Krygo 18583 #5301 Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) @KrygoI jak, decyzja zapadła? Black or white? A do mnie dopiero dziś dotrze przesyłka BTW, próbował ktoś ze szczęśliwych posiadaczy ww. OS-ów wrzucać je na pasek, czy to już profanacja Nie zapadła na 100%... Choć chyba skłaniam się troszkę w stronę czarnego. Na żywo wygląda bardzo elegancko. Zobaczymy. Ty chyba brałeś czarny? Napisz co myślisz jak dotrze. Tomek, mamy już zwycięzce rywalizacji OS/SARB czy może po prostu działa efekt nowości? Tutaj nie ma rywalizacji. Nie kopiemy leżącego Edytowane 7 Marca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23049 #5302 Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Rafał, w weekend może coś skrobne.Wiesz, dla mnie one ze sobą nie rywalizują, wręcz przeciwnie, uzupełniają się A do nich, do tego stylu dołącza DS-1 i wszystkie mi się podobają.Natomiast muszę zauważyć pewną tendencje, mianowicie Seiko jest coraz gorszej jakości i imo do Orienta powoli w tym aspekcie robi się przepaść ... niestety Miałem kilka Orientów, tańszych, trochę droższych i wiadomo że te z niższej półki miały czy branse z blaszek czy gorsze szlify i ogólnie materiały ale każdy, każdy który miałem był porządnie wycentrowany i spasowany.A Seiko, lepiej przemilczmy To samo Citizen, nowe majty porażka, tutaj też tendencja jakościowo-spadkowa.Także ten ... Orient się broni starannością wykonania w każdej półce cenowej. Edit:Widzę Krygo że Avatar zmieniony po wczorajszym meczu Edytowane 7 Marca 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18583 #5303 Napisano 7 Marca 2019 Z rysunkowego diabła na Diabła z krwi i kości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jbravo 462 #5304 Napisano 7 Marca 2019 Zabierzcie sprzed oczu mnie te OS-y bo ja nie mogę wydawać już więcej piniondzów na te zegary!! Fantastyczne są, gratulacje. W tej cenie to nawet nie ma co gadac Ja dzisiaj z kolei desk diving zieleń na fotach nie jestem w stanie oddać, ma taki morski kolor, ze można w tej tarczy utonąć! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #5305 Napisano 7 Marca 2019 Sarba to juz Standard Date pokonal. Bez 2 zdsn. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5306 Napisano 7 Marca 2019 No i dotarł Jest super, ale nie widząc na żywo białego, ciężko mi wyrokować, który fajniejszy. Patrząc na Twoje ostatnie zdjęcie Krygo, biały "wymiata". Czarny za to jest MZ bardziej uniwersalny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gunit82 63 #5307 Napisano 7 Marca 2019 Krygo ten biały OS jest biały - biały jak Np ds 1 czy bardziej kremowy lub ecru ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18583 #5308 Napisano 7 Marca 2019 Biały- biały Z tym, że o różnych fakturach jest ta tarcza. Ds-1 białej nie widziałem na żywo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11488 #5309 Napisano 8 Marca 2019 No ujdzie Tomku Nie zapadła na 100%... Choć chyba skłaniam się troszkę w stronę czarnego. Na żywo wygląda bardzo elegancko. Zobaczymy. Ty chyba brałeś czarny? Napisz co myślisz jak dotrze. Tutaj nie ma rywalizacji.Biały też fajny, sam nie wiem którego bym wybrał na spróbowanie Nie było problemu to sobie go zrobiłem Jednak biały jest the best !!! 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5310 Napisano 8 Marca 2019 Kolejne nowe OSy Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gunit82 63 #5311 Napisano 8 Marca 2019 Brzoza2 na jakiej stronie to znajdujesz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5312 Napisano 8 Marca 2019 https://www.orient-watch.jp/orientstar/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gunit82 63 #5313 Napisano 9 Marca 2019 Dzięki ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5314 Napisano 9 Marca 2019 Stary i nowy XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fclaski 654 #5315 Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Stary fajny, ale nowy wg mnie fajniejszy. Brałbym, ale mam już małe Mako Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2019 przez fclaski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5316 Napisano 9 Marca 2019 W tym przypadku muszę się zgodzić , nowy prezentuje się dużo lepiej. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5317 Napisano 9 Marca 2019 Czy już wszystkie trafiły na bazarek i u mnie ostatnia sztuka się ostała, czy jeszcze komuś ten zegarek przypadł do gustu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3453 #5318 Napisano 9 Marca 2019 Spokojnie, jeden na pewno został w rodzinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #5319 Napisano 9 Marca 2019 Stary i nowy XLWg mnie lepszy stary. Idealnie z tej pary to tylko wskazówki od młodszego przenieść do wszystkiego co prezentuje stare XL.Ale mam zdanie odmienne od kolegów. Nowe XL nie porywa mnie. Wolę stere 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23049 #5320 Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Czy już wszystkie trafiły na bazarek i u mnie ostatnia sztuka się ostała, czy jeszcze komuś ten zegarek przypadł do gustu? Przypadł przypadł, pewnie nie widziałeś ale w innym temacie pokazywałem że na stałe do rodziny wszedł Edytowane 9 Marca 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18583 #5321 Napisano 9 Marca 2019 Czy już wszystkie trafiły na bazarek i u mnie ostatnia sztuka się ostała, czy jeszcze komuś ten zegarek przypadł do gustu? Ależ mój biały nigdzie się nie wybiera. Po długiej rozkminie jednak wygrał i teraz zastanawiam się nad dobrym paskiem. U Ciebie zestawienie, które idealnie pasuje do czarnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #5322 Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Przypadł przypadł, pewnie nie widziałeś ale w innym temacie pokazywałem że na stałe do rodziny wszedł Szwajcarka w objęciach japońskich przyjaciół Wszystkie "czy" ładnie się prezentują, ale na takiego "eleganckiego casualowca" jakiego szukałem, SARB chyba najlepiej się wpisuje w moje gusta. Chociaż mały trochę. Teraz po chwili obcowania z nowo nabytym OS-em stwierdzam, że najbardziej by mi pasowało takie 42mm Ależ mój biały nigdzie się nie wybiera. Po długiej rozkminie jednak wygrał i teraz zastanawiam się nad dobrym paskiem. U Ciebie zestawienie, które idealnie pasuje do czarnego Pasek na razie tymczasowy, kiedyś kupiony w Cheapestnatostraps, ale nie miałem innego w rozmiarze 20mm, który by pasował. Muszę się chyba uśmiechnąć do któregoś z kolegów z działu paskowego Edytowane 9 Marca 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziki dzik 1 #5323 Napisano 11 Marca 2019 Kupiony tutaj na forum. Kwarcyk się liczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #5324 Napisano 12 Marca 2019 Dziś z orientem 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #5325 Napisano 12 Marca 2019 XL 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach