zero8 0 #24101 Napisano 10 Lipca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3945 #24102 Napisano 10 Lipca 2011 ZDJĘCIA WRZUCAMY PRZEZ www.upl.co , IMAGESHACK DAŁ BLOKADĘ NA NASZE FORUM !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukke-4 3 #24103 Napisano 10 Lipca 2011 a co my im złego zrobiliśmy, że dali blokadę ??? Fortis śiwetny! 0 "Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg cię nie lubi, nigdy cię nie chciał i prawdopodobnie cię nienawidzi" Tyler Durden. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maneton 0 #24104 Napisano 10 Lipca 2011 Od niedawna taki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #24105 Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) a co my im złego zrobiliśmy, że dali blokadę ???Za duży transfer im robimy, za dużo zdjęć wrzucamy, za dużo nas tam jest, za dużo ludzi ogląda zdjęcia na naszym forum, za duże zdjęcia wrzucamy, nie zmniejszamy (takie z prosto z aparatu po 20MB) itd, itp... Edytowane 10 Lipca 2011 przez Taktic 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ukke-4 3 #24106 Napisano 10 Lipca 2011 Za duży transfer im robimy, za dużo zdjęć wrzucamy, za dużo nas tam jest, za dużo ludzi ogląda zdjęcia na naszym forum, za duże zdjęcia wrzucamy, nie zmniejszamy (takie z prosto z aparatu po 20MB) itd, itp... No ale chyba właśnie do tego służy ich strona. To tak jakby mieć sklep na osiedlu i złościć się, że za dużo ludzi przychodzi z jednego bloku mieszkalnego. A Tak wielkich (nie zmniejszanych zdjęć to ja nigdzie nie widziałem) - największe to coś ok 4-5MB - no ale fakt, że powinno się je zmniejszać nawet dla własnej wygody. Niektórzy widać mają braki w podstawowych umiejętnościach obsługi kompa :/ 0 "Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg cię nie lubi, nigdy cię nie chciał i prawdopodobnie cię nienawidzi" Tyler Durden. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24107 Napisano 10 Lipca 2011 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #24108 Napisano 10 Lipca 2011 No ale chyba właśnie do tego służy ich strona. To tak jakby mieć sklep na osiedlu i złościć sięNo ale napisz to Im, a nie mnie.. bo ja nie jestem ich przedstawicielem.. i jak do mnie mówisz, to nic to nie da, to tak jakbyś sobie do muszli krzyczał 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #24109 Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) coś nie do końca takie proste z tym Imageshackiem : avatar mi ,co prawda, zniknął,ale fotka załadowana wczoraj wisi aż miło a i dzisiejszą spróbuję niniejszym wrzucić: edit: jednak chyba du.a (na GMT działa) edit2:jeszcze jedna próba Edytowane 11 Lipca 2011 przez y60 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizz 1 #24110 Napisano 10 Lipca 2011 masz flickra, a korzystasz z jakiś półśrodków... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #24111 Napisano 10 Lipca 2011 masz flickra, a korzystasz z jakiś półśrodków... chyba nie umiem podwiesić fotki z Flickra.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #24112 Napisano 10 Lipca 2011 ale fotka załadowana wczoraj wisi aż miło...Swoją możesz widzieć, bo masz już ją w cache przeglądarki. Nawet jeśli fotke wcześniej ogladaleś tylko bezpośrednio na IS, to zaladowala Ci sie do kasza Teraz wchodzisz na KMZPrzegladarka widzi w kodzie link img850.imageshack.us/cośtamcośtam.jpgWiec przegladarka najpierw sprawdza czy takie coś ma cache, jeśli ma to ładuje zdjecieJesli nie ma, to idzie po prośbie do IS, (i podaje referera zegarkiclub.pl), i wtedy dostaje żabe 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #24113 Napisano 10 Lipca 2011 A u mnie dzisiaj z ledwo zipiącym akumulatorkiem taki oto kolega;) 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #24114 Napisano 10 Lipca 2011 Za duży transfer im robimy, za dużo zdjęć wrzucamy, za dużo nas tam jest, za dużo ludzi ogląda zdjęcia na naszym forum, za duże zdjęcia wrzucamy, nie zmniejszamy (takie z prosto z aparatu po 20MB) itd, itp... To forum ma wyjątkowo mało zdjęć w porównaniu z forami fotograficznymi no, ale prawda jest taka że zdjecia trzeba zmniejszać a nie hostować prosto z puszki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #24115 Napisano 10 Lipca 2011 To forum ma wyjątkowo mało zdjęć w porównaniu z forami fotograficznymi no, ale prawda jest taka że zdjecia trzeba zmniejszać a nie hostować prosto z puszki. no..to od zawsze zmniejszam..i cóż..? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #24116 Napisano 10 Lipca 2011 no..to od zawsze zmniejszam..i cóż..?Ty zmniejszasz, ale masa ludzi nie zmniejsza Zaskoczyło mnie że postawili na nas kreskę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #24117 Napisano 10 Lipca 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24118 Napisano 10 Lipca 2011 Koledzy, zdjęć z IS nie widać i dłuuuugo jeszcze widać nie będzie. Ten wątek zaczyna wyglądać śmiesznie z żabami. Proponuję używać inny hostingów do zdjęć. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #24119 Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Nie było mnie 3 dni na forum, przyjeżdżam, a tu same żaby Prawda jest taka, że mi z instrukcją podaną na forum, naprawienie tego zajęło 30s i wszystkie zdjęcia widzę.Jak ktoś od 3 dni (?) żaby ogląda to już raczej na własne życzenie. Za duży transfer im robimy, za dużo zdjęć wrzucamy, za dużo nas tam jest, za dużo ludzi ogląda zdjęcia na naszym forum Gdyby rzeczywiście tak było to allegro już dawno miałoby bana ...za duże zdjęcia wrzucamy, nie zmniejszamy (takie z prosto z aparatu po 20MB) itd, itp.. Moim zdaniem to może być przyczyną lub wątek esteci. Edytowane 11 Lipca 2011 przez krystekomega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24120 Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Prawda jest taka, że mi z instrukcją podaną na forum, naprawienie tego zajęło 30s i wszystkie zdjęcia widzę.Jak ktoś od 3 dni (?) żaby ogląda to już raczej na własne życzenie. To nie jest "naprawienie". To jest sposób na wyłączenie poprawnego mechanizmu w przeglądarce internetowej, który wyłączany być nie powinien - bo służy np. do zabezpieczenia także przed złymi rzeczami w necie, także do prostej weryfikacji ciągłości przebywania w jakimś serwisie. Ten mechanizm jest potrzebny, inaczej by go nie było. Poza tym, jeśli wklejasz zdjęcia, które tylko Ty masz widzieć, to OK - problemu nie ma.Przy mojej świadomości stanu rzeczy, wybieram żaby Edytowane 11 Lipca 2011 przez sergserg 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #24121 Napisano 11 Lipca 2011 Twój wybór 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24122 Napisano 11 Lipca 2011 Przykład, gdzie bez referrera się nie przejdzie dalej:http://www.codeave.com/asp/mustbereferer.asp Twój wybór Nie krystekomega, Twój wybór, ja bym chętnie Twój zegar obejrzał, ale korzystając z IS widać nie chcesz mi go pokazać (jak i wielu innym osobom, które wejdą tu pierwszy raz dziś, jutro, czy za miesiąc). 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slavol 0 #24123 Napisano 11 Lipca 2011 Dzisiaj Poljotowo po raz kolejny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #24124 Napisano 11 Lipca 2011 Poranna lektura katalogu 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #24125 Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) No i przez KOBOLDA nic już nie jest duże niby 44mm a czegoś brakuje Edytowane 11 Lipca 2011 przez KURNAJANEK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach