jerry1410 28 #7001 Napisano 3 Czerwca 2021 Prezent urodzinowy 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #7002 Napisano 4 Czerwca 2021 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #7003 Napisano 8 Czerwca 2021 Taki wpadł Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WMT 997 #7004 Napisano 10 Czerwca 2021 Bambino na zielono. Już prawie lato, więc postanowiłem ubrać Orienta w oryginalny kolor. Indeksy są miedziane więc pomyślałem: zieleń a'la grynszpan. Niestety nie znalazłem nic w cenie poniżej połowy wartości zegarka, więc padło na taką brudną zieleń. Pasek jest od Tekla. Całkiem OK. Jak znajdujecie takie połączenie? Mi się podoba. Przepraszam za jakość zdjęć. Chwilowo aparat poza zasięgiem. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129591 #7005 Napisano 10 Czerwca 2021 12 minut temu, WMT napisał(-a): Bambino na zielono. Już prawie lato, więc postanowiłem ubrać Orienta w oryginalny kolor. Indeksy są miedziane więc pomyślałem: zieleń a'la grynszpan. Niestety nie znalazłem nic w cenie poniżej połowy wartości zegarka, więc padło na taką brudną zieleń. Pasek jest od Tekla. Całkiem OK. Jak znajdujecie takie połączenie? Mi się podoba. Przepraszam za jakość zdjęć. Chwilowo aparat poza zasięgiem. Zdjęcia nie są złe a pasek dobrze pasuje do zegarka. Bambino mają słabe paski, w swoim też zmieniłem i od razu nabrał blasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WMT 997 #7006 Napisano 10 Czerwca 2021 Dzięki 🙂 Oryginalny zamszowy, brązowy pasuje świetnie do tej tarczy ale niemiłosiernie sie brudzi - jak to zamsz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129591 #7007 Napisano 10 Czerwca 2021 6 minut temu, WMT napisał(-a): Dzięki 🙂 Oryginalny zamszowy, brązowy pasuje świetnie do tej tarczy ale niemiłosiernie sie brudzi - jak to zamsz. Mój był ze sztywnej niby skóry krokodylej i zamieniłem go na fajnego chinola i gra jak złoto (różowe-złoto) . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 52467 #7008 Napisano 10 Czerwca 2021 6 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #7009 Napisano 11 Czerwca 2021 @Dnlaie świetnie wygląda na brązowym pasku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 52467 #7010 Napisano 11 Czerwca 2021 @Łukasz_M dziękuje bardzo za ten wpis! Choć przyznam szczerze - że ostatnio, mocno wahałem się nad kolejną zmianą - lecz finalnie został ten (ze 'starego' kwarca Seiko / ale pasek w miarę dobrej jakości i posiadający fajny odcień brązu + z oryginalną, załączoną przeze mnie klamerką OS-a - z innego paska tej marki) Wcześniej eksperymentowałem jeszcze z paskiem granatowym z OS-a, ale pomijając jego jakość - był zwężany od mocowania w dół, a z racji długich uszu zegarka, na zdjęciach (przy zapięciu paska na ręce) widoczna była luka i 'wystawał' teleskopik (co mnie osobiście 'gryzło' w oczy). Ciągle zastanawiam się - nad powrotem do oryginalnego pierwowzoru (jakim jest bransoleta - które szczerze uwielbiam). Jednak ta, jeszcze odpoczywa (miałem dylemat - czy aby na pewno biała tarcza, będzie dobrze komponowała się z bransoletą / myślałem też o meshu, nawet o czarnym - ciekawy jakby to wyglądało, choć niezależnie jaki bym wybrał - mógłby pozostawiać wiele do życzenia, bo oryginalna bransoleta jest w mojej opinii b. dobrej jakości - a lepszy mesh, raczej wiązałby się z niemałym wydatkiem, choć na necie 'zwykły' - Orienta jest za niecałe 200). Ale na dworze nie jest jeszcze aż tak gorąco i 'potliwie', więc wszelkie decyzję - póki co, odwlekam (ale co będzie dalej - nie wiem heh). W końcu, chyba warto mieć (chociaż jeden egzemplarz) na pasku (np. na niektóre okazje). 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46369 #7011 Napisano 11 Czerwca 2021 @Dnlaie ładnemu we wszystkim ładnie 😉 1 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #7012 Napisano 11 Czerwca 2021 Jako, że mam ten model w wersji z czarną tarczą to mogę z pełną odpowiedzialnością napisać, że bransoleta w tym Oriencie jest bardzo wygodna i nieźle wykonana. I o ile czarny na bransolecie to takie typowe edc to jasna tarcza z brazowym paskiem robi z niego niezłego elegancika 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel88 1580 #7013 Napisano 11 Czerwca 2021 Za oknem wysokie temperatury, więc trzeba porzucić na ten okres pasek ze skóry naturalnej.Oto nowe ubranie Orienta. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WMT 997 #7014 Napisano 11 Czerwca 2021 @Pawel88 Świetnie wygląda! Wręcz "sportowo". Zupełnie inny zegarek się z niego zrobił na tym pasku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 52467 #7015 Napisano 11 Czerwca 2021 Godzinę temu, Łukasz_M napisał(-a): Jako, że mam ten model w wersji z czarną tarczą to mogę z pełną odpowiedzialnością napisać, że bransoleta w tym Oriencie jest bardzo wygodna i nieźle wykonana. I o ile czarny na bransolecie to takie typowe edc to jasna tarcza z brazowym paskiem robi z niego niezłego elegancika O tak! Ciemnej tarczy - najlepiej na bransolecie Sam niedawno zamieniałem swoje 'ciemności' - czarnego SDA02002B0 & granatowego RE-AU0005L00B na paski i w miarę szybko powróciłem do stali... ps: @Łukasz_M może wrzucaj częściej zdjęcia swojego 'czarnuszka', fajnie się patrzy na takie sprzęty 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #7016 Napisano 11 Czerwca 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #7017 Napisano 11 Czerwca 2021 Za oknem wysokie temperatury, więc trzeba porzucić na ten okres pasek ze skóry naturalnej.Oto nowe ubranie Orienta.Curator zawsze na probsie. Wciągnął mnie w zegarkowe szaleństwo. Tylko to chyba druga wersja, bo na moim jest znaczek szafirowego szkła. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel88 1580 #7018 Napisano 11 Czerwca 2021 (edytowane) 10 godzin temu, WMT napisał(-a): Świetnie wygląda! Wręcz "sportowo". Zupełnie inny zegarek się z niego zrobił na tym pasku. Jeszcze mam taki pasek do niego. Godzinę temu, josh.kowalski napisał(-a): Curator zawsze na probsie. Wciągnął mnie w zegarkowe szaleństwo A mnie w zabawę w paski Zakupiłem go w czerwcu 2018. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Pawel88 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WMT 997 #7019 Napisano 11 Czerwca 2021 To już mocno po bandzie😉 Do tej tarczy szare beże, jasne szarości itp IMO najlepsze. No i oczywiście jasne brązowe skóry na "elegancko". Ale co się komu podoba. Kolory muszą być! 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19145 #7020 Napisano 13 Czerwca 2021 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #7021 Napisano 14 Czerwca 2021 A propos Orientów na paskach, bo mi się przypomniało. Czy któryś z Was nosi bądź nosił białe/kremowe Bambino V2 na nato w kolorowe paski i przemieszcza się po śląsko-zagłębiowskiej aglomeracji? W ubiegłym roku w Sosnowcu widziałem delikwenta z taką kombinacją na nadgarstku i niespecjalnie chce mi się wierzyć, że to nie ktoś z forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #7022 Napisano 16 Czerwca 2021 Przeprosiłem się z OS, leżał ostatnio biedak w szufladzie 😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129591 #7023 Napisano 16 Czerwca 2021 53 minuty temu, Łukasz_M napisał(-a): Przeprosiłem się z OS, leżał ostatnio biedak w szufladzie 😉 Zegarek znany i lubiany a samochód to Kia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #7024 Napisano 16 Czerwca 2021 8 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Zegarek znany i lubiany a samochód to Kia? lewarek na masce i kierownicy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129591 #7025 Napisano 16 Czerwca 2021 13 minut temu, Łukasz_M napisał(-a): lewarek na masce i kierownicy Czyżbym nie docenił Lexusa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach