Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
GORKY8

Orienty forumowiczów

Recommended Posts

I dobrze, niech się te wykastrowane Tritony kierownictwu Orienta czkawką odbiją. Zabrali rezerwę chodu, zabrali pełne endlinki. Nie kupować tego modelu! Kamasu ma wszystko to, co ten kastrat i jest przy tym tańszy i mniejszy.

20210526_125428.thumb.jpg.f4c1d321a5bd6851affe7833a91bd9f6.jpg

Nic dodać, nic ująć. Nawet chapter ring wykastrowali w ramach oszczędności. Niech ten model ginie i nie wraca.

Mój jedyny zegarek z OH. Niezbyt często na nadgarstku gości, ale ilekroć go zakładam jestem pod wrażeniem stosunku jakości (tak projektu jak i wykonania) do ceny. Orient umie w zegarki 😁

IMG_20210527_135524.jpg

Małżeństwo i zegarki.

23 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nic dodać, nic ująć. Nawet chapter ring wykastrowali w ramach oszczędności. Niech ten model ginie i nie wraca.

Ja go nawet nie zarejestrowałem.

I niech tak zostanie ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Musieli założyć mechanizm na lewą stronę... ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Sentymentu mi się zachciało, trzy tygodnie po zakupie. 😡😡😡

5B16BEA6-11E4-4B74-8821-3BE43CF565F6.jpeg

Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm

Widzę że jakość w orientach coraz lepsza... Ileż to już ostatnio widziałem pourywanych koronek w ostatnich dniach czy to zwykły orient czy OS....

9 minut temu, MieszkoMieszko napisał(-a):

Widzę że jakość w orientach coraz lepsza... Ileż to już ostatnio widziałem pourywanych koronek w ostatnich dniach czy to zwykły orient czy OS....emoji848.pngemoji848.pngemoji848.png

Orient Star, niestety.

Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm

28 minut temu, Blazej napisał(-a):

Orient Star, niestety.

No to słabo i to niby te lepsze Orienty. Mnie się takie coś zdarzyło w Pagani Design za 65 USD i dostałem od sprzedawcy pełny zwrot a naprawa była za sto złotych, więc nie narzekam a nawet wręcz przeciwnie. Orient chyba na taki gest się nie zdobędzie... 

To się zdarza w każdej marce i budżecie. Nie ma co się negatywnie nastawiać
Zgoda ale ostatnimi czasy w Orientach dzieje się to nagminnie.
A polski serwis orienta to mniej więcej ten sam poziom jakościowy co ZiBi

Czy ja dobrze widzę i tam oprócz urwanej koronki jest też zapięcie z blaszki? W OrientSTAR, w ich „premium”?
Tak dobrze widzisz tam jest zapięcie z blaszki. Takie samo jak w Tritonie. Ogólnie koncepcja była chyba taka że ten os zastąpił Tritona a Tritona zastąpiono tym kastratem co nie pamiętam jak się zowie

59 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Czy ja dobrze widzę i tam oprócz urwanej koronki jest też zapięcie z blaszki? W OrientSTAR, w ich „premium”? emoji848.png

Zapięcie jest z blaszki to fakt, kupując byłem na to przygotowany, na strap code już zamówiona nowa bransoleta, co nie zmienia faktu że jest to słabe.

Ps. w moim Tudorze też zapięcie z blaszki.

Edited by Blazej

1 godzinę temu, Blazej napisał(-a):

W Tudorze musi być z blaszki, bo w tej rodzinie, to Rolex musi być z jakiegoś powodu dwa-trzy razy droższy. 😉

2 godziny temu, Blazej napisał(-a):

Zapięcie jest z blaszki to fakt, kupując byłem na to przygotowany, na strap code już zamówiona nowa bransoleta, co nie zmienia faktu że jest to słabe.

No tak, ale to jednak zawsze blaszka z Tudora ;) 

Koledzy. Osoba z londyńskiej siedziby Orient, która pomagała nam zorganizować zegarki do testów, poprosiła o pomoc.

Orient chciałby poznać opinie na swój temat i przygotował ankietę tłumaczoną na język polski. To tylko kilka minut, a może się okazać bardzo pomocne.

Link do ankiety: https://www.smartsurvey.co.uk/s/NAAJ7J/

Z góry dziękuję za pomoc.

Janek

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

IMG_20210602_142740.1.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga