marcin s 137 #11901 Napisano 27 Lipca 2018 mam pytanie czy są w Polsce sklepy oferujące oryginalne akcesoria Seiko jak klamerki, zapięcia motylkowe czy paski lub ewentualnie gdzie warto zamawiać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11902 Napisano 27 Lipca 2018 Możesz podać kilka przykładów? Mam go od kilku dni i choć nie jest to zegarek idealny (takie to chyba w przyrodzie nie występują), ale żeby zaraz pozostawiał wiele do życzenia, gdy chodzi o jakość wykonania? Koperta ma niesymetrycznie wykonane uszy i jest dosc obla tam gdzie powinno byc ostro. To jest moj czwarty zegarek seiko i w kazdym krolowaly oblosci tam gdzie powinno byc plasko albo ostry kat.Bezel potrzebuje chyba jakiejs dodatkowej korby, zeby nim swobodnie obracac. Nie wyobrazam sobie pracy z nim pod woda,Najwieksza porazka jest bransoleta i jej spasowanie. No chyba, za ja mam nie od tego zegarka, ale nijak ma sie ona do wyskosci uszu i szerokosci miedzy uszami, maskownice maja inny wzor niz reszta bransolety. Niby wszystko gra, ale jak sie dokladnie przyjzy to jednak wzor jest inny. Zapiecie to tloczona blacha z puszki, w dodatku rozpiecie przedluzenia na pianke, wymaga sporej gimnastyki.Za taka cene od konkurencji mozna dostac szafir .... A tak ogolnie to bardzo fajny zegarek i pomimo, ze wczesniej obiecywalem sobie, ze nie kupie nigdy wiecej seiko, to jednak to zrobilem i nie zaluje tego, bo raczej zostanie u mnie na dluzej. Ma potencjal na modowanie wiec moze nawet na bardzo dlugo. Pierwsza na odstrzal idzie brqnsoleta 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #11903 Napisano 27 Lipca 2018 Koperta ma niesymetrycznie wykonane uszy i jest dosc obla tam gdzie powinno byc ostro. To jest moj czwarty zegarek seiko i w kazdym krolowaly oblosci tam gdzie powinno byc plasko albo ostry kat.Bezel potrzebuje chyba jakiejs dodatkowej korby, zeby nim swobodnie obracac. Nie wyobrazam sobie pracy z nim pod woda,Najwieksza porazka jest bransoleta i jej spasowanie. No chyba, za ja mam nie od tego zegarka, ale nijak ma sie ona do wyskosci uszu i szerokosci miedzy uszami, maskownice maja inny wzor niz reszta bransolety. Niby wszystko gra, ale jak sie dokladnie przyjzy to jednak wzor jest inny. Zapiecie to tloczona blacha z puszki, w dodatku rozpiecie przedluzenia na pianke, wymaga sporej gimnastyki.Za taka cene od konkurencji mozna dostac szafir ....A tak ogolnie to bardzo fajny zegarek i pomimo, ze wczesniej obiecywalem sobie, ze nie kupie nigdy wiecej seiko, to jednak to zrobilem i nie zaluje tego, bo raczej zostanie u mnie na dluzej. Ma potencjal na modowanie wiec moze nawet na bardzo dlugo. Pierwsza na odstrzal idzie brqnsoleta Zgoda co do bransolety i jej spasowania A co do bezela, to ja miałem większe trudności z jego obracaniem w przypadku Tridenta od Ch. Warda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11904 Napisano 27 Lipca 2018 (edytowane) Ta bransa nie wyglada najlepiej nawet na zdjęciach, a jak on ma się w porównaniu do Citizena BN0151-17L pomijając kolor tarczy oczywiście? Edytowane 27 Lipca 2018 przez artsky 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11905 Napisano 28 Lipca 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40317 #11906 Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Świetne zdjęcie, podkreśla walory tego Seikacza Edytowane 28 Lipca 2018 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11907 Napisano 28 Lipca 2018 Świetne zdjęcie, podkreśla walory tego Seikacza Szczegolnie, wczesniej wspomnianego, spasowania bransolety 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11908 Napisano 28 Lipca 2018 Szczegolnie, wczesniej wspomnianego, spasowania bransolety To cień nie szczelina. U mnie jest dobrze. Sumo konstrukcyjnie ma problem z dopasowaniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #11909 Napisano 28 Lipca 2018 IMO okazuje się, że Sumo jednak może dobrze wyglądać na pasku :-) Szczególnie, gdy to pasek od JFS ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41541 #11910 Napisano 28 Lipca 2018 Gdzie kupię szkło do Monstera❓Chcę szafir a niebieskim antyrefleksem. Może ktoś kupował❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
calzone 2 #11911 Napisano 28 Lipca 2018 https://crystaltimes.net/shop/all/modern-divers/1077/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23142 #11912 Napisano 28 Lipca 2018 Wrócił na branse bo gorąco 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11913 Napisano 28 Lipca 2018 To cień nie szczelina. U mnie jest dobrze. Sumo konstrukcyjnie ma problem z dopasowaniem.Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkCien moze tez, ale nie tylko o szczeline tu chodzi, a rowniez o wysokosc uszu i bransolety. Roznica jest powyzej 1 mm. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 883 #11914 Napisano 28 Lipca 2018 Mam "stare c Sumo, wersję z napisem automatic bez X na tarczy i nie zauważyłem żadnych problemów Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #11915 Napisano 28 Lipca 2018 MO x 2 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23142 #11916 Napisano 28 Lipca 2018 Po co Ci dwa?Jednego mogę przejąć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11917 Napisano 28 Lipca 2018 Cien moze tez, ale nie tylko o szczeline tu chodzi, a rowniez o wysokosc uszu i bransolety. Roznica jest powyzej 1 mm. Ale to nie wina jakości lecz konstrukcji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11918 Napisano 28 Lipca 2018 Jakosc, czy konstrukcja, marna to dla mnie pociecha, bo bransoleta i tak nadal wyglada jak od jakiegos mniejszego zegarka 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11533 #11919 Napisano 28 Lipca 2018 MO x 2Dwójka lepsza 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11920 Napisano 28 Lipca 2018 Jakosc, czy konstrukcja, marna to dla mnie pociecha, bo bransoleta i tak nadal wyglada jak od jakiegos mniejszego zegarka Zawsze można pójść drogą kolegi Kwiatka. Albo skręcić całkowicie gdzie indziej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #11921 Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Jakosc, czy konstrukcja, marna to dla mnie pociecha, bo bransoleta i tak nadal wyglada jak od jakiegos mniejszego zegarka Gdyby chcieli zlicować bransoletę w Sumo zlicowali by w min.6x droższym SLA017 (zdjęcia kolegi kilka postów wcześniej). Nie umieją ? Wystarczy spojrzeć na setki Seiko 5 a na GS kończąc. Sumo się kocha, albo nienawidzi (zlicowana bransoleta czy guma praktycznie dyskwalifikuje obrócenie bezela - bo nie ma go jak chwycić nawet na lądzie). Luzy boczne ? Owszem, to już olewajski wynik chińskich rączek, podobnie jak szlify - jak wpadnie i ułoży się na obrabiarce tak masz ... Edytowane 28 Lipca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41541 #11922 Napisano 29 Lipca 2018 Z tego co się orientuje, to bezelem pod wodą to nie powinno się już kręcić. Przecież on ma pokazywać ile czasu mamy do końca butli. Czyli jak nie da się nim tam kręcić to dobrze. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11923 Napisano 29 Lipca 2018 Myślę że to wszyscy wiedzą. Raczej chodziło o mokre dłonie lub rękawiczki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #11924 Napisano 29 Lipca 2018 Dwójka lepsza Świetna fota. I oczywiscie że 2 lepsza. 1 wyglada jak słaby prototyp przy 2 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iras_ 13 #11925 Napisano 29 Lipca 2018 (edytowane) Oglądam sobie swojego następnego divera w różnych sklepach i na SeiyaJapan widzę taki tekst: The chapter ring and index & bezel index and face index not being aligned perfectly. https://www.seiyajapan.com/products/seiko-prospex-200m-diver-automatic-sbdc053 Więc już nie tylko trzaskane w Chinach czy Malezji, tanie zegarki cierpią na tę chorobę, ale również kilkukrotnie droższe modele prosto z Japonii? Edytowane 29 Lipca 2018 przez Iras_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach