Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
LukasS

Klub Miłośników Zegarków STOWA

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, moja Antea domaga się serwisu. Gdzie w Polsce mogliby mi to dobrze zrobić? A jeśli trzeba słać do Niemiec, jak się do tego zabrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stowa pokazała nowe modele. Wydaje mi się, że wszystko co najlepsze ta firma już wypuściła, teraz tylko podąża za modą na kolorki.

prtscr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja myślę, że po kilkunastu wersjach pilotów i chrono zaczynają wracać do korzeni. Przyznam rację co do kolorków natomiast te tarcze i ich faktura zaprezentowane wczoraj są nowością u Stowy, co cieszy.

Widzę światełko w tunelu i czekam na ich pierwszą kostkę, która jestem przekonany, że się pojawi:)

Edytowane przez Pionier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- - - SEATIME CARBON Chronometre - - -

20250413_203452.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.05.2025 o 11:54, Misiu7 napisał(-a):

Koledzy, moja Antea domaga się serwisu. Gdzie w Polsce mogliby mi to dobrze zrobić? A jeśli trzeba słać do Niemiec, jak się do tego zabrać?

Koledzy, ponawiam prośbę, jeżeli macie jakieś doświadczenia w serwisowaniu Stowy w kraju lub w Niemczech, proszę o informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie jedyna w kolekcji 

20250617_194308.jpg

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, void napisał(-a):

Świetna!

Przypomniałem sobie, by dorzucić swoją.

Twoja też niczego sobie,w środku felsa bidynator?

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie, jakiś manualny z wyrytym "1152" i 17 kamieni.

Nie mam pojęcia co to za mechanizm.

Może rozpoznajesz go?

34917039-22vvz0kl6lw5xqapq4admb2i-ExtraLarge.thumb.jpg.58b8630429cd8777707eb1e9371cae03.jpg

Edytowane przez void

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, rk7000 napisał(-a):

Dzień dobry 🙂

IMG_20250718_173846.thumb.jpg.ac2a12a4bc028c7d4e2fbcb6bb38e1be.jpg

Pierwszy raz tutaj widzę. Świetne chrono gratuluję. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Pierwszy raz tutaj widzę. Świetne chrono gratuluję. 

Dziękuję,   polubiliśmy się z panią Stową   - jest piękna 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję,   polubiliśmy się z panią Stową   - jest piękna

Nie dziwię się. Nakładane indeksy ślicznie wyglądają. Taki „złoty a skromny” .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, rk7000 napisał(-a):

Zmiana paska i tak chyba jest lepiej. 

IMG_20250723_152811.thumb.jpg.936911d546e6fc70ac036012bf334797.jpg

Też jest dobrze ale ten zamszyk wyglądał chyba lepiej. Chociaż ja lubię bawić się paskami to pewnie z 5 sztuk byłoby na zmianę 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2025 o 13:51, Misiu7 napisał(-a):

Koledzy, ponawiam prośbę, jeżeli macie jakieś doświadczenia w serwisowaniu Stowy w kraju lub w Niemczech, proszę o informacje

Tam siedzą standardowe mechanizmy Sellity albo Peseux, każdy ogarnięty zegarmistrz, nie bateryjkarz, zrobi ci serwis. Zapytaj w dziale porad zegarmistrzowskich o dobrego zegarmistrza w twojej okolicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Też jest dobrze ale ten zamszyk wyglądał chyba lepiej. Chociaż ja lubię bawić się paskami to pewnie z 5 sztuk byłoby na zmianę 😀

Jeszcze na pewno dojdzie pasek typu pilot bo taki był pierwszy pomysł 😂

A zamsz jest fajny  i jakby był pogrubiony to byłoby ok. Ale jest płaski  a zegarek niestety nie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2025 o 13:51, Misiu7 napisał(-a):

Różne są podejścia, jedni oddają do poleconego zegarmistrza w kraju, ja natomiast serwisowałem swoją byłą Marine u producenta i teraz też bym tak samo zrobił. Np. w moim przypadku okazało się, że wskazana jest wymiana dekla, więc skąd nasz zegarmistrz wziąłby taki dekiel?

Jeśli chodzi o serwis firmowy, to na stronie Stowy jest zakładka "Service", potem przechodzisz do "Service on your watch", wybierasz "movement maintenance" i dodajesz do koszyka (masz w opisie co dokładnie taki serwis obejmuje). Aktualny koszt serwisu zegarka z 3 wskazówkami to niecałe 300 EUR, a czas oczekiwania 36-37 dni. 

Pozostaje tylko porządnie zapakować i wysłać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena dosc uczciwa ... ale ja nadal nie lubie wysylac nigdzie zegarka, zawsze mam stres, ze rzucaja ta paczka.

W 99% sytuacji bedzie serwis mechanizmu i wymiana uszczelek - a z tym sobie dobry lokalny zegarmistrz poradzi.

Z ciekawosci: co sie stalo, ze potrzebny byl nowy dekiel? Czego jak czego ale dekla jeszcze nigdy nie wymienialem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawosci: co sie stalo, ze potrzebny byl nowy dekiel? Czego jak czego ale dekla jeszcze nigdy nie wymienialem

Dokładnie nie wiem, oni tylko tajemniczo napisali: "due to technical reasons"
A może gdzieś zgubili stary i nie mogli go odnaleźć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi