Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapomnij nasmarować kremem na opalanie tego małego potworka w tle B)

Kobieta o to dba na szczęście :)

Kiedyś jak nie było kremów z filtrem, to najlepszym sposobem na plaży (oprócz kąpieli) aby się schłodzić było zakopanie delikwenta tak aby tylko głowa mu wystawała, chłodzenie gwarantowane i przetestowane i jaki ubaw jak sam nie może wygrzebać się

Mam jeszcze drugiego trochę większego potworka, a właściwie potworkową, i nie ukrywam że myślałem właśnie dzisiaj o takiej metodzie na chwilę spokoju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz Piotrek, jak Cię obudzić to i coś ciekawego powiesz :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardziej w wątku o Grand Seiko powinno być :)

Zgadzam się z szanownym Panem :)

Dałem w Seiko bo jest tam o fabryce w której składają między innymi mechanizm do nowych MM czyli 8L35 (9S55 według nomenklatury GS).  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Zachod slonca w Rosji (KLIK)

post-105307-0-05861700-1560365931_thumb.jpg

Edytowane przez maritimeeng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;)

Pisałeś gdzieś o swoich odczuciach vs sbdx001, którego miałeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Serwis MarineMasterów w ZIBI:

Dzień dobry,

Dziękuję za wiadomość. Model zegarka SEIKO SBDX017 jest wysyłana celem naprawy do producenta. Model SEIKO SBBN035 jest naprawiany w Serwisie Zibi Techno. Przegląd tych zegarków powinien być wykonywany co 2 lata. Jeżeli chodzi o koszt serwisu zegarka SEIKO SBDX017 jest on podawany dopiero po przesłaniu zegarka do producenta. Sam koszt wysyłki zegarka do Seiko wynosi 200 zł. Czas realizacji również zostaje określony przez producenta gdy technicy w Seiko zapoznają się ze stanem zegarka. Odnośnie modelu SEIKO SBBN035 koszt naprawy jak i czas realizacji zostaje podany po przesłaniu zegarka do Serwisu Zibi Techno.

Czyli wiemy, że nic nie wiemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Paweł za informacje :)

Standardowa odpowiedz  :rolleyes: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest w niej niezrozumiałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Nikt nie pisał, że nie rozumie odpowiedzi.

Pytanie było o cenę i czas. Pewnie już wysyłali do Japonii SBDXy i robili u siebie przeglądy SBBNów, więc mogliby podać przybliżone wartości kwoty i czasu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co jest w niej niezrozumiałe.

Nikt nie pisał, że nie rozumie odpowiedzi.

Pytanie było o cenę i czas. Pewnie już wysyłali do Japonii SBDXy i robili u siebie przeglądy SBBNów, więc mogliby podać przybliżone wartości kwoty i czasu...

O toto właśnie...

Okazuje się że nikt na forum nie serwisował MM w Japonii?

Marcin, wiesz jakie rzędu to mogą być kwoty?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie najbardziej w serwisie w Japonii najbardziej przerazala samodzielna wysyłka. Dokładniej "zabawa" z urzedem celnym.

Jesli za dwie stowki mam to z bani to dla mnie swietne info

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałeś gdzieś o swoich odczuciach vs sbdx001, którego miałeś ?

Po tygodniu moge powiedziec, ze swietny, cudowny zegarek.

Prawda jest tez taka, ze jakby nie zaklinac rzeczywistosci to SBDX001 jest mistrzem swiata diverow, a kolejne jego odslony sa przykladem jak cos lepszego na rozum jest smutniejsze dla serca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis w stosunku do ceny zegarka był adekwatny ale nie zabijał ponieważ zegarek powinien ciągnąć 7 lat bez niego. Tak jak to kiedyś zapamiętałem trzeba było poświęcić jednego monstera a jak z polerka szlifow to dwa nowe monstery. Monster kosztował wtedy jakieś 660-800zł. Tylko że sbdx001 nie miał diashield i można go było polerować. Co zrobią z 021 nie wiem - wymienią kopertę? Problem zaczyna się gdy trzeba wymieniać części a te mają straszny rozrzut. Od znośnych po kosmiczne. Zapięcie, tarcza, wskazówki, szkło to tak średnio nie przekracza 100 dolarów. Czyli przyjmijmy 250-400zł. Dla odmiany bezel prawie 300$ czyli między 900-1200zł. Bransoleta to już kosmos. Wracając do bezela 021 on ma ceramikę więc obstawiam cenę bliską 2k. Generalnie kiedyś ktoś sprzedawał na WUS wszystkie części serwisowe poza mechanizmem i chyba kopertą, bransoleta była w zestawie. Cena za to była 4k zł gdy zegarek po sprowadzeniu wychodził około 7500zł. Ale Omega ma identyczne ceny podzespołów. Bransoleta do Bonda 300 też dobre 2k...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mój żółw STO już czeka do odbioru na poczcie ale położę na nim łapę dopiero w poniedziałek, więc wtedy pokaże zdjęcia jak prezentuje się na żywo. Nie ukrywam iz liczę na wiele, gdyż ma to być mój wakacyjniak.

Co do limitki, to premiera nie za tydzień, tylko za 5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis w stosunku do ceny zegarka był adekwatny ale nie zabijał ponieważ zegarek powinien ciągnąć 7 lat bez niego. Tak jak to kiedyś zapamiętałem trzeba było poświęcić jednego monstera a jak z polerka szlifow to dwa nowe monstery. Monster kosztował wtedy jakieś 660-800zł. Tylko że sbdx001 nie miał diashield i można go było polerować. Co zrobią z 021 nie wiem - wymienią kopertę? Problem zaczyna się gdy trzeba wymieniać części a te mają straszny rozrzut. Od znośnych po kosmiczne. Zapięcie, tarcza, wskazówki, szkło to tak średnio nie przekracza 100 dolarów. Czyli przyjmijmy 250-400zł. Dla odmiany bezel prawie 300$ czyli między 900-1200zł. Bransoleta to już kosmos. Wracając do bezela 021 on ma ceramikę więc obstawiam cenę bliską 2k. Generalnie kiedyś ktoś sprzedawał na WUS wszystkie części serwisowe poza mechanizmem i chyba kopertą, bransoleta była w zestawie. Cena za to była 4k zł gdy zegarek po sprowadzeniu wychodził około 7500zł. Ale Omega ma identyczne ceny podzespołów. Bransoleta do Bonda 300 też dobre 2k...

Dzięki

Uśredniając, to pewnie będzie około 2, 2,5 pln.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi