cepiano 8 #22951 Napisano 17 Lipca 2021 Są może teraz jakieś rabaty na Seiko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #22952 Napisano 17 Lipca 2021 (edytowane) Upatrz sobie jakiś model. który Ci się podoba i wtedy szukaj w dobrej cenie. Seiko nie jest marką, która robi np. 30% wyprzedaże. Niższe ceny, to raczej kwestia promocji sklepu, a nie producenta. Szukasz czegoś konkretnego? Edytowane 17 Lipca 2021 przez clusca 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #22953 Napisano 21 Lipca 2021 Igrzyskowy mint seikowy 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22954 Napisano 21 Lipca 2021 Panowie gdzie można kupić oryginalne seikowe gumy do diverów? Np do mm200? Mastersinyime.pl? Panowie gdzie można kupić oryginalne seikowe gumy do diverów? Np do mm200? Mastersinyime.pl? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #22955 Napisano 21 Lipca 2021 39 minut temu, Noodles napisał(-a): Panowie gdzie można kupić oryginalne seikowe gumy do diverów? Np do mm200? Mastersinyime.pl? w kraina-czasu też mają jakieś gumy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pgmaster 1469 #22956 Napisano 21 Lipca 2021 Godzinę temu, SEI_pat_KO napisał(-a): Igrzyskowy mint seikowy Fajne te kolory. Napiszesz o nim coś więcej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #22957 Napisano 22 Lipca 2021 11 godzin temu, pgmaster napisał(-a): Fajne te kolory. Napiszesz o nim coś więcej? Wygląd letniaka, jednak egzemplarz z IO Zimowych w Nagano z 1998r. Jakiś czas temu go nabyłem, tzw. leżak, rzadko używany, większość czasu spędził w pudle, trafił mi się fullset z niezapisaną kartą gw. Logo igrzysk na dekielku i etui. Fabrycznie nie obrotowy bezel, bransoleta nie wiem czy była na max 19,5cm nadgarstek... Ale to japończyk więc pewnie tak. Nie był numerowany, więc limitacja tylko na wydarzenie - IO w Nagano w 1998 r. To tak w skrócie 🙂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28214 #22958 Napisano 22 Lipca 2021 Niełatwo znaleźć pasek 21mm 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #22959 Napisano 23 Lipca 2021 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #22960 Napisano 23 Lipca 2021 Trafiło na mnie przypadkiem i pomyślałem, że może jakiś wielki fan marki nie ma w czym chodzić: https://www.zalando.pl/nominal-wave-t-shirt-z-nadrukiem-black-nou22o021-q11.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #22961 Napisano 24 Lipca 2021 (edytowane) Alpinist zawsze na czasie. Edytowane 24 Lipca 2021 przez Paulus57 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #22962 Napisano 24 Lipca 2021 12 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Alpinist zawsze na czasie. Ale na gumie...? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #22963 Napisano 24 Lipca 2021 27 minut temu, Sol napisał(-a): Ale na gumie...? Niezależnie od kontrowersji jakie to może budzić, zawsze to lepiej, niż fabryka dała . Jak się "ubogacę", obiecuję kupić jubilee, ale z Aliexpressu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #22964 Napisano 26 Lipca 2021 No to teraz bardziej elegancka wersja paska. Skóra z nogi strusia z klinem pogrubiajacym i podszewka ze skóry crazy Horse. Przeszycie ciemno brązowa nicią i tylko dla podkreślenia czerwonej 12 mamy mały akcent czerwona nitka. Dajcie znać co myślicie 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #22965 Napisano 26 Lipca 2021 Pasek mega, ale dla mnie w tym zestawie za czarno. Ja bym celował tutaj w brązy albo szarości, z akcentami pod wskazówki lub czerwoną 12. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22966 Napisano 26 Lipca 2021 Panowie, czy te paski się czymś różnią? https://www.mastersintime.pl/seiko-prospex-czarny-silikonowy-gumowy-pasek-r02c011j0.htm https://www.mastersintime.pl/seiko-prospex-czarny-silikonowy-gumowy-pasek-r028011j0.htm Bo mi ich support wmawia, że są robione pod inny ciężar koperty a jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Wydaje mi się, że to standardowy typ paska seiko na szerokość 20mm? Czy źle mi się wydaje? NNapisałem im, że mi do marinemastera potrzebny to odpisali coś takiego: "The straps are made for a watch case thickness. If you order only based on the width, you might risk having a strap that is to thin for the case." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #22967 Napisano 26 Lipca 2021 (edytowane) Skoro tak piszą, to pewnie grubość gumy albo samego karbowania się różni. Weź też pod uwagę, że jeżeli nie masz łapy jak średnio rozwinięty misio, to te paski są ekstremalnie długie. Ja ze swoim marnym 17.5cm w nadgarstku nie jestem w stanie ich nosić, bo wystaje mi dzyndzel długości kilku cm. Chociaż silikon mają genialnej miękkości. Edytowane 26 Lipca 2021 przez Gio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 28214 #22968 Napisano 26 Lipca 2021 Pasek super, ale obawiam się, że z ciemnobrązowym lub granatowym to by przegrał. Sama faktura, konstrukcja i przeszycie strzał w 10. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #22969 Napisano 26 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 26.07.2021 o 14:07, MieszkoMieszko napisał(-a): No to teraz bardziej elegancka wersja paska. Skóra z nogi strusia z klinem pogrubiajacym i podszewka ze skóry crazy Horse. Przeszycie ciemno brązowa nicią i tylko dla podkreślenia czerwonej 12 mamy mały akcent czerwona nitka. Dajcie znać co myślicie Czerwień niepotrzebna. Jak dla mnie pasek o ciekawej fakturze w jednolitym kolorze ciemno-brązowym jest optymalnym wyborem (mimo braku tego koloru w zegarku). Nie zawsze oczywiste nawiązanie do barw na tarczy daje optymalny efekt, ale to subiektywna ocena (o którą zresztą prosiłeś). Edytowane 28 Lipca 2021 przez Paulus57 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #22970 Napisano 26 Lipca 2021 (edytowane) Może być w tym część prawdy, bo od któregoś roku lub od któregoś zegarka te sylikony pojawiły się z zatopioną w sylikon stalową tulejką. Bez stalowej tulejki w pasku gumowym a jeszcze bardziej w sylikonowym możliwa jest podobno sytuacja, że sylikon od naprężenia ścieśni się na szerokość między uszami co w dalszych następstwach spowoduje również samo wyjęcie teleskopu z otworów w uszach. Niby słabo wyobrażalna sytuacja, ale przeczytałem o tym w kilku miejscach na różnych forach więc widocznie się zdarza i zegarek ląduje na glebę. 4 godziny temu, Noodles napisał(-a): Panowie, czy te paski się czymś różnią? https://www.mastersintime.pl/seiko-prospex-czarny-silikonowy-gumowy-pasek-r02c011j0.htm https://www.mastersintime.pl/seiko-prospex-czarny-silikonowy-gumowy-pasek-r028011j0.htm Bo mi ich support wmawia, że są robione pod inny ciężar koperty a jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Wydaje mi się, że to standardowy typ paska seiko na szerokość 20mm? Czy źle mi się wydaje? NNapisałem im, że mi do marinemastera potrzebny to odpisali coś takiego: "The straps are made for a watch case thickness. If you order only based on the width, you might risk having a strap that is to thin for the case." Edytowane 26 Lipca 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22971 Napisano 26 Lipca 2021 5 minut temu, Burns napisał(-a): Może być w tym część prawdy, bo od któregoś roku lub od któregoś zegarka te sylikony pojawiły się z zatopioną w sylikon stalową tulejką. Bez stalowej tulejki w pasku gumowym a jeszcze bardziej w sylikonowym możliwa jest podobno sytuacja, że sylikon od naprężenia ścieśni się na szerokość między uszami co w dalszych następstwach spowoduje również samo wyjęcie teleskopu z otworów w uszach. Niby słabo wyobrażalna sytuacja, ale przeczytałem o tym w kilku miejscach na różnych forach więc widocznie się zdarza i zegarek ląduje na glebę. Dzięki za info. Support potwierdził, że te stalowe tulejki są w obu zalinkowanych paskach. Więc wydaje mi się, że one niczym się nie różnią i są uniwersalną "czarną gumą seiko 20mm". Anyways jakie polecacie gumy do seikaczy żeby grube teleskopy weszły? Crafter blue nie chcę bo są za grube dla mnie. Uncle seiko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #22972 Napisano 26 Lipca 2021 Zapraszam do głosowania, Seiko też mamy😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #22973 Napisano 26 Lipca 2021 11 minut temu, Noodles napisał(-a): Dzięki za info. Support potwierdził, że te stalowe tulejki są w obu zalinkowanych paskach. Więc wydaje mi się, że one niczym się nie różnią i są uniwersalną "czarną gumą seiko 20mm". Anyways jakie polecacie gumy do seikaczy żeby grube teleskopy weszły? Crafter blue nie chcę bo są za grube dla mnie. Uncle seiko? Wujek podobno zmienił mieszankę i jest spoko bo wcześniej równie dobrze można było kupić chińską oponę, ale aj spróbuję dopiero po wakacjach. Kup i daj znać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #22974 Napisano 26 Lipca 2021 11 minut temu, Burns napisał(-a): Wujek podobno zmienił mieszankę i jest spoko bo wcześniej równie dobrze można było kupić chińską oponę, ale aj spróbuję dopiero po wakacjach. Kup i daj znać Chyba jednak spróbuję z OEM od seiko. Są bardzo wygodne. Jak będzie wtopa wtedy od wujasa zaciągnę wafla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #22975 Napisano 26 Lipca 2021 2 minuty temu, Noodles napisał(-a): Chyba jednak spróbuję z OEM od seiko. Są bardzo wygodne. Jak będzie wtopa wtedy od wujasa zaciągnę wafla. Zawsze możesz urżnąć końcówkę 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach