że mój Tata jest strasznie pedantyczny ( otrzymał od przedwojennych Panów Maszynistów dobrą szkołę i taki jest dla innych, bardzo wymagający) i zegarek był jak nowy, też go nosił na parcianym pasku, owszem czasami oddawał go do zegarmistrza , na czyszczenie i wymianę porysowanego szkiełka. Żal mi tylko że go w końcu gdzieś zagubił. A co do rozkładania na detale, ja rozłożyłem tak kieszonkę po dziadku i już jej nie złożyłem, no ale cóż nauka wymaga czasami poświęceń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzyzol 4 #11464 Napisano 1 Czerwca 2009 Powrót do mojego pierwszego własnoręcznie zrobionego paska. 0 Wojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #11465 Napisano 1 Czerwca 2009 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareddd 5 #11466 Napisano 1 Czerwca 2009 Świetna Omega. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krycha 0 #11467 Napisano 1 Czerwca 2009 Zrealizowanie tego marzenia na mnie jeszcze dłuższą chwilę poczeka. Ile na Ciebie czekało? ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubama 1 #11468 Napisano 1 Czerwca 2009 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #11469 Napisano 1 Czerwca 2009 Fajna ta Omega w kolczudze gratuluję spełnionego marzenia, niech cieszy jak najdłużej 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zer0 17 #11470 Napisano 1 Czerwca 2009 dzisiaj na ręku Mołnia w stanie idealnym. Przeleżała całe życie w szufladzie. 0 just can't get enough Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cebo 0 #11471 Napisano 1 Czerwca 2009 Dzisiaj moja niedawno nabyta, ale juz ulubiona Omega. Klod, Twoja Omega jest piekna, tylko pozazdroscic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturlep 1540 #11472 Napisano 1 Czerwca 2009 klod gratuluje omegi piękna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maro66 60 #11473 Napisano 1 Czerwca 2009 Klaudiusz, piękny zegarek.Szerze gratuluję! 0 Time is meaningless, and yet it is all that exists. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #11474 Napisano 2 Czerwca 2009 Klaudiusz gratuluję, piękny zegarek 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sszwedo #11475 Napisano 2 Czerwca 2009 dzisiaj na ręku Mołnia w stanie idealnym. Przeleżała całe życie w szufladzie.Ślicznotka A u mnie dzisiaj kolejny badziew zza wschodniej granicy, Łucz w złotej kopercie, ci partacze w swoich chałupniczych warsztatach robili koperty z litego złota, nie potrafili robić tych "finezyjnych wydmuszek" jak cała reszta cywilizowanego świata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach