Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

Mierzyłem je w Time Trend i strasznie się mieniły w sklepowym świetle. Normalnie też taka błyskotka?

Imo jak każdy inny z polerowaną kopertą. Nie widzę różnicy np między nim a piłką co mam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, eddi87 napisał(-a):

Imo jak każdy inny z polerowaną kopertą. Nie widzę różnicy np między nim a piłką co mam. 

Imo nie jak każdy inny. Wszystko zależy od wielkości powierzchni i jej kąta odbicia światła. Niektóre mimo lustra nie odbijają lunetą światła na wprost a na boki, gdzie dla obserwatora nie wali to po oczach. Zobacz jak np ten mój antracytowy aero odbija światło. 

Atlantic jak i np bulova odbijają światło na wprost co daje właśnie ten efekt ”swiecikdelka".

Dochodzi też kwestia szkła. W wielu Atlantic na szkle mieni się źródło światła, gdzie w innych zegarkach ten "blask" jest zagłuszony jakby. Aż sam sprzedawca zwrócił na to uwagę jak mierzyłem timeroy i przedmiotowy mając że sobą Mondaine. Innym razem Sinatrę. A innym razem Aerowatche. Mam dwa salony TT w CK, bywam dosyć często ;)

Mierzylem sporo zegarków i taki jeden z wielu wniosków. I stąd też pytanie. Atlantic miałem tylko TT w świetle górnym dosyć mocnym i o dziwnej barwie. Wiele źródeł w suficie. Moje zegarki prezentowały się tam jakos nienaturalnie wręcz.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi