ricardo216 104 #25201 Napisano 30 Sierpnia 2011 Waldek, nie przypominam sobie żebyś się wcześniej chwalił tym zegarkiemChwalić się jakoś specjalnie nie chwalił, ale już wcześniej pokazywał, że rodzinka się powiększyła :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25202 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak jak napisał Waldek, 5000 to zupełnie inna liga - to tak jakbyś porównywał Monstera do Sumo. A swoją drogą, jesteś zawiedziony Subem? Aaaa, pamiętam. To jest ta od Janka? Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #25203 Napisano 30 Sierpnia 2011 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #25204 Napisano 30 Sierpnia 2011 Tak jak napisał Waldek, 5000 to zupełnie inna liga - to tak jakbyś porównywał Monstera do Sumo. Dlatego jak pisałem- trzeba będzie obadać- może nowy cel życiowy się znajdzie A swoją drogą, jesteś zawiedziony Subem?Czy zawiedziony- to trudne pytanie. Ogólnie raczej nie, ale bałem się o wielkość, po czasie trochę się przyzwyczaiłem, ale wolałbym aby był jednak ciut większy. Sam zegarek jest naprawdę fajny, ryż genialny- choć samo połączenie ostatniego ogniwa mógłby być ciut lepiej dopracowane, natomiast samo zapięcie bransolety- powinni wstydzić się coś takiego zakładać do zegarka za tyle kasy- dla mnie jedno wielkie nieporozumienie Ale ja ogólnie lubię nosić na bransoletach zegarki i dużą wagę przykładam do bransolet, a szczególnie do zapięć. Dlatego ostatnio bardzo spodobał mi się najnowszy diver Orisa- oglądałem ostatnio u Dolińskich- o ile sam zegarek uważam jest słabszy od starszych wersji- IMO jedynie koperta jest fajniejsza, wszystko pozostałe bardziej podobało mi się w starszej wersji, o tyle bransoleta jest świetna, a zapięcie- miód malina :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #25205 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) kurcze, mam tę samą bransoletę bez tych świecących pasków i jest super, szczególnie zapięcie, więc to czego się czepiam to te "odpustowe ogniwa" czy 5000 to inna liga - z cała pewnością jest to marketingowo topowa wersja SUB-a sprzed kilku lat, jednak z ta inną ligą bym nie przesadzał, bo wykonanie reszty SUB-ów jest na bardzo wysokim poziomie (Michał mam wrażenie, że żadnego innego SUB-a w ręce nie miałeś poza swoją dosią) a 800-tki, czy 750-GMT to moim zdaniem aktualnie najlepsze zegarki w ofercie DOXY (nie miałem w ręce jedynie 4000) Nie zapominajcie jednak o tym, że SUB to przede wszystkim historia i tradycja dlatego modele serii 600/750/1000 no i może 1200 zawsze będą tymi wiodącymi i nie bez powodu są najczęściej wybierane do nazwijmy to węższych limitacji.Rychu, jeśli dosia nie przypadła Ci do gustu to wiesz co robić i gdzie dzwonić Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez karol1302 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25206 Napisano 30 Sierpnia 2011 No to z zapięcia w 5000 byłbyś w pełni zadowolony. Z tym rozmiarem w Subach, to śmieszna sprawa, w moim jest 45mm, a objętościowo się wydaje jak 41-42mm O którym Orisku mówisz? Carlos Coste czy Malediwy? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #25207 Napisano 30 Sierpnia 2011 Rychu, jeśli dosia nie przypadła Ci do gustu to wiesz co robić i gdzie dzwonić Jakąś Dosię trzeba mieć- co to za fan zegarków nurkowych bez żadnego Suba Więc na razie można jedynie myśleć na podmianką/rozszerzeniem subowych zainteresowań 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25208 Napisano 30 Sierpnia 2011 Karol, rzeczywiście nie miałem. Moją teorie opieram na tym co wyczytałem na innych forach. Co do jarmarskich, świecących ogniw, to przypomnij mi proszę, jak wygląda Twój Breitling 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #25209 Napisano 30 Sierpnia 2011 chciałoby sie powiedzieć "masz mnie" jednak nie o to mi do końca chodziło. Nie wyrażam ogólnie swojej dezaprobaty dla takich stylizacji a jedynie uważam, że nie pasuje ona do takiego zegarka jak SUB. Ja swoją 5000 noszę najczęściej na pasku, mimo tego, że tak jak Rychu uwielbiam bransolety.ps. Breitling jest ładny, ale ostatnio bardziej mi się widzi podziwiać go w gablotce niż na nadgarstku. 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25210 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Rozumiem. Wrzuć proszę pare fotek 5000 na pasku. Szukam właśnie do niej jakiegoś fajnego ubranka... Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #25211 Napisano 30 Sierpnia 2011 O którym Orisku mówisz? Carlos Coste czy Malediwy?Nie, mówię o normalnej najnowszej wersji divera czyli o tym Orisie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25212 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) A ten. Nie widziałem go jeszcze na żywo, ale po fotkach nie zachwyca, w porównaniu do poprzednika Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #25213 Napisano 30 Sierpnia 2011 A ten. Nie widziałem go jeszcze na żywo, ale po fotkach nie zachwyca, w porównaniu do poprzednika Na żywo też sam zegarek nie porywa specjalnie, ale dzięki bransolecie naprawdę dużo zyskuje- aż zacząłem się nad nim zastanawiać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25214 Napisano 30 Sierpnia 2011 Rychu, jeżeli tak lubisz bransolety i diverki, to dziwie Ci się, że jeszcze nie masz Oriska 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #25215 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Widzisz Robercie,Jak pół Polski była pod wodą i jak przez terytorium Polski przechodziły huragany ,nie takie deszcze jak nad NY To się nie wypowiadałeś aby w PL wszystko było O.K i nie trzymałeś kciuków Nie pisałeś że trzymasz za nas kciuki ,za obywateli PL .Dlatego ciesz się swoimi nadgodzinami,za które będziesz mógł sobie kupić nowy zegarek .I ,że Irena nie zagościła u was na dłużej. nie pytajcie co kraj może zrobić dla was pytajcie co wy możecie zrobić dla kraju Darek, nie rozumiem Twoich ostatnich wpisów. Trzymam kciuki za Amerykanów bo zwyczajnie po ludzku jest mi ich szkoda. Nawiązywanie do powodzi w Polsce nie ma sensu. Każdy kraj ma swoje tragedie i musi sobie z nimi radzić, a wypominanie kto za kogo trzymał kciuki lub ich nie trzymał, jest bez sensu. Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez McIntosh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #25216 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Rychu, jeżeli tak lubisz bransolety i diverki, to dziwie Ci się, że jeszcze nie masz Oriska Było bardzo blisko- robiłem podejścia. Najpierw do tej 44mm- ale przez ten kształt koperty on jest mały i u mnie na ręce wyglądał jak... ktoś ładnie gdzieś to napisał jak z nastolatką i pryszczem Znowu wersja ta Twoja wydawała mi się ciut za duża- choć tu mocno się wahałem, bo na ręce fajnie się prezentował- ale komfort noszenia byłby średni w stalowej wersji, a za tytanem nie przepadam. A ich największe nurki to już nie dla mnie- przy moim nadgarstku większość zegarków powyżej 45mm odpada, a okolice 50mm, to już zaczyna się parodia Pewnie wcześniej czy później któryś ich diver zagości na nadgarstku, tylko jakoś do tej pory żaden na tyle mnie nie przekonał do siebie aby wyłożyć na niego kasę Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez ricardo216 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #25217 Napisano 30 Sierpnia 2011 Zainwestuj w Malediwy - jest świetny. Jaki masz rozmiar nadgarstka? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #25218 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) pożyjemy, zobaczymy niecałe 19 cm lekkie OT się zrobiło, to trochę wróćmy do tematu niech będzie jeszcze jedno szybkie zdjęcie fonem Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez ricardo216 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdzisrod 0 #25219 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Na tej stronie nie ma jeszcze żadnego zdjęcia zegarka. EDIT - kolega mnie wyprzedził Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez zdzisrod 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzie89 4 #25220 Napisano 30 Sierpnia 2011 davoska na balkonie wysoooko Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1215 #25221 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Uważaj, żeby nie spadała Moja bezpieczniejsza: Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez TIK TAK 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #25222 Napisano 30 Sierpnia 2011 davoska na balkonie wysoooko Zrób jakąś sesyjkę do galerii.Wersję black&Yellow coś rzadko się widuje. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozzie89 4 #25223 Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) dobra zrobie co w mojej mocy, jak znajdę czas na więcej pstryków dodam w galerii. Tik Tak Davoska zapięta porządnie, a mi się bardzo podoba odbijające się niebo w ceramicznym bezelu! Ale u Ciebie też świetnie odbija Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez ozzie89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zer0 17 #25224 Napisano 30 Sierpnia 2011 ostatnio najczęściej noszony 0 just can't get enough Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1215 #25225 Napisano 30 Sierpnia 2011 Widzę, że nurkowo Ceramiczne bezele choć w niektórych przypadkach lubią odpaść , to cieszą oko. 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach