Gość raphael1215 #13676 Napisano 8 Stycznia 2019 Zibi to to samo co TT ? Rozmawiałem w TT i czas oczekiwania ok 5 tyg. A niektóre części dostępne dopiero od marca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13677 Napisano 8 Stycznia 2019 (edytowane) TT to sklepy detaliczne, Grupa Zibi to hurt i dystrybucja, ale tak. To jest ta sama firma. Czas oczekiwania standardowy. U nas też się tyle czeka na części np z Orisa, a gdzie Japonia a gdzie Szwajcaria Edytowane 8 Stycznia 2019 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #13678 Napisano 8 Stycznia 2019 MO 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #13679 Napisano 8 Stycznia 2019 @pawelb to passerati czy arteon ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #13680 Napisano 8 Stycznia 2019 力士 rikishi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13681 Napisano 8 Stycznia 2019 Czarny Żółw na kajdanie już w sprzedaży w PL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #13682 Napisano 8 Stycznia 2019 Luma w SEIKOhttps://www.keepthetime.com/blog/seiko-lumibrite/ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #13683 Napisano 9 Stycznia 2019 Powitoł 10 rok nam wspólnie mija Nuda i rozsądek, ale jak chcę skoczyć w bok, to w sensownych dla mnie pieniądzach nic nie widzę Następca niby jest (w zasadniczej części też seiko), ale... Klimatem inny, więc raczej będą się uzupełniać 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #13684 Napisano 9 Stycznia 2019 Gratuluję stałości w uczuciach i ...fajnego Helmsmana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3246 #13685 Napisano 9 Stycznia 2019 Co myślicie o Merkurze? Marka, która upodabnia się do droższych modeli Seiko. Prawie codziennie je widzę w internecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4459 #13686 Napisano 9 Stycznia 2019 Co myślicie o Merkurze? Marka, która upodabnia się do droższych modeli Seiko. Prawie codziennie je widzę w internecie. Myślisz, że to dobre miejsce na forum ? , są zwolennicy i przeciwnicy tego badziewia, ja zaliczam się całym sercem do tych drugich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3246 #13687 Napisano 9 Stycznia 2019 Ciekawe, jak ma się sprawa z wykonaniem. Miałeś okazję porównać jakieś modele? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5092 #13688 Napisano 9 Stycznia 2019 podróba to podróba i nikt tu poza tobą nie jest ciekawy tego badziewia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 887 #13689 Napisano 9 Stycznia 2019 podróba to podróba i nikt tu poza tobą nie jest ciekawy tego badziewiaOoo.... przepraszam... Jaka podróba? Model powstał na pewno "w hołdzie" dla Seiko MM Skoro inne, nawet znane brandy tak robią, to czemu nie Merkur Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5092 #13690 Napisano 9 Stycznia 2019 O jak hołd to pewnie rozdają go darmo dla byłych i obecnych posiadaczy MM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23352 #13691 Napisano 9 Stycznia 2019 Tylko to nie jest Merkur, nawet marek podrób nie znacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4459 #13692 Napisano 9 Stycznia 2019 Ja obiektywny nie jestem i nawet nie będę próbował Miałem w ręku Merkura homara MM, z daleka i na nadgarstku u kogoś wygląda jak 1:1 Seiko, ale z bliska po całości to nie to co oryginał. Kilka razy wdałem się w dyskusje o homarach i obiecałem sobie, że więcej robił tego nie będę , pewnie dlatego, że nie posiadałem, nie posiadam i posiadać nie będę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #13693 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Ja obiektywny nie jestem i nawet nie będę próbował Miałem w ręku Merkura homara MM, z daleka i na nadgarstku u kogoś wygląda jak 1:1 Seiko, ale z bliska po całości to nie to co oryginał. Kilka razy wdałem się w dyskusje o homarach i obiecałem sobie, że więcej robił tego nie będę , pewnie dlatego, że nie posiadałem, nie posiadam i posiadać nie będę Ja tak samo, przynajmniej pózniej nie trzeba się 'kulawo' tłumaczyć że przypadkowo nabyłem, przypadkowo jest podobny, a tak naprawdę to mi się MM i Sub nie podobają , a zegarek jest 'dobrze wykonany jak na te pieniądze które zapłaciłem” Edytowane 9 Stycznia 2019 przez tarant MOD. Proszę nie cytować zdjęć. Zwłaszcza post pod postem :( 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4459 #13694 Napisano 9 Stycznia 2019 Najlepsze jest tłumaczenie... po co przepłacać, jak nie ma różnicy, a ma szafir i porcelanowy bezel , jest lepszy niż oryginał, mechanizm też seiko , tylko głupek zapłaci 8 tys. za Seiko .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #13695 Napisano 9 Stycznia 2019 , tylko głupek zapłaci 8 tys. za Seiko .. Tu Kolega przesadził, tych "głupków" jest tutaj więcej i nie życzą sobie .......itd, itp. Jak Kolega ma takie podejście to proszę nie zaglądać do Naszego Klubu, a poszukać klubu z "głupkami" i tam udzielać się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #13696 Napisano 9 Stycznia 2019 Można tanio się oswoić z mm żeby tak odrazu w ciemno nie kupować za 8 tyś. To całkiem przydatna funkcja takich wyrobów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #13697 Napisano 9 Stycznia 2019 Tu Kolega przesadził, tych "głupków" jest tutaj więcej i nie życzą sobie .......itd, itp. Jak Kolega ma takie podejście to proszę nie zaglądać do Naszego Klubu, a poszukać klubu z "głupkami" i tam udzielać się Piotr, to zdaje się była ironia ze strony kolegi @Macmac 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #13698 Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Piotr, to zdaje się była ironia ze strony kolegi @Macmac Może nie załapałem, stary jestem i nie łapie tak jak młodzież, nie obraziłem się, ale to było nie potrzebne Na zgodę pokaże nowy świecący zegarek Edytowane 9 Stycznia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2980 #13699 Napisano 9 Stycznia 2019 Panowie. Zaczynacie się napinać jak w temacie o (...) 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #13700 Napisano 9 Stycznia 2019 Panowie. Zaczynacie się napinać jak w temacie o (...) Już się rozpięliśmy, jest OK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach