Tomek z Wrocławia 149 #2401 Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Noś oba z dumą, nawet na obu rekach takie zegarki są bezcenne Odnośnie "cudaka", to nie jest on wcale cudakiem: ma świetne rozwiązanie w postaci obrotowego ringu kręconego drugą koronką. Wcale nie musi być to model "na Francję" - j. franc. był do niedawna "lingua franca", poza tym, jest to język rodzimy dziesiątków milionów ludzi, w tym w Europie (Francja, Szwajcaria, Belgia, Monako), Ameryce Płn. (Quebec, Luizjana), Afryce, Azji.... Nawet Japończycy mówią po francusku, na francuskich filmach (np. "Wasabi") jest to język powszechny w Kraju Kwitnącej Wiśni Odnośnie oznaczeń datownika, to największy "zasięg zbytu" będzie miała wersja ang. - hiszp., to dwa najpopularniejsze języki (nie licząc j. chińskiego, który jest jednak znany wyłącznie Chińczykom, do tego są dwa główne dialekty). Edytowane 13 Września 2016 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #2402 Napisano 13 Września 2016 Polubiliśmy się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #2403 Napisano 13 Września 2016 Fajna ta nowa patelnia Tomaliusz Gratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #2404 Napisano 13 Września 2016 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #2405 Napisano 13 Września 2016 Dzięki Warto kupić? Zastanawiam się nad kolejnym nurkiem lub właśnie nowa patelnia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #2406 Napisano 13 Września 2016 chyba wybralbym curatora w tej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #2407 Napisano 13 Września 2016 W tej cenie naprawdę warto, jedynie bransa do wymiany.Jest z blaszek i niezbyt wygodna.Na meshu fajnie wygląda, widziałeś reckę?http://zegarkiclub.pl/forum/topic/109345-orient-feu07007fx/Sam się zastanawiam nad paskiem, sam nie wiem jaki to ma być i w jakim kolorze do zielonej tarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11557 #2408 Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Curator i senator fajne są, ale to całkiem inne zegarki, a Tomek lubi "wielkie patelnie" Edytowane 13 Września 2016 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #2409 Napisano 13 Września 2016 Curator i senator fajne są, ale to całkiem inne zegarki, a Tomek lubi "wielkie patelnie" Dokładnie, to damki som A dodatkowo boją się wody 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1071 #2410 Napisano 15 Września 2016 tylko jeden OS mi został.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4769 #2411 Napisano 15 Września 2016 U mnie też jeden, ale to pierwszy 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #2412 Napisano 19 Września 2016 Drugi Orient Star w kolekcji. Drugi i raczej ostatni, bo trzeciego nie mogę znaleźć. Myślałem nad GMT, ale chyba odpuszczę. W każdym razie, miesiąc miodowy z Retrograde. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71334 #2413 Napisano 19 Września 2016 Wcześniej jakoś nie miałem przekonania do takiego "intensywnego zagospodarowania tarczy" , ale chyba (powoli) zaczynam się przekonywać. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #2414 Napisano 19 Września 2016 trzeciego nie mogę znaleźć. Myślałem nad GMT, ale chyba odpuszczę. Którego GMT nie możesz znaleźć? Starseeker'a? Dostępny raczej bez problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4308 #2415 Napisano 19 Września 2016 (edytowane) witam w klubie z-orient-owanychmoje orienty: bambino i big mako Przy okazji zapytam czy jest może jakiś właściciel wspomnianego wyżej OS starseekera GMT (DJ00001B) - chodzi mi taki po głowie;A boję się że przy moim nadgarstku /ok 19,5/ będzie trochę mały. Chętnie zobaczyłbym foto nadgarstkowe na zbliżonym rozmiarowo nadgarstku,z góry dzięki Edytowane 19 Września 2016 przez subarist 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #2416 Napisano 19 Września 2016 Którego GMT nie możesz znaleźć? Starseeker'a? Dostępny raczej bez problemu. Miałem na myśli, iż nie mogę się na nic zdecydować. Wcześniej jakoś nie miałem przekonania do takiego "intensywnego zagospodarowania tarczy" , ale chyba (powoli) zaczynam się przekonywać. Mam już 9 zegarków. Potrzebna mi była odmiana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepperoni 1 #2417 Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Dzisiaj dotarł mój pierwszy Orient, a zarazem pierwszy automat. Wybór padł na BIG MAKO BLUE.Nie mogę sie już doczekać, aż wyjdę z pracy i odbiorę go w punkcie Niestety radość i zniecierpliwienie mieszają się z obawą, że może być za duży na mój nadgarstek (ok. 18cm) i nie będzie się prezentował tak jak sobie wyobrażam Edytowane 21 Września 2016 przez pepperoni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #2418 Napisano 21 Września 2016 Będzie dobrze, na z powodzeniem nosiłem big mako na ok 17,5 cm nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepperoni 1 #2419 Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Obyś miał rację Mi nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Wieczorem wrzucę zdjęcia BM. W niedługim czasie mam plan wrócić do tematu ze zdjeciami Orientów Ojca, które już trochę lat mają.Rodziciel w ogóle z nich nie korzysta, a ja w związku ze swoją coraz wiekszą fascynacją czasomierzy mam zamiar je przejąć i odpowiedni się nimi zaopiekować Niech służą kolejnym pokoleniom Edytowane 21 Września 2016 przez pepperoni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
apsel__92 9 #2420 Napisano 21 Września 2016 U mnie też jeden, ale to pierwszy Najpiękniejszy z OSów, Zazdro. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4769 #2421 Napisano 21 Września 2016 Najpiękniejszy z OSów, Zazdro. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaDzięki Na żywo jest jeszcze lepiej 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz D 126 #2422 Napisano 21 Września 2016 Do mnie kolejny OS dojechał, tym razem z serii Sport 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2423 Napisano 21 Września 2016 Boski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 719 #2424 Napisano 22 Września 2016 nie widziałem wcześniej tego modelu, ciekawy acb z tymi 2 oknami w tarczy? które wskazuje datę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepperoni 1 #2425 Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Jest i on Jakość zdjęcia niestety nie powala ;/ Edytowane 22 Września 2016 przez pepperoni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach