Gość Kwiatek #19676 Napisano 30 Kwietnia 2020 Niestety ale do mnie te bransolety z Seiko to ostatnia tandeta i koniec. Ja zwoje zdanie na ten temat mam, i każdy może mieć inne. Mi się podoba, a kupiłem ją po to, żeby mi się podobało a nie komuś innemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #19677 Napisano 30 Kwietnia 2020 @_Kwiatek_ Super ta bransa. Nie podobały mi się bransolety tego typu, ale chyba zaczynam zmieniać zdanie. Nieco masywna, jak na małego Alpinista, ale ma to swój urok. Właśnie odwiedziłem stronę Strapcode. Jest tylko jeden problem - nie mam zegarka do takiej bransolety. Chyba muszę zweryfikować swoja małą kolekcyjkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #19678 Napisano 30 Kwietnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #19679 Napisano 30 Kwietnia 2020 Kwiatku, racja, że ta od Seiko wygląda tandetnie i jest spora różnica w wykonaniu. Tandeta ma tą przewagę, że przez większe luzy jest bardziej elastyczna i może być wygodniejsza 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #19680 Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) 22 minuty temu, Sol napisał: Kwiatku, racja, że ta od Seiko wygląda tandetnie i jest spora różnica w wykonaniu. Tandeta ma tą przewagę, że przez większe luzy jest bardziej elastyczna i może być wygodniejsza To zależy. Swojego MM300 również noszę na tej bransolecie, ale mam takie oto zapięcie. Bardzo, ale to bardzo wygodne. Zdjęcie podglądowe z internetu. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Istvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2813 #19681 Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Tak z ciekawości czy nowy żółw wart jest swojej ceny czy w tej kwocie można coś lepszego od seiko wyciągnąć? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez swierszczu 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #19682 Napisano 30 Kwietnia 2020 Tak z ciekawości czy nowy żółw wart jest swojej ceny czy w tej kwocie można coś lepszego od seiko wyciągnąć?Można a nawet trzeba.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #19683 Napisano 30 Kwietnia 2020 Moim zdaniem absolutnie nie warto. Za tę cenę wytargasz biedaMASa albo MM200 z szafirem, lepszym werkiem, lepszym zapięciem bransy, diashieldem. W nowym turtlesie jedynie ceramiczna wkładka bezela jest lepsza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4334 #19684 Napisano 30 Kwietnia 2020 41 minut temu, swierszczu napisał: Tak z ciekawości czy nowy żółw wart jest swojej ceny czy w tej kwocie można coś lepszego od seiko wyciągnąć? Nie ma czegoś takiego jak obiektywna ocena czy zegarek jest warty danej ceny. Dla jednego jest dla drugiego nie...to Ty decydujesz ile chcesz wydać 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #19685 Napisano 30 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Noodles napisał: Moim zdaniem absolutnie nie warto. Za tę cenę wytargasz biedaMASa albo MM200 z szafirem, lepszym werkiem, lepszym zapięciem bransy, diashieldem. W nowym turtlesie jedynie ceramiczna wkładka bezela jest lepsza. Gdzie Ty ceramikę widzisz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #19686 Napisano 30 Kwietnia 2020 A tutaj :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2813 #19687 Napisano 30 Kwietnia 2020 2 godziny temu, pisar napisał: Nie ma czegoś takiego jak obiektywna ocena czy zegarek jest warty danej ceny. Dla jednego jest dla drugiego nie...to Ty decydujesz ile chcesz wydać To ja to wiem. Nie znam sie na Seiko dlatego sie pytam. 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4448 #19688 Napisano 30 Kwietnia 2020 41 minut temu, Noodles napisał: A tutaj :) A o jakim zegarku ty mówisz? Ref? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #19689 Napisano 30 Kwietnia 2020 Kliknij se w link, który załączyłem w poprzednim poście. Czarny King Turtle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #19690 Napisano 30 Kwietnia 2020 Ślepy z głuchym, nawijacie o różnych zegarkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4334 #19691 Napisano 30 Kwietnia 2020 2 godziny temu, swierszczu napisał: To ja to wiem. Nie znam sie na Seiko dlatego sie pytam. Wejdź sobie na Chrono24 i zobacz ceny i będziesz mieć obraz...nie pytałbym się chorych zegarkowych zwyroli o ich zdanie 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2813 #19692 Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, pisar napisał: Wejdź sobie na Chrono24 i zobacz ceny i będziesz mieć obraz...nie pytałbym się chorych zegarkowych zwyroli o ich zdanie Chrono swoje zwyrole swoje ? a to inaczej ? jakie seiko byście polecili tak No nie wiem kole max do 2.5k? Najlepiej gdyby to był GS? ale zejdę na ziemie i nie pogardziłbyM jakiś fajnym nurkiem z dobrym werkiem gdzie tolerancja nie będzie +/- 20 s na dzień dobry. ? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez swierszczu 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #19693 Napisano 30 Kwietnia 2020 Komuś tam się spodobają 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #19694 Napisano 30 Kwietnia 2020 35 minut temu, swierszczu napisał: Chrono swoje zwyrole swoje ? a to inaczej ? jakie seiko byście polecili tak No nie wiem kole max do 2.5k? Najlepiej gdyby to był GS? ale zejdę na ziemie i nie pogardziłbyM jakiś fajnym nurkiem z dobrym werkiem gdzie tolerancja nie będzie +/- 20 s na dzień dobry. ? Seiko Sumo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #19695 Napisano 30 Kwietnia 2020 Ktoś jakiś czas temu pytał o rezerwę w 6r35 i idąc śladem kol. Burns, też zrobiłem test i nie dawałem wielkiej nadziei, że dobije do tych magicznych 70, ale psim swędem mojemu się udało. Leżał w pozycji widocznej na focie. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #19696 Napisano 30 Kwietnia 2020 Godzinę temu, swierszczu napisał: a to inaczej ? jakie seiko byście polecili tak No nie wiem kole max do 2.5k? Najlepiej gdyby to był GS? ale zejdę na ziemie i nie pogardziłbyM jakiś fajnym nurkiem z dobrym werkiem gdzie tolerancja nie będzie +/- 20 s na dzień dobry. ? BiedaMAS, tj. np. SPB051 lub SPB053. Jak podoba Ci się PADI, to może SPB071. Można upolować w okolicach 2-2,5k. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4334 #19697 Napisano 30 Kwietnia 2020 28 minut temu, emiel napisał: Ktoś jakiś czas temu pytał o rezerwę w 6r35 i idąc śladem kol. Burns, też zrobiłem test i nie dawałem wielkiej nadziei, że dobije do tych magicznych 70, ale psim swędem mojemu się udało. Leżał w pozycji widocznej na focie. Możesz napisać coś więcej o tym narzędziu do mierzenia rezerwy chodu? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #19698 Napisano 30 Kwietnia 2020 Ale tu nie ma za bardzo nad czym się rozwodzić. Potrzebujesz: a) jakiegoś zegara z wyświetlaczem i odliczaniem czasu b) kamery cctv (w tym wypadku wziąłem jedną z naszego systemu), z podglądem live w telefonie c) córki, która ze względu na lockdown siedzi w swoim pokoju i może wcisnąć stop, jak się do niej zadzwoni. Dokładność może nie jak w japońskim kwarcu, bo jakąś minutę z tego trzeba odliczyć. Btw. zamówiłem szkło do żółwia SRPB01, będę wymieniał, choć jestem nastawiony sceptycznie do szafiru, to jednak wymiękłem, nie znalazłem mineralnego z AR. Pocieszam się, że wziąłem szafir płaski, a nowy bezel, który wstawiłem, dodatkowo jest trochę wyższy, więc będzie bardziej ochraniał samo szkło. Jak się rozbije, trudno, mam jeszcze dwa żółwie poza nim. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #19699 Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) @pisar https://www.amazon.com/Seiko-QHL062Y-Digital-Alarm-Yellow/dp/B00F1KWDRC Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #19700 Napisano 30 Kwietnia 2020 Teraz, clusca napisał: https://www.amazon.com/Seiko-QHL062Y-Digital-Alarm-Yellow/dp/B00F1KWDRC Aaaaa, to koledze chodziło o model tego zegara? Ok, nie zrozumieliśmy się, sorki. Dzięki Clusca za wyręczenie ? 1 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach