SzalonyJackPirat 53 #1001 Napisano 20 Maja 2015 Jest moc Gdzie zanabyty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jazzualdo 426 #1002 Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Taki Quartz kupiony jakieś 12 lat temu kiedy jeszcze nie wiedziałem nic o zegarkach...ciężko o dobre zdjęcie bo tarcza bardzo odbija światło. Edytowane 21 Maja 2015 przez jazzualdo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti FJ 2 #1003 Napisano 23 Maja 2015 Taki dzisiaj mi wpadł na nadgarstek prosto od majstra. To mój pietwszy orient i mam nadzieję, że dobrze mu będzie wśród ruskich towarzyszy ;-) Tapnięte z fona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #1004 Napisano 25 Maja 2015 Nowy nabytek z creation: Jako że wyjątkowo nie pasuje mi z oryginalnym czarnym paskiem, póki co wylądował na nato 22mm. Macie jakiś pomysł na brązowy pasek? Jasny/ciemny, z przeszyciem jasnym/ciemnym, bez, etc? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomtytus 2 #1005 Napisano 26 Maja 2015 (edytowane) Może oś takiego, jeśli chodzi o kolorystykę?Nikoniecznie Rally... ps: co to za model Orienta?- już znalazłem Edytowane 26 Maja 2015 przez tomtytus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1006 Napisano 26 Maja 2015 To jest Orient ER 2400 LD (SER 2400 LD, FER 2400 LD )http://www.orient-watch.com/products/category/item/?category_id=145 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haddamus 8 #1007 Napisano 28 Maja 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #1008 Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Edytowane 28 Maja 2015 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 65 #1009 Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Przed wakacjami wzrasta liczba nabywanych diverów, więc i mój Edytowane 28 Maja 2015 przez qniczynka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haddamus 8 #1010 Napisano 29 Maja 2015 ER2400MW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #1011 Napisano 29 Maja 2015 promocja na bambino spowodowała ich wysyp na forum ?ten z rzymskimi cyframi mi się szczególnie podoba. 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 65 #1012 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) ER2400MW Bambino super, tarcza- niesamowita, ale wskazówki wygladaja jak z zabawkowego zegarka dla dzieci. Wg mnie zmiana na takie: http://uhrforum.de/attachments/463067d1343474292-meine-neue-low-budget-dresswatch-orient-bambino-er24005w-orient-3.jpgby tu pomogła. Edytowane 29 Maja 2015 przez qniczynka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haddamus 8 #1013 Napisano 29 Maja 2015 Każdy Bambino ma coś w sobie i ciężko się zdecydować wybierając tylko jeden, szkoda tylko coś z kontrolą jakości jest chyba nie tak, mój z creation dotarł z rysa na szkle, malo widoczną ale jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #1014 Napisano 29 Maja 2015 cena czyni cuda, bo rzymskich 90% ludzi na tym forum nie toleruje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #1015 Napisano 29 Maja 2015 na szczęście mają one się podobać użytkownikowi ja mam swojego SARX001 z rzymskimi, które mi odradzano i jestem bardzo zadowolony. szczególnie z dokładności (+3sek na tydzień).a promocja była chyba nie tylko na rzymskie? szkoda (lub nie:P) , że tak krótko bo pewnie też bym się na coś skusił 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #1016 Napisano 29 Maja 2015 zależy do jakiego zegarka. Go "garnitury" to albo sam indeks, albo rzymskie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #1017 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) na szczęście mają one się podobać użytkownikowi ja mam swojego SARX001 z rzymskimi, które mi odradzano i jestem bardzo zadowolony. szczególnie z dokładności (+3sek na tydzień).a promocja była chyba nie tylko na rzymskie? szkoda (lub nie:P) , że tak krótko bo pewnie też bym się na coś skusił mówisz, że rzymskie poprawiają i przekładają się na dokładność ? a zegarek jest pięknie zrobiony, wiem bo miałem 005 Edytowane 29 Maja 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolow 153 #1018 Napisano 29 Maja 2015 rzymskie dają +3 do dokładności przecież to stara rzymska prawda. w każdym razie chciałem napisać, że nie żałuję swojego wyboru. rzymskie indeksy mi nie przeszkadzają, zegarek fajny i dużym plusem jest ta dokładność 0 Eterny Eterny Kontiki Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #1019 Napisano 6 Czerwca 2015 (edytowane) Ze wskaźnikiem rezerwy chodu: Bardzo praktyczny ten wskaźnik rezerwy, dziwne że nie jest on normą w zegarkach. Do reszty mam ambiwalentne odczucia, czasami mi się podoba a czasami nie ;-) ale to pewnie dlatego ze nie jest vintage i trochę nie mój klimat. Edytowane 6 Czerwca 2015 przez gcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1020 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Mam dokładnie ten sam model. Przyznam, że koperty Orient podobają mi sie bardziej niż Seiko (przynajmniej w tej klasie cenowej). Prezentowany zegarek ma idealną kopertę (jak dla mnie, nadgarstek o obwodzie ok. 17,5 cm): rozmiar i waga oraz styl, lekko zaokrąglone linie. Jedyne, czego brakuje (i co mi się w nim średnio podoba) to tarcza: najlepsza byłaby w szlifie słoneczkowym, ta zastosowana wygląda trochę...tandetnawo. Brak też trochę stop sekundy i możliwości dokręcania, ale wskaźnik rezerwy chodu to rewelacja, podobnie uważam, że jest on niezbędny w zegarkach mechanicznych. Ciekawostka: znalazłem (kilka stron wczesniej mój post) bardzo podoby zegarek orient star - ten sam kształt koperty i uklad wskazowek, ale tarcza ładniejsza i pewnie ma stop-sekundę oraz dokrętkę. Cena zapewne też odpowiednio wyższa.... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/32066-orienty-forumowiczow/?p=1418736 pozdrawiamTomek Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1021 Napisano 8 Czerwca 2015 rzymskie dają +3 do dokładności przecież to stara rzymska prawda. w każdym razie chciałem napisać, że nie żałuję swojego wyboru. rzymskie indeksy mi nie przeszkadzają, zegarek fajny i dużym plusem jest ta dokładność W sprawie tarcz "rzymskich" w bambino - chcę wyjaśnić, że rzymskie bambino podobają mi się mniej niż "zwykłe" z innego powodu, niż zastosowane indeksy - chodzi o wygląd tarczy, zastosowaną podziałkę w wiekszym okregu, co ogranicza rozmiarowo ten mniejszy, jakoś mnie te proporcje nie przekonują. Rzymskie indeksy są bardzo eleganckie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #1022 Napisano 8 Czerwca 2015 ER2400MW Bardzo ładny zegarek. Tarcza urzekająca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #1023 Napisano 8 Czerwca 2015 Ciekawostka: znalazłem (kilka stron wczesniej mój post) bardzo podoby zegarek orient star - ten sam kształt koperty i uklad wskazowek, ale tarcza ładniejsza i pewnie ma stop-sekundę oraz dokrętkę. Cena zapewne też odpowiednio wyższa.... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/32066-orienty-forumowiczow/?p=1418736 pozdrawiamTomek Jakoś nie mogłem znaleźć informacji na temat zastosowanego werku w tym orient starze ale jakiś jego użytkownik napisał : стопсекунды нет, пришлось записывать стартовые показатели Więc trochę to pachnie tym że kaliber niezbyt się różni funkcjonalnością, jeśli w ogóle ( na zdjęciach tylko wygląd wachnika się różni i jakby lepiej wykończone płyty .) Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1024 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Dzięki za informację, myślałem, że OS to orienty z bardziej rozbudowanymi mechanizmami.... Nie badałem tematu, ale wydaje mi się, że OS mają bardziej rygorystyczny reżim technologiczny (kontrola jakości, etc.), lepsze materiały i być może wszystkie są produkowane w Japonii.To przecież bardziej luksusowe orienty Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 138 #1025 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Bo w sumie tak zwykle jest. Przeglądając inne modele widzę że mają zwykle stop sekundę i dokręcanie, akurat ten jest jakiś wyjątkowy. Tak czy inaczej widać że wykończenie werku dużo lepsze i pewnie różnica w cenie jest uzasadniona. Edytowane 8 Czerwca 2015 przez gcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach