Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Daito napisał(-a):

Stopami przez beznogich mnichów... którzy w prostej linii są potomkami samurajów, będących mistrzami miecza ;)

DSC01618.jpg

Tampona dawno nikt nie pokazywał. :(

Edytowane przez Dorian06
CZKAWKA forumowa. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorus nie musisz się powtarzać każdy zrozumiał że tampona dawno nikt nie pokazywał. 

🤭🤭🤭🤭🤭🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O qwa. Ale czkawki forum dostało. :lol: :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem te ,,wyjątkowe" paski dodawane m.in. do SPB239 - to jest po prostu marketingowy bełkot i produkt, który wg mnie nie jest wart nawet 200 zł. ... Spodziewałem się jakiegoś wyrafinowanego splotu, a tu po prostu zwykły pleciony pasek. Bardziej wyrafinowany jest już splot w mojej starej i mocno zużytej ,,judodze" - gdyby ją pociąć na paski i dorobić do niej jakiś marketingowy bełkot, to dopierotej mógłbym zrobić biznes 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.02.2022 o 13:38, Dorian06 napisał(-a):

Chodzą plotki  ;) na forum,  że sprzedałem białasa. Nic bardziej mylnego. 

20220219-123929.jpg 

Skąd takie etui? Szukam czegoś na dwa zegarki - takie podróżne.

23 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Ciekawostka:

Seiko za te nowe paski nato do diverów kasuje (uwaga) ponad 800 zeta 😕 To jak za nato od Omegi....

https://www.mastersintime.pl/seiko-prospex-zielony-pasek-nato-l0n3011j0.htm

Tak w TimeTrend powiedzieli mi chyba ponad 900 + nieokreślony czas dostawy bo są wtedy zamawiane bezpośrednio w Japonii.

10 godzin temu, furraan napisał(-a):

Oglądałem te ,,wyjątkowe" paski dodawane m.in. do SPB239 - to jest po prostu marketingowy bełkot i produkt, który wg mnie nie jest wart nawet 200 zł. ... Spodziewałem się jakiegoś wyrafinowanego splotu, a tu po prostu zwykły pleciony pasek. Bardziej wyrafinowany jest już splot w mojej starej i mocno zużytej ,,judodze" - gdyby ją pociąć na paski i dorobić do niej jakiś marketingowy bełkot, to dopierotej mógłbym zrobić biznes 😉 

No to mnie trochę zaskoczyłeś. Czytałem same pozytywne opinie.

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Daito napisał(-a):

Stopami przez beznogich mnichów... którzy w prostej linii są potomkami samurajów, będących mistrzami miecza ;)

DSC01618.jpg

Ojej, jaki brzydki... nie chcesz sprzedać? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.02.2022 o 14:20, Funky_Koval napisał(-a):

Ale oni dokładnie tak to reklamują 😁

"The fabric straps incorporate a traditional braiding technique from Japan called Seichu. Their rich texture and color complexion are familiar in Japanese culture for their use in fabric designs, as seen in a traditional “obijime,” the decorative cord that holds a Kimono sash in its place."

W takim razie nie powinien mieć klamerki, tylko być odpowiednio wiązany ;)

Buy 110 Inch Black Karate Belt, 280cm Taekwondo Solid Rank Martial Arts  Belts Universal Fit for Judo/Karate/Taekwondo Online in Turkey. B09F3MJVYY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

DSC01900.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, evilym napisał(-a):

Świetne etui na dwa zegarki ma W.Kruk - kupiłem sobie takie, używam i mogę gorąco polecić. Jak masz punkty, to dostaniesz na nie jeszcze 50% rabat.  Akcesoria - ETUI NA ZEGAREK PODWÓJNE W.KRUK - FEW/U002-BR (wkruk.pl)

ETUI NA ZEGAREK PODWÓJNE W.KRUK

ETUI NA ZEGAREK PODWÓJNE W.KRUK

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Świetne etui na dwa zegarki ma W.Kruk - kupiłem sobie takie, używam i mogę gorąco polecić. Jak masz punkty, to dostaniesz na nie jeszcze 50% rabat.  Akcesoria - ETUI NA ZEGAREK PODWÓJNE W.KRUK - FEW/U002-BR (wkruk.pl)

Widziałem i gdyby nie cena, byłoby idealne 😢

Do użytku tylko kilka razy w roku, więc szukam jednak czegoś tańszego. 

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, evilym napisał(-a):

Widziałem i gdyby nie cena, byłoby idealne 😢

Do użytku tylko kilka razy w roku, więc szukam jednak czegoś tańszego. 

Dwie i pół stówy to jest wg mnie dobra cena. A jakościowo skórka pierwsza klasa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Dwie i pół stówy to jest wg mnie dobra cena. A jakościowo skórka pierwsza klasa. 

Ja widzę cenę "pińćset" chyba, że przeliczyłeś na jeden zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

To mógłbym dać. Ale punktów brak 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Burns napisał(-a):

Ja widzę cenę "pińćset" chyba, że przeliczyłeś na jeden zegarek.

Można obniżyć cenę o 50% za punkty zebrane w programie Klub dla Przyjaciół W.Kruk. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, evilym napisał(-a):

To mógłbym dać. Ale punktów brak 😕

2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Można obniżyć cenę o 50% za punkty zebrane w programie Klub dla Przyjaciół W.Kruk. 

Cenę można też obniżyć kupując bezpośrednio od chińczyka. Na ali jest całkiem spory wybór takich etui. 

https://www.aliexpress.com/af/Watch-Roll-Travel-Case.html?trafficChannel=af&d=y&CatId=0&SearchText=Watch+Roll+Travel+Case&ltype=affiliate&SortType=default&page=1

Ja mam takie jak to pierwsze z lewej na 3 zegarki.

image.thumb.png.aa3bc7b0c05071037ca3bd726baed065.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, siomon napisał(-a):

Cenę można też obniżyć kupując bezpośrednio od chińczyka. Na ali jest całkiem spory wybór takich etui. 

https://www.aliexpress.com/af/Watch-Roll-Travel-Case.html?trafficChannel=af&d=y&CatId=0&SearchText=Watch+Roll+Travel+Case&ltype=affiliate&SortType=default&page=1

Ja mam takie jak to pierwsze z lewej na 3 zegarki.

image.thumb.png.aa3bc7b0c05071037ca3bd726baed065.png

Widziałem. Zastanawiałem się tylko jak z jakością wykonania. Możesz coś więcej napisać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, evilym napisał(-a):

Widziałem. Zastanawiałem się tylko jak z jakością wykonania. Możesz coś więcej napisać? 

Moim zdaniem stosunek jakości do ceny bardzo dobry. W tym co mam wszystko jest fajnie wykończone, właściwie to nie ma się do czego przyczepić. Etui kupiłem bo ktoś na forum je polecił, z tego co pamiętam to w wątku z brązem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, evilym napisał(-a):

Co prawda nie z tym etui, ale też z Ali kupiłem etui na 4 zegarki i choć miałem świadomość, że to ze skóry nie jest okazało się też zamiast szyte, słabo klejone. Więc istnieje ryzyko, że szycie może być udawane. Może zapytaj o to przed zakupem sprzedawcę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, evilym napisał(-a):

Kiedyś kupiłem za coś ok stówkę takie w Aparcie, na stronie chyba nie ma, ale możesz przy okazji zapytać w sklepie.

Sfhb2Mt.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, siomon napisał(-a):

Moim zdaniem stosunek jakości do ceny bardzo dobry. W tym co mam wszystko jest fajnie wykończone, właściwie to nie ma się do czego przyczepić. Etui kupiłem bo ktoś na forum je polecił, z tego co pamiętam to w wątku z brązem.

Dzięki za opinię. Popatrzę - może coś fajnego znajdę. 

1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Co prawda nie z tym etui, ale też z Ali kupiłem etui na 4 zegarki i choć miałem świadomość, że to ze skóry nie jest okazało się też zamiast szyte, słabo klejone. Więc istnieje ryzyko, że szycie może być udawane. Może zapytaj o to przed zakupem sprzedawcę?

Dzięki za info. Przyjrzę się dokładnie co i jak. Nigdy nie kupowałem na Aliexpress - sprzedawcy odpisują na pytania? Wolałbym dołożyć i kupić coś trwalszego... 

1 godzinę temu, Macmac napisał(-a):

Kiedyś kupiłem za coś ok stówkę takie w Aparcie, na stronie chyba nie ma, ale możesz przy okazji zapytać w sklepie.

Sfhb2Mt.jpg

Dwa grubsze zegarki wchodzą? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, evilym napisał(-a):

Dzięki za info. Przyjrzę się dokładnie co i jak. Nigdy nie kupowałem na Aliexpress - sprzedawcy odpisują na pytania? Wolałbym dołożyć i kupić coś trwalszego... 

Aliexpress to portal handlowy a więc są tam sprzedawcy bardzo rożni, od takich którzy chcą Cię oszukać do firm bardzo solidnych. Przed zakupem zobacz jak długo istnieje sklep i sprawdź oceny danego produktu przez wcześniej kupujących. Zadać pytanie możesz przy każdym produkcie, prawie zawsze odpowiadają a że nie zawsze rzeczowo, to już inna sprawa. Nieraz bardziej się opłaca kupić od Chińczyków na Allegro. Ja ostatnio kupiłem świetne pudełko na 18 zegarków, wygląda i waży jak drewno (wykończenie "fortepianowe"). Gdybyś chciał cos takiego kupić, to mogę z czystym sumieniem dać namiar. Wcześniej kupiłem dla żony pudełko na 6 sztuk podobna jakość. I w przypadku zakupu tego na 18 z Allegro cena była o około 100 zł niższa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi