Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Cała przyjemność po mojej stronie ;)

Trochę mi szkoda tych Japońców, ale z każdym następnym jestem bliżej celu...

A co bedzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A co bedzie?

Następne zaćmienie księżyca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następne zaćmienie księżyca :)

Krwawe niemieckie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie będę wątku o Seiko zaśmiecał, priv Marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj skąd paczka wychodzi.Ja kupowałem na ebay winder box ,też oznaczone było UK czyli teoretycznie UE a przyszło mi z Tajlandii i było 23% VATU do zapłaty od całej faktury... ;)

Dear buyer,

The item will be shipped from our UK warehouse and no custom fee or tax will be charged on you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny ten MM300, aż człowiek zaczyna mieć nieczyste myśli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia, jakie masz zegarki, ponieważ co chwilę coś sprzedajesz, więc niczego Ci nie doradzę. Tak, czy inaczej, MM300 to klasa Tudora (pod niektórymi względami lepszy, pod innymi - gorszy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojęcia, jakie masz zegarki, ponieważ co chwilę coś sprzedajesz, więc niczego Ci nie doradzę. Tak, czy inaczej, MM300 to klasa Tudora (pod niektórymi względami lepszy, pod innymi - gorszy).

Black Bay to jeden z moich ulubionych zegarków, mam w planach zostawić go u siebie na zawsze, więc to bardzo dobra rekomendacja. Podejrzewam, że gdyby nie skok cen MM300, to bym się na niego skusił w ramach konsolidacji kolekcji.

Mam obecnie SMPc, Black Baya, U1, Sumo i 2 Monstery, LLD - wszystkie planuję zostawić na dłużej/na stałe. Do tego jeszcze kilka innych nurków co do których jeszcze się waham. Myślę iż coś musiałbym poświęcić w celu nabycia Marinemastera, tylko pytanie co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam obecnie SMPc, Black Baya, U1, Sumo i 2 Monstery, LLD

Mając te zegarki, MM300 nie wniesie zbyt wiele nowości do Twojej kolekcji. Do tego ma wysoką kopertę i komfort będzie znacznie mniejszy niż w przypadku Tudora, o Omedze nie wspominając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając te zegarki, MM300 nie wniesie zbyt wiele nowości do Twojej kolekcji. Do tego ma wysoką kopertę i komfort będzie znacznie mniejszy niż w przypadku Tudora, o Omedze nie wspominając.

Dzięki za wyrażenie opinii. Mam podobne spostrzeżenia i dlatego myślę iż wcześniej niż MM300 zawita do mnie jakiś Tuńczyk SBBN. Chociaż najpierw muszę trochę uporządkować ilość zegarków w kolekcji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem odmiennego zdania :) MM jest właśnie inny, ciężki, masywny, sub całą gębą bez kompromisów..ozdoba kolekcji. Nie widzę przyjemności w posiadaniu kilku zegarków różniących się milimetrem grubości ;)

Edytowane przez Macmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Mam obecnie SMPc, Black Baya, U1, Sumo i 2 Monstery, LLD - wszystkie planuję zostawić na dłużej/na stałe. Do tego jeszcze kilka innych nurków co do których jeszcze się waham. Myślę iż coś musiałbym poświęcić w celu nabycia Marinemastera, tylko pytanie co ;)

Przecież to proste. LLD nie pasuje tu ewidentnie. Ślij do mnie. Za uczciwe 1/2 kupię. :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na inny temat - czy sądzicie (pewnie pytanie głównie do kolekcjonerów albo traderów :) ), że taka. „Limited Edition” Seiko ze średniej półki jak SPB081J1 ma faktycznie jakąś wartość dodaną z punktu widzę ja ceny odsprzedaży/inwestycji ponad „zwykle” SPB051/53j

Różnica w cenie PLN 1000-1500

Jakby co - foty z sieci

SPB081J1:

58890378b6bd87dc43e32593d8bf4287.jpg

SPB053J1:

eb2f6883eff3af7691193d5baaa55d58.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przecież 81 oraz jej nielimitowany odpowiednik czyli 51 to była różnica 20zł. Skąd te 1000-1500zł wziąłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to proste. LLD nie pasuje tu ewidentnie. Ślij do mnie. Za uczciwe 1/2 kupię. :)

Dzięki, doceniam chęć pomocy :)

A swoją drogą chyba kiedyś proponowałes mi tuńczyka na wymianę za mojego Airmana, szkoda że wtedy jeszcze nie dojrzalem do niego i potrzebowałem czasu żeby zmadrzec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież 81 oraz jej nielimitowany odpowiednik czyli 51 to była różnica 20zł. Skąd te 1000-1500zł wziąłeś?

SPB081J1 w granicach PLN4000 (Allegro/Chrono)

SPB053J1 w granicach PLN3000 (np. Zegarki zielona góra )

Oczywiście chętnie poznam lepsze źródła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dear buyer,

The item will be shipped from our UK warehouse and no custom fee or tax will be charged on you.

To bierz.Dobra cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, doceniam chęć pomocy :)

A swoją drogą chyba kiedyś proponowałes mi tuńczyka na wymianę za mojego Airmana, szkoda że wtedy jeszcze nie dojrzalem do niego i potrzebowałem czasu żeby zmadrzec :)

Dokładnie.

Obecnie ani tego ani tego nie mam.

A LLD bym bardzo chciał mieć. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

SPB081J1 w granicach PLN4000 (Allegro/Chrono)

SPB053J1 w granicach PLN3000 (np. Zegarki zielona góra )

Oczywiście chętnie poznam lepsze źródła :)

Ja piszę o cenach oficjalnych, nie Allegro i tak 51 kosztuje 4679zl a 81 4699zl

Ceny 53 nie biorę kompletnie pod uwagę bo ten zegarek jest na gumie a porównujemy dwa na bransolecie zatem 51 vs 81.

PS

Zegarki Zielona Góra ma takie ceny jak napisałem bo bierze od Zibi. Więc pomijając jakieś tam promocje u nich na 51 to różnica od cen wyjściowych to nadal 20zl a nie 1000-1500zl ;)

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja piszę o cenach oficjalnych, nie Allegro i tak 51 kosztuje 4679zl a 81 4699zl

Ceny 53 nie biorę kompletnie pod uwagę bo ten zegarek jest na gumie a porównujemy dwa na bransolecie zatem 51 vs 81.

PS

Zegarki Zielona Góra ma takie ceny jak napisałem bo bierze od Zibi. Więc pomijając jakieś tam promocje u nich na 51 to różnica od cen wyjściowych to nadal 20zl a nie 1000-1500zl ;)

ja biorę pod uwagę ceny realne

Na ich stronie po wszystkich kuponach SPB053 za PLN3085 natomiast SPB081 za PLN4499 więc różnica PLN1400

Nawet jeśli założymy, że bransę Seiko za PLN500 trzeba kupić... to różnica spora - ale pytanie nie było za ile można kupić tylko czy „limitka” warta dołożenia bo lepsza inwestycją jest

Edytowane przez pnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytania z tyłka - trzeba porównać ceny wyjściowe Seiko a nie różnych sprzedawców. Dodatkowo to czarny i zielony jest na bransolecie, więc jeśli już to między nimi. Do tego roku zielonych zegarków było jak na lekarstwo, teraz ma je prawie każdy producent. Zależy kto, czego i jakiego koloru pożąda. Praw rynku nie przewidzi się - jak inwestycję ? to może być bardzo zgubne pojęcie i w przypadku zielonego raczej jest. ( Na pewno lepiej kupić zielonego niż wersję PADI)

Z innej beczki - mało kto wie, że istniał taki Samuraj LE chyba w 2001, albo 2011  - jego obecna cena w stanie NOS to jakieś 8k zł, albo sporo więcej. Jeden kupi nowego MM300 inny kolekcjoner ściągnie gacie, żeby go mieć ... bez względu na parametry. (Obecnie Seiko przegina z LE, które wyróżnia tylko zmiana koloru - czuli pieniądz nosem, ale niestety nie poczuli )

snm017k1-big1.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

ja biorę pod uwagę ceny realne

Na ich stronie po wszystkich kuponach SPB053 za PLN3085 natomiast SPB081 za PLN4499 więc różnica PLN1400

Nawet jeśli założymy, że bransę Seiko za PLN500 trzeba kupić... to różnica spora - ale pytanie nie było za ile można kupić tylko czy „limitka” warta dołożenia bo lepsza inwestycją jest

Bransa do SPB kosztuje 900zl a co do reszty to tak jak pisałem rozmawiamy o cenach katalogowych a nie co gdzie z jakim kuponem można kupić.

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Co zrobić, bardzo mi się spodobał  :wub:

post-34987-0-44526800-1533193070_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi