Luc80 6 #3451 Napisano 4 Grudnia 2017 no i nie wiem, koperta ok, nie chcę DLC ale tarcza - poluję na niebieską lub zieloną. Czarny jest ok, "tylko" albo "aż"Zielona tarcza była w sparowana wyłącznie z kopertą czarną gunmetal.W rzeczywistości koperta gunmetal ma ciemny grafitowy "narzędziowy" kolor, fakturę polerowaną i szczotkowaną - finish jak na klasycznej broni, nie ma to nic wspólnego z malowaniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3452 Napisano 4 Grudnia 2017 oksyda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3453 Napisano 4 Grudnia 2017 no i nie wiem, koperta ok, nie chcę DLC ale tarcza - poluję na niebieską lub zieloną. Czarny jest ok, "tylko" albo "aż" Właśnie zauważyłem, że prezentacja tego modelu znikneła już ze strony www.orientwatchusa.com , gdzie i tak od dawna nie była dostępna żadna wersja kolorystyczna. Mi się udało kupic jeden z ostatnich zielonych egzemplarzy na Amazon w USA. Widocznie to były resztki magazynowe, a model juz dawno przestał byc produkowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3454 Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) oksyda? Tak Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Luc80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3455 Napisano 4 Grudnia 2017 (edytowane) dla mnie żaden problem. Co do cen - nieźle się cenią w Emiratach a na Ukrainie niedostępny A jaki sklep w Czechach? Mi wychodzi, że jest dostepny w ukraińskim sklepie.Jak klikniesz na tej stronie sklepu pod zdjęciem w zielony box "В корзине" to pojawi po prawej stronie okno koszyka z ceną 5121 hrywien (ok. 700 pln).Nastepnie po kliknięciu zielonego boxa pod ceną "Оформить заказ", strona przejdzie dalej, gdzie masz czerwony box pod dwoma zielonymi, po kliknięciu którego przechodzi się do wpisywania danych. To tak rozpracowane na czuja i w oparciu o zamierzchłą znajomość rosyjskiego Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Luc80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3456 Napisano 5 Grudnia 2017 jak poszedłem na łatwiznę bo google mnie namawiało, że przetłumaczy stronę. Jak przetłumaczyło, to wyszło, że niedostępny. Chyba że gógl mnie w balona robi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3457 Napisano 5 Grudnia 2017 jak poszedłem na łatwiznę bo google mnie namawiało, że przetłumaczy stronę. Jak przetłumaczyło, to wyszło, że niedostępny. Chyba że gógl mnie w balona robi Najlepiej popros jakiegos obywatela/ obywatelke Ukrainy o pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3458 Napisano 5 Grudnia 2017 z tym może być problem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3459 Napisano 5 Grudnia 2017 z tym może być problem Załóż temat/zapytanie w dziale Aukcje Allegro, eBay i inne o opinie o ukraińskim sklepie "watch-style.com.ua", może ktoś z forum robił tam zakupy i podpowie co i jak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3460 Napisano 6 Grudnia 2017 Żadnych kompromisów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marek911 4 #3461 Napisano 6 Grudnia 2017 Kongratulejszyn. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
u3ho 2 #3462 Napisano 6 Grudnia 2017 Fajny ten Saturation i dobrze, że ma certyfikat ISO 6425. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3463 Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Dzięki! Zegarek cały dzień na ręku. Przez cały ten czas odnotowałem +3 sek. odchyłki. Nie ukrywam, że zegarek jest ciężki i... wielki. Jako EDC zupełnie się nie nadaje, ale jako odskocznia, czemu nie. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Istvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dajan 95 #3464 Napisano 7 Grudnia 2017 mój i żony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #3465 Napisano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Żadnych kompromisów. Gratulacje ! Świetna wersja kolorystyczna A u mnie bracia Edytowane 8 Grudnia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #3466 Napisano 7 Grudnia 2017 dobrze, że ma certyfikat ISO 6425. Dobrze bo...?Myślę że nikt normalny nie traktuje zegarka automatycznego jako profesjonalnego sprzętu nurkowego Jako EDC zupełnie się nie nadaje, ale jako odskocznia, czemu nie. To zależy od nosiciela Dla jednych się nie nadaje a dla kogoś z łapą 19-22cm jak najbardziej. A Saturation świetny jest Kiedyś chorowałem na białego - teraz chyba wolałbym czarnego bo bardziej funkcjonalny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #3467 Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Tak, to prawda. Mój nadgarstek to 18 cm, dlatego u mnie średnio jako EDC. Z drugiej strony, Orient już trzeci dzień na ręku. Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Istvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #3468 Napisano 8 Grudnia 2017 przy okazji - co polecacie na ciężko obracający się bezel? Jakiś smar do łożysk/zawiasów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #3469 Napisano 8 Grudnia 2017 A zrób mu kąpiel w gorącej widzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #3470 Napisano 8 Grudnia 2017 A zrób mu kąpiel w gorącej widzie. serio? A jak to na smar w mechanizmie wplynie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3471 Napisano 8 Grudnia 2017 Gratulacje ! Świetna wersja kolorystyczna A u mnie braciaCo ta za modele? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #3472 Napisano 8 Grudnia 2017 Co ta za modele?Orient Cal. 469 wersja jubileuszowa 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #3473 Napisano 8 Grudnia 2017 serio? A jak to na smar w mechanizmie wplynie? Nie mówię, że we wrzątku Odkręć ciepłą wodę w umywalce, zanurz zegarek i pobaw się bezelem. Ja takich problemów nie miałem, ale widziałem już tu takie rady i podobno pomaga. Co miałoby się stać? W końcu nurek, nie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luc80 6 #3474 Napisano 8 Grudnia 2017 Orient Cal. 469 wersja jubileuszowaDzieki za info.Rewelacyjne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
worientom 395 #3475 Napisano 8 Grudnia 2017 Nie mówię, że we wrzątku Odkręć ciepłą wodę w umywalce, zanurz zegarek i pobaw się bezelem. Ja takich problemów nie miałem, ale widziałem już tu takie rady i podobno pomaga. Co miałoby się stać? W końcu nurek, nie ? w sumie fakt ale i nurek czasem utonie tak na logikę, co da woda? Na opór jest smarowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach