Taktic 40 #27151 Napisano 11 Listopada 2011 cały dzień bawiłem się pochwą. jestem nią zachwycony ;DPochwa jest super. Aż mi się scyzoryk w kieszeni otworzył 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 631 #27152 Napisano 11 Listopada 2011 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3945 #27153 Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Kemmner klasa....miałem i żałuję że się pozbyłem...niewiarygodnie piękny zegar ale ja bym go widział na krokodylku jakimś super jakości. Ja dziś i od tygodnia: ( w ten sam deseń ale mniej marinistycznie a bardziej bauhausowo ) Edytowane 11 Listopada 2011 przez marcomartin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4225 #27154 Napisano 11 Listopada 2011 A ja kontynuuje z wostokami: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 631 #27155 Napisano 11 Listopada 2011 Nomos tez idealnie trafia w moje gusta sliczny zegar 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #27156 Napisano 11 Listopada 2011 Dzisiaj nie mogłem się zdecydować: PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 631 #27157 Napisano 11 Listopada 2011 moj glos na Omege 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3945 #27158 Napisano 11 Listopada 2011 moj glos na Omege Gdybyś widział na żywo Kontiki to Twoj wybór byłby dokladnie odwrotny . Kontiki miażdży dosłownie jakością wykonania 300 tkę Omegi Chodź Omega jest oczywiście ładnym zegarkiem. Myślę że przy obecnej nowej 300m właśnie popracowano nad ogólną jakością 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #27159 Napisano 11 Listopada 2011 oba fajne, ale od niedawna strasznie jara mnie ta Four-Hands... w Łodzi chyba nie można takiej przymierzyć?Jakbym miał takie dylematy jak kolega, to - sprzedałbym omegę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #27160 Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) oba fajne, ale od niedawna strasznie jara mnie ta Four-Hands... w Łodzi chyba nie można takiej przymierzyć?Jakbym miał takie dylematy jak kolega, to - sprzedałbym omegę Na szczęście mój dylemat ogranicza się do tego, który założyć. Nie sprzedam na razie ani jednej, ani drugiej.A co do ogólnej jakości wykonania, to moim zdaniem Omega nie odstaje od Kontiki, wbrew temu, co pisze Marcin. Sama tarcza w Eternie jest ładniejsza, ale to z uwagi na jej wielkość i fakturę (na części giloszowana, częściowo gładka). Poza tym pięknie odbija światło, trzeba to zobaczyć na żywo. Jednak ogólne wrażenie solidności i dokładności wykonania IMHO jest zbliżone.Jeżeli chodzi o bransoletę, to też prawie postawiłbym znak równości. To prawie to za dźwięk zapinania. To tak, jakby porównywać dźwięk zamykania drzwi w Volkswagenie i w BMW. Eterna to BMW:) PozdrawiamTomek P.S. Do mnie masz niedaleko, jak będziesz jechał przez Kalisz, daj znać, to sobie przymierzysz. Edytowane 11 Listopada 2011 przez cer_tom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #27161 Napisano 11 Listopada 2011 Na szczęście mój dylemat ogranicza się do tego, który założyć. Nie sprzedam na razie ani jednej, ani drugiej.A co do ogólnej jakości wykonania, to moim zdaniem Omega nie odstaje od Kontiki, wbrew temu, co pisze Marcin. Sama tarcza w Eternie jest ładniejsza, ale to z uwagi na jej wielkość i fakturę (na części giloszowana, częściowo gładka). Poza tym pięknie odbija światło, trzeba to zobaczyć na żywo. Jednak ogólne wrażenie solidności i dokładności wykonania IMHO jest zbliżone.Jeżeli chodzi o bransoletę, to też prawie postawiłbym znak równości. To prawie to za dźwięk zapinania. To tak, jakby porównywać dźwięk zamykania drzwi w Volkswagenie i w BMW. Eterna to BMW:) PozdrawiamTomek P.S. Do mnie masz niedaleko, jak będziesz jechał przez Kalisz, daj znać, to sobie przymierzysz. Tak czy inaczej gratuluję obu zegarków; dla mnie po prostu rozpoznawalność Omegi jest jej wadą, chyba jedyną poza wg. mnie przesadzoną ceną, dlatego nosiłbym z dumą KONTIKI; muszę się wybrać znów do Aparta w Galerii, ale wydaje mi się, że nie zauważyłem tam w ogóle Eterny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #27162 Napisano 11 Listopada 2011 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #27163 Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) A u mnie cos takiego: Mooren New vintage Edytowane 25 Lutego 2012 przez spy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4053 #27164 Napisano 11 Listopada 2011 Od rana: Uploaded with ImageShack.us wieczorkiem będzie: Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewjohn 1 #27165 Napisano 11 Listopada 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IBIZA04 7 #27166 Napisano 11 Listopada 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neogeo1 0 #27167 Napisano 11 Listopada 2011 A tak u mnie Mój kochany RADOsław ;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piras 0 #27168 Napisano 11 Listopada 2011 Dziś maluszek wyszedł z szuflady 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #27169 Napisano 11 Listopada 2011 U mnie początek dnia tak: i zmiana na wieczór: 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość 00110010000010011001 #27170 Napisano 11 Listopada 2011 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #27171 Napisano 11 Listopada 2011 Rano postanowiłem sobie ustrzelić fajną godzinę Potem zmiana na Helsona 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #27172 Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) a po południu Edytowane 11 Listopada 2011 przez zetore 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crimen 0 #27173 Napisano 11 Listopada 2011 od samego rana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opdk 0 #27174 Napisano 11 Listopada 2011 Tak oglądam te wasze zegarki i muszę stwierdzić, że piękne perełki można tutaj zobaczyć. Tylko szkoda, że mnie na takie nie stać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asmagus 0 #27175 Napisano 11 Listopada 2011 (...)cały dzień bawiłem się pochwą. jestem nią zachwycony ;D Ja też lubię pochwy ... ale zabawa cały dzień - masz formę a i pochwa wytrwała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach