Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

czy ból żołądka szybko nie minie :) gratuluje i niech się dobrze nosi :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dziś będzie częściej na ręce:

post-44118-0-20166600-1334871380_thumb.jpg

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy nabytek - genialny jest :):P

Naprawdę fajny!

• Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem ;)
  • Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&Promaster
  • Aktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana):
  • Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10914cff.jpg

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sylwek - jednak zaczyna mi się ten Tag podobać. Początkowo ta płaskość tarczy mi się nie widziała, ale teraz... no nie wiem, nie wiem - chyba bym nosił ;) Poza tym to tylko Seiko :D

A u mnie niezmiennie od ponad tygodnia:

dsc09201m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dziś poczciwa Doxia, ale za to na nowym, "emeryckim" pasku:-) Tworzą razem fajny klimat, prawda?

post-46051-0-35586700-1334908537_thumb.jpg

post-46051-0-02411000-1334908542_thumb.jpg

post-46051-0-69966200-1334908546_thumb.jpg

Edytowane przez Szlamfajer

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek średnio jej pasuje, ale Dosia przepiękna - uwielbiam Doxy z tego okresu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam się podoba, przywołuje na myśl lata 50-te, w połączeniu z tarczą w oryginalnym stanie całość robi wrażenie "zegarka po dziadku". Tylko koperta musi się trochę porysować, bo za bardzo się świeci po renowacji:-) Jak dla mnie ta Dosia zyskała wyraz na tym pasku.

Edytowane przez Szlamfajer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie tam się podoba. Ale ja lubię emeryckie paski :)

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem, że pasek nie jest fajny, sam taki nosiłem swego czasu, ale przy chronografie w racingowym stylu, a nie przy zegarku w tak klasycznym kroju jak ta Doxa ;) Tropiki jak najbardziej mają super klimat, ale pasują do zegarków sportowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I żeby dołączyć do emeryckiego klimatu - po podrasowaniu alarmu do głośności "łeb urywa", na nadgarstek wrócił JLC

200420123801.jpg

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem, że pasek nie jest fajny, sam taki nosiłem swego czasu, ale przy chronografie w racingowym stylu, a nie przy zegarku w tak klasycznym kroju jak ta Doxa ;) Tropiki jak najbardziej mają super klimat, ale pasują do zegarków sportowych.

To są dwie twarze tropiców.

Pierwsza - sportowa - i tu się zgadzam - stare chrono wyglądają na nich jak marzenie

Druga - nieco przewrotna - emerycka właśnie. Skojarzenie ze starszym panem w siatkowym podkoszulku i słomkowym kapeluszu krzątającym się po swojej zadbanej działce. I przy tej doxie mamy ten drugi wariant :D

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są dwie twarze tropiców.

Pierwsza - sportowa - i tu się zgadzam - stare chrono wyglądają na nich jak marzenie

Druga - nieco przewrotna - emerycka właśnie. Skojarzenie ze starszym panem w siatkowym podkoszulku i słomkowym kapeluszu krzątającym się po swojej zadbanej działce. I przy tej doxie mamy ten drugi wariant :D

Pozdrawiam,

Otóż to - chciałem wystylizować Doxę na zegarek "po dziadku".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez chwile bylo tak:

photo20ede.jpg

a pozniej powrot do rzeczywistosci :D

photo21pg.jpg

Dobrego weekendu!

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrzej, jak wrażenia po przymiarce Explorera?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrzej, jak wrażenia po przymiarce Explorera?

Jednym slowem rewelacja!. Dojrzewam do niego powoli ale przedemna dluga droga :rolleyes: Nie ma sie do czego przyczepic, jakos wykonania jest miazdzaca.

Oprocz tego mierzylem nowe PO 42mm i kilka Pamow, Tudora i czarnego Explorera. Rolex jest na moim celowniku B)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym slowem rewelacja!. Dojrzewam do niego powoli ale przedemna dluga droga :rolleyes: Nie ma sie do czego przyczepic, jakos wykonania jest miazdzaca.

Oprocz tego mierzylem nowe PO 42mm i kilka Pamow, Tudora i czarnego Explorera. Rolex jest na moim celowniku B)

A ja troche na tudora "zachorowałem" . Jak wrażenia w stosunku do Rolexa?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi