pulman 32 #2626 Napisano 22 Listopada 2016 jak wychodzi w porównaniu do seiko sumo? Miał ktoś takie porównanie?Nie mialem nigdy Sumo, ale w Oriencie z jakoscia zegarka jest dobrze, bransoleta takase... Wysłane z mojego SM-N900 przy użyciu Tapatalka 0 zegarkiclub.pl Driver ErrorThere appears to be an error with the database. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71260 #2627 Napisano 22 Listopada 2016 Ja miałem kiedyś bransoletę marki Jakotaka. Ciekawe, czy Takase jej dorównuje. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2628 Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) obie są Dara-de Koledzy, od miesiąca orient wisi na bazarku... Cy naprawdę nie ma tutaj konesera eleganckiego zegarka? http://zegarkiclub.pl/forum/topic/139844-orient-classic-power-reserve-nowe-zdj%C4%99cia/W nowym wdzianku Moim zdaniem pasek nieco zbyt gruby i nie w stylu. To jest elegancki zegarek, pasowałby mu pasek o max grubości równej grubości uszu. Ten pasek jest zbyt "surowy", dobry do wojaka albo nurka. Do tego OS pasowałby aligator albo pasek gładki klejony... Edytowane 22 Listopada 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jbravo 462 #2629 Napisano 23 Listopada 2016 obie są Dara-de Koledzy, od miesiąca orient wisi na bazarku... Cy naprawdę nie ma tutaj konesera eleganckiego zegarka? http://zegarkiclub.pl/forum/topic/139844-orient-classic-power-reserve-nowe-zdj%C4%99cia/ Moim zdaniem pasek nieco zbyt gruby i nie w stylu. To jest elegancki zegarek, pasowałby mu pasek o max grubości równej grubości uszu. Ten pasek jest zbyt "surowy", dobry do wojaka albo nurka. Do tego OS pasowałby aligator albo pasek gładki klejony... Spodziewałem się i takich opinii jednak to subiektywna sprawa, jak mawiali rzymianie de gustibus non est disputandum. :)Chciałem nadać temu OS-owi nieco luzu i od początku, zanim kupiłem ten zegarek miałem już na oku ten konkretny pasek - sugerując się recenzją The Urban Gentry (on założył zielony). Dołączony dla mnie to dramat, błyszczy się, jest sztywny i nie lubię czarnych pasków. Pasek elegancki też zamierzam dokupić, właśnie jakiś klejony. Na cheapestnato widziałem dość fajny aligator, jeszcze się zastanowię. No a ogólnie to myślę (mimo zapewnień Narzeczonej z mojej strony, że ten zegarek będzie póki co ostatnim...), że muszę kupić jeszcze jeden zegarek żeby OS był dla mnie zegarkiem na wyjątkowe okazje i pod mankiet. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #2630 Napisano 23 Listopada 2016 Spodziewałem się i takich opinii jednak to subiektywna sprawa, jak mawiali rzymianie de gustibus non est disputandum. :)Chciałem nadać temu OS-owi nieco luzu i od początku, zanim kupiłem ten zegarek miałem już na oku ten konkretny pasek - sugerując się recenzją The Urban Gentry (on założył zielony). Dołączony dla mnie to dramat, błyszczy się, jest sztywny i nie lubię czarnych pasków. Pasek elegancki też zamierzam dokupić, właśnie jakiś klejony. Na cheapestnato widziałem dość fajny aligator, jeszcze się zastanowię. No a ogólnie to myślę (mimo zapewnień Narzeczonej z mojej strony, że ten zegarek będzie póki co ostatnim...), że muszę kupić jeszcze jeden zegarek żeby OS był dla mnie zegarkiem na wyjątkowe okazje i pod mankiet. Oczywiście, to kwestia gustu, Gray, to fajny zegarek A pasków można miec wiele 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mike772 1 #2631 Napisano 23 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kinomaniak 16 #2632 Napisano 24 Listopada 2016 Dziura w cyferblacie, wygląda sympatycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2633 Napisano 24 Listopada 2016 Nie do końca . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #2634 Napisano 24 Listopada 2016 mam słabość do orientów, strasznie mi się podobają oczywiście mam i ja i bardzo go lubie. jak ekranoplan złazi z ręki to właśnie jest orient 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garbb 38 #2635 Napisano 25 Listopada 2016 Ray na pasku. Co sądzicie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #2636 Napisano 25 Listopada 2016 Witam,Ktoś kupował już w tym sklepie lub u nich na allegro? Chciałem wiedzieć jakie macie opinie o tym sklepie, bo przymierzam się do zakupu tego zegarka i nie chciałbym się wkopać. http://jubimax.pl/zegarek-orient-fet0t002s0.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jbravo 462 #2637 Napisano 25 Listopada 2016 (edytowane) Ray na pasku. Co sądzicie? Ja tam zdecydowanie wolę na bransolecie. Edytowane 26 Listopada 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #2638 Napisano 27 Listopada 2016 Ray na pasku. Co sądzicie?Ray - tak. Pasek - tak. Ten pasek - zdecydowanie nie moim zdaniem ten brąz tu kompletnie nie pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2639 Napisano 27 Listopada 2016 Tylko bransoleta . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16040 #2640 Napisano 27 Listopada 2016 Pozwolę się nie zgodzić Na pasku Ray'owi też jest dobrze 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #2641 Napisano 28 Listopada 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrewMD 8 #2642 Napisano 29 Listopada 2016 Ray na pasku. Co sądzicie? Zobacz mój pasek parę stron do tyłu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zeyomad 25 #2643 Napisano 29 Listopada 2016 Dzisiaj dotarł: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #2644 Napisano 29 Listopada 2016 (edytowane) ja mam teraz na rączce takiego orienta Edytowane 29 Listopada 2016 przez Jorguś77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gripen 69 #2645 Napisano 29 Listopada 2016 ja mam teraz na rączce takiego orientaFajny. Podoba mi się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 18884 #2646 Napisano 29 Listopada 2016 Jorguś77 - bardzo przyjemny model, miałem wersję z białą tarczą i złotymi cyframi, do tej pory żałuję, że go sprzedałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18668 #2647 Napisano 29 Listopada 2016 MI też się podoba, biały chyba bardziej (ale nie ten ze złotymi indeksami). Powie mi ktoś z Was jaki on ma dokładnie lug to lug? Przymierzałem się do niego kiedyś i może temat powróci... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garbb 38 #2648 Napisano 30 Listopada 2016 Wiecie do czego sluza te wewnętrzne ringi/podzialki? To chyba nie tacho skoro nie ma tam stopera... chyba że jestem w błędzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2649 Napisano 30 Listopada 2016 Datownik. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aquacuba 65 #2650 Napisano 30 Listopada 2016 Pierwszy Orient ( i nie ostatni) https://www.instagram.com/p/BNPS3-HgDEk/?taken-by=aquacu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach