SphinX 77 #18176 Napisano 22 Listopada 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #18177 Napisano 22 Listopada 2010 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18178 Napisano 22 Listopada 2010 Pokazywałeś już to Seiko ?U mnie standardowo 40mm kaliber 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #18179 Napisano 22 Listopada 2010 Pokazywał. Ale malo razy, czego zrozumiec nie moge 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #18180 Napisano 22 Listopada 2010 Jash, jak kondycja tego bezela w Candino?Nie ścierają się te cyfry na krawędziach? 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18181 Napisano 22 Listopada 2010 Jash, jak kondycja tego bezela w Candino?Nie ścierają się te cyfry na krawędziach?Nie. To prawie nówka. Mam go miesiąc, może trochę więcej. W sumie to nie bardzo wiem co i od czego miałoby się tam ścierać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lechu_wroc 2 #18182 Napisano 22 Listopada 2010 Jacek- Ty wiesz co ja myślę o tym Candino By Cię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #18183 Napisano 22 Listopada 2010 To "Grey Ghost", kiedyś pokazywałem, nosiłem intensywnie przez pierwszy tydzień żeby nakręcić knetic'a na maksymalne wychylenie, a potem trafił na dłużej do pudełka, bo miałem cykl testowania pasków z innymi zegarami. A ostatnio znów mam zwrot do nurków, więc na zmianę z SBCM023 pojawił się dziś "Grey". Jeszcze jedna fotka: 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sabre 0 #18184 Napisano 22 Listopada 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #18185 Napisano 22 Listopada 2010 W sumie to nie bardzo wiem co i od czego miałoby się tam ścierać?Aaa bo kiedyś znajomy miał diverka, w którym również indeksy cyfrowe na bezelu były odstające, w formie takiej płaskorzeźby. I wszystko było fajnie, tyle że po dłuższym czasie noszenia, te odstające indeksy/cyferki były dość znacznie pomasakrowane, porysowane, poprzycierane.. nie wiem dokładnie od czego, czy od samego szorowania rękawami, mankietami, czy od innych drobnych, codziennych wypadków uderzeń itp. Nie pomnę dokładnie jaki to był diver (bodajże Certina, ale nie jestem pewien)W każdym bądz razie, tego typu bezele wyglądają bardzo fajnie, ale imho powinny być zrobione z czegoś więcej niż standardowa stal. Albo jakaś ponadstandardowo utwardzana stal, albo jakaś powłoka DLC... 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #18186 Napisano 22 Listopada 2010 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18187 Napisano 22 Listopada 2010 (edytowane) Edytowane 22 Listopada 2010 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #18188 Napisano 22 Listopada 2010 Nie strasz bo ja tak mam w moim glycine.Z Wami to jest trochę inna sprawa. Bo Wy macie po 20 zegarków, i nawet przez 20 lat nie zmasakrujecie tak zegarków, jak On przez 2 lata, bo On ten zegarek nosił na co dzień, świątek, piątek i niedziela. Poza tym, był mechanikiem samochodowym, więc pewnie nie raz włożył łapę nie tam gdzie trzeba Jash, tak to chyba była Certina, taka jak >tutaj< 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #18189 Napisano 22 Listopada 2010 Ładna ta cytrynka 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość yasiooo #18190 Napisano 22 Listopada 2010 (edytowane) Edytowane 22 Listopada 2010 przez yasiooo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #18191 Napisano 22 Listopada 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #18192 Napisano 22 Listopada 2010 Fajny zodiaczek, ale lepiej by wygladal z brązowym paskiem. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #18193 Napisano 23 Listopada 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18194 Napisano 23 Listopada 2010 Jash, tak to chyba była Certina, taka jak >tutaj<Czyli ta o której myślałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość yasiooo #18195 Napisano 23 Listopada 2010 Razem z kobitką : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4334 #18196 Napisano 23 Listopada 2010 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damiano 1 #18197 Napisano 23 Listopada 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #18198 Napisano 23 Listopada 2010 (edytowane) Dziś dotarł: dzięki Stani.. Edytowane 23 Listopada 2010 przez y60 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anbru 44 #18199 Napisano 23 Listopada 2010 Dzisiaj dojechał, po dość długim oczekiwaniu, więc dzisiaj i zapewne w kolejnych dniach na ręku . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #18200 Napisano 23 Listopada 2010 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach