Lestaf 452 #15601 Napisano 24 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 432 #15602 Napisano 24 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voli 22 #15603 Napisano 24 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 436 #15604 Napisano 24 Maja 2010 Mój przyjaciel niebezpiecznych podróży Fajny zestaw. Co to za pasek? 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciato 24 #15605 Napisano 24 Maja 2010 Właśnie dotarł nowy kolega(a może koleżanka) PO:). Gratulacje fajny zestaw. Mnie też bierze na "orange" ale myślę o Doxie. 0 xxx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kginvest 0 #15606 Napisano 24 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #15607 Napisano 24 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jerry666 0 #15608 Napisano 24 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #15609 Napisano 24 Maja 2010 Japonski Seamaster z 64 roku dlugo jeszcze nie zejdzie z nadgarstka.Jakosc wykonania jest po prostu oszalamiajaca 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #15610 Napisano 25 Maja 2010 Pan cudo.Zwróciliście uwagę, że każdy Panerai jakkolwiek sfotografowany jest cudny. Każda fotka z Panem jest super. Ta oczywiście również. Gratulacje. 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voli 22 #15611 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Edytowane 25 Maja 2010 przez Voli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #15612 Napisano 25 Maja 2010 Przedmiot dwufunkcyjny - można użyć jako broni jednocześnie odnotowując o której to nastąpiło dla prokuratora pytającego o okoliczności użycia ciężkiego tępokrawędzistego narzedzia Jak stwierdzić, że nie był w użytku kilka dni pod rząd? do dnia zatrzymania, przesłuchania oczywiście? Ma ktoś doświadczenie jak taki właśnie zegarek /koperta/domowym sposobem odnowić, wypolerować, usunąć rysy,wgniecienia ? 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voli 22 #15613 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Sława zdobywała sobie popularność raczej odważnym (jak na sowieckie warunki) wzornictwem, nigdy wybitną jakością werków - zegarek w momencie solidnego uderzenia prawdopodobnie sam w filmowym stylu zarejestruje godzinę walki zatrzymując się dzięki "takiemu sobie" antywstrząsowi Zegarek ma kopertę mosiężną, chromowaną - w domu można ją przepolerować tylko (pasta polerska i filcowa wkładka do wiertarki (trzeba uważać), ręcznie szmatką. są też pasty do chromów, felg etc -nimi też się da trochę podpolerować) Polecam doać komuś kto ma w pracy polerkę, znacznie lepiej się pracuje. Można oddać do jakiejkolwiek galwanizerni by nałożyli nową powłokę lub do wyspecjalizowanej firmy - zazwyczaj robia to lepiej (estetyczniej), kosztuje to kilkadziesiąt złotych. Edytowane 25 Maja 2010 przez Voli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hewitt 0 #15614 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) La Grande... Edytowane 25 Maja 2010 przez Hewitt 0 Hmmm... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasjonat 0 #15615 Napisano 25 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #15616 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Edytowane 25 Maja 2010 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #15617 Napisano 25 Maja 2010 Ładny zegarek gratuluje. Drażni mnie tylko ze jak na niego spojrze to pierwsza myśl BREGUET MARINA - odtworczy koncept ale zegarek super Mnie ten czasomierz (skadinand bardzo fajny, gratulacje dla posiadacza) przypomina bardzo (ale to bardzo) jeden z modeli Gevrila 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #15618 Napisano 25 Maja 2010 Drażni mnie tylko ze jak na niego spojrze to pierwsza myśl BREGUET MARINA - odtworczy koncept ale zegarek superOczywiście zawsze jak widzimy dwa podobne zegarki, pierwsza myśl jaka nam przychodzi do głowy, to że firma mniej prestiżowa (czytaj tańsza) odtworzyła firmę bardziej prestiżową. I to jest naturalne myślenie.Pamiętajmy jednak że ten styl "breugetowski" jest stylem bardzo klasycznym, spotykanym na wieżach zegarowych już w średniowieczu... pierwszy lepszy przykład jaki mi przychodzi do głowy to zegar w Machynlleth. Pamiętam też że widziałem kiedyś zegar "breugetowski" w Pradze, i pamiętam dokładnie datę powstania tego zegara 1410 rok (łatwo zapamiętać). Oni nie mogli 'odtworzyć' Bregueta na 400 lat przed powstaniem firmy Breguet. Często też popularny Tissot LeLocle (rzymski) jest oskarżany o kopiowanie z Bregueta. Tymczasem jest to również odtworzenie jakiegoś średniowiecznego zegara kościelnego z Le Locle, w dodatku już nie istniejącego, tylko z jakichś rycin...Czyli generalnie nie ma co się tak bardzo bulwersować. Wzorców gotyckich, czy neogotyckich, pojedyncza firma nie może sobie zastrzec. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #15619 Napisano 25 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #15620 Napisano 25 Maja 2010 wrócił do tatusia moje maleństwo śliczne dzięki crk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRABUS 432 #15621 Napisano 25 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #15622 Napisano 25 Maja 2010 wrócił do tatusia moje maleństwo śliczne dzięki crk Super ojciec,syn jest pod dobrą opieką .gratulacje 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #15623 Napisano 25 Maja 2010 < 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Majowy Diabeł #15624 Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Super ojciec,syn jest pod dobrą opieką .gratulacjeno dziękuję , bo pisząc ojciec miałem na myśli siebie EDIT BBRABUSSnie przepadam za glycynami, ale ta jest przezajebistaa całe czarne też so? Edytowane 25 Maja 2010 przez Majowy Diabeł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek-zegarek 2 #15625 Napisano 25 Maja 2010 no dziękuję , bo pisząc ojciec miałem na myśli siebie Tak wiem.Chyba każdy z nas zna przypowieść o synu marnotrawnym,jego powrocie 0 Za wszystkie niezrozumiałe wpisy.Wszystkich przepraszam.Uśmiechnijmy się :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach