70' 374 #4301 Napisano 6 Listopada 2016 A ma to sens ? Ja je serwisuje tu gdzie mieszkam, czyli w Szwajcarii W Polsce jak jestem zdarza mi sie wyczyscic jakiegos vintydza ale to bardzo rzadko i nie moge powiedziec o ktoryms z majstrow, ze jest ok bo mam z nimi za male doswiadczenie. Mnie zainteresowalo, dlaczego taki miszcz jak Strojny wyreguluje Seiko ale go nie wyczysci. No i teraz juz wiem, tyle tylko, ze regulowanie zasyfionego zegarka mozna robic co miesic, az padnie 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4528 #4302 Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) no nie ma, nie zauważyłem,Zakład Strojny był tutaj opisywany, gdy pogubił tulejki z bransolety Seiko Sumo - jedna została na wybijaku druga na podłodze,Jak już wspominałem kiedyś w regulacji Seiko po gruntownym rozebraniu pies jest pogrzebany w poniższym manualu - też o tym nie wiedzą, bo nie jest to stosowane w Swiss - stąd później dobowe odchyłki z reguły na chybił trafił Zawsze można udać się, z powyższym schematem, tylko ile to zmieni ? albo się obrazi, albo i tak nie zakuma - jak mówiłem trzeba mieć przetarty szlak! Inaczej wyjdzie jak zwykle! http://seikoholics.yuku.com/reply/4630/Re-Inside-Seikos-Caliber-8L35#.WB-EhfrhC7N http://seikoholics.yuku.com/topic/48/Inside-the-Seiko-6r15-with-a-comparison-to-the-7s26-#.WB-EwPrhC7M Edytowane 6 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24787 #4303 Napisano 6 Listopada 2016 Parę fotek yeti ode mnie: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4304 Napisano 6 Listopada 2016 Troche bialy Jezeli zanabyles to gratuluje.Do czego sluzy ten przycisk na godz. 2 ? To reset ? 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maks 3 10 #4305 Napisano 6 Listopada 2016 Panowie, mam pytanko, czy mieliście okazję już widzieć modele Seiko SPB041J1 , i Seiko SQR019J1?Podobają mi się, co myślicie o tych modelach, mechanizmach? Jak na razie znalazłem je w jednym sklepie w internecie. 0 Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24787 #4306 Napisano 6 Listopada 2016 Kumpel kupił. Przycisk jak w każdym kineticu do sprawdzania rezerwy. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4307 Napisano 6 Listopada 2016 No nie w kazdym. Ja mam takiTu rezerwa jest na tarczy, a na 10 jest reset. Chyba, bo nigdy go nie uzywalem Myslalem ze tam wlasnie na 2 drugiej jest to samo. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24787 #4308 Napisano 6 Listopada 2016 Jasne ale Direct Drive ma inaczej W zwykłych podstawowych kineticach jest jak opisałem. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4732 #4309 Napisano 6 Listopada 2016 Panowie, mam pytanko, czy mieliście okazję już widzieć modele Seiko SPB041J1 , i Seiko SQR019J1? Podobają mi się, co myślicie o tych modelach, mechanizmach? Jak na razie znalazłem je w jednym sklepie w internecie. 041 To świetny zegarek. Mechanizm z serii 6R - czyli bez zarzutu.041 testowałem - jeszcze mam u siebie. Doskonale wykonany. Prześwietna tarcza. Szafir z dobrym AR. Zegarek mocno uniwersalny, piękny. Warto brać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4310 Napisano 6 Listopada 2016 Jasne ale Direct Drive ma inaczej W zwykłych podstawowych kineticach jest jak opisałem.No to sie popisalem Mam go od kilku lat, a dopiero mi uswiadomiles, ze Direct Drive moze robic roznice. Nawet nie zwracalem uwagi na ten napis.Trzeba bedzie troche o tym poczytac 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4311 Napisano 6 Listopada 2016 Ale o tym, że dokręcać koronką / ładować możesz to wiesz chyba, co? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #4312 Napisano 7 Listopada 2016 Edit: Istvan - świetne to Twoje Seiko - ta tarcza na żywo musi wyglądać obłędnie. Dzięki. Jest dokładnie, jak piszesz. Kolor tarczy jest wyjątkowy. Sam zegarek co prawda, nie jest pozbawiony wad, ale dla mnie to świetna pozycja. Na liście zakupowej jest kolejny chronograf. Tym razem, Ananta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #4313 Napisano 7 Listopada 2016 Parę fotek yeti ode mnie: Oj będzie piękny pasek.Poka, poka ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4314 Napisano 7 Listopada 2016 Ale o tym, że dokręcać koronką / ładować możesz to wiesz chyba, co? Tak. Jest to jednak malo wydajny system. Nadaje sie to tylko do tego, zeby zegarek wystartowal, ewentualnie pochodzil dzien lub dwa. ladowanie minimum tygodniowej rezerwy mija sie z celem, bo trzeba by na to poswiecic sporo czasu. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakon 3 #4315 Napisano 8 Listopada 2016 Tak. Jest to jednak malo wydajny system. Nadaje sie to tylko do tego, zeby zegarek wystartowal, ewentualnie pochodzil dzien lub dwa. ladowanie minimum tygodniowej rezerwy mija sie z celem, bo trzeba by na to poswiecic sporo czasu. Oj tam, czytając forum sobie trochę pokręcisz i jakoś ten tydzień rezerwy będziesz utrzymywał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4316 Napisano 8 Listopada 2016 Seiko SSA305J1 Ładne to ale straszny spaślak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #4317 Napisano 8 Listopada 2016 Ciekawe jak na żywo, na dniach będę go miał u siebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #4318 Napisano 8 Listopada 2016 W takim razie czekamy na wrażenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #4319 Napisano 8 Listopada 2016 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #4320 Napisano 8 Listopada 2016 Mistrzostwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #4321 Napisano 8 Listopada 2016 Trollu jeżeli to o SDGM to A zegarek tak różnie wychodzi na zdjęciach że aż chce się je robić Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #4322 Napisano 8 Listopada 2016 wiadomo że SDGM ale ciężki temat, obecnie finansowo poza zasięgiem, nie produkują już, trzeba liczyć, że coś na magazynach zostanie za jakiś czas albo będzie trzeba szukać czegoś innego SARX033 z wskazówkami od SDGM jakoś by wyglądał ale chyba w tym budżecie nic nie przebije tarczy SDGM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4528 #4323 Napisano 8 Listopada 2016 (edytowane) w rzeczywistości też, aktualnie mimo to skłaniam się ku wersji czarnej, którą też miałem przyjemność obejrzeć SARX033 to dla mnie nieporozumienie również cenowe w myśl zasady, że presage zawsze będzie tylko presage czego by tam do niego nie napchali, żeby zdobyć rynek!!! nawet w takim wydaniu: Edytowane 8 Listopada 2016 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 725 #4324 Napisano 8 Listopada 2016 co do 033 to zgoda, tylko robi się lipa jak chce się kupić coś z jasną tarczą. 035 jest poprawny ale bała tarcza jest tak nudna, że ciężko na nią patrzeć. Szukałem fot w necie i znalazłem jedną czy dwie gdzie tarcza zaczyna coś pokazywać a tak to wygląda jak ściana po gipsówce albo jak kartka z bloku rysunkowego poszli złą drogą, zamiast lekko urozmaicić tarczę to napaprali koloru na wskazówki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4528 #4325 Napisano 8 Listopada 2016 w SDgM001 sekundnik jest lakierowany na niebiesko a nie barwiony termicznie,jeżeli tak samo poszli po bandzie we wszystkich wskazówkach SARX035 to bardzo słabo - tym bardziej wtedy to skreśla ten zegarek, a co do gipsówki to zgadzam się, mam to samo odczucie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach