dasiek7 16 #1126 Napisano 3 Grudnia 2011 Jakoś nikt nie komentuje ostatnich nowości ze stajni Seiko A jest całkiem, całkiem zacnie, pomimo że to tylko seria 5.. Przedstawione niżej modele to rozwinięcie rodziny snzh53-60, 100 metrowego nurasa, całkiem zacnego w oryginalnej postaci (choć ja nie akceptuję 5 na tarczy oraz napisów w stylu "Sports"). Skądinąd znanego rownież jako baza do bardzo skromnej, bo polegajacej tylko na zmianie tarczy, modyfikacji zegkarka na wzór Blancpaina Fifty Fathoms. Zmiana skromna, ale to co powstaje mnie przynajmniej powala...wiem, mam dwa:)Sama tarcza zresztą ma polskie korzenie, bo została zaprojektowana przez jednego z kolegów jako limitowana na innym rodzimym forum, a co się stało potem to juz długa historia.. Wracając do naszych nowości - w stosunku do serii snzh wizualnie zmianie uległ właściwie sam bezel, nawiązujacy do starych zegarkow z serii worldtime - do odczytywania czasu w innych strefach, dwa kolory tarczy, czarna chyba limitowana... i nie było by w tym nic niesamowitego gdyby nie mechanizm...4r36 !!!! Powiem tylko tyle: ręczne dokręcanie, stop sekunda, moduł sprężyny taki jak w 6r15 około 50h rezerwy...i to wszytsko w zegarku serii 5, za niewielkie pieniądze. Najbardziej jednak cieszy mnie to, że upatruję w tym szansę na noweo skx007 w niedalekiej już przyszłości, nie wiem czemu, ale tak właśnie mam Inne nowości na tym samym mechaniźmie: http://www.youtube.com/watch?v=3Dvm5vC29oU&feature=uploademail 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blake 4 #1127 Napisano 6 Grudnia 2011 Krótkie pytanie do forumowiczów. Sprzedawca pewny i zegarek raczej oryginalny w tej cenie?http://allegro.pl/seiko-monster-diver-automatic-200m-skx781k1-i1974530369.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #1128 Napisano 6 Grudnia 2011 Krótkie pytanie do forumowiczów. Sprzedawca pewny i zegarek raczej oryginalny w tej cenie?http://allegro.pl/seiko-monster-diver-automatic-200m-skx781k1-i1974530369.htmlSpryedawca OK,cena natomiast z kosmosu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacjakuza 6 #1129 Napisano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Czekam Uploaded with ImageShack.us Edytowane 6 Grudnia 2011 przez jacjakuza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 579 #1130 Napisano 14 Grudnia 2011 jacjakuza, swietny ten Seiko. Co to za model? u mnie od kilku tygodni, ale dopiero doczekal sie paska 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacjakuza 6 #1131 Napisano 15 Grudnia 2011 SKZ327 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MT_NY 0 #1132 Napisano 15 Grudnia 2011 (edytowane) A ja od pół roku mam taką "piątkę" może nic specjalnego, niska półka i są ich setki jak napisano na tym forum, ale przez pół roku szperania po necie nie trafiłem na drugiego takiego. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez MT_NY 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lutek 0 #1133 Napisano 4 Stycznia 2012 Kolejne nowości na mechaniźmie 4r36. Niestety brzydkie..link 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #1134 Napisano 4 Stycznia 2012 Kolejne nowości na mechaniźmie 4r36. Niestety brzydkie..Jak zwykle sposób prezentacji beznadziejny. Na płaskich renderach prawie wszystkie zegarki są brzydkie, chociaż w rzeczywistości na żywo, mogą być bardzo fajnymi zegarkami. Przykładem niech będzie stary, klasyczny skx007. Na płaskim renderze najbrzydszy zegarek świata, a na żywo super łocz... Ponadto Seikomaniaka drażni ta cała polityka oszczędzania poprzez współdzielenie części. Nosz kuźba, wskazówki od 007, sekundowa od Monstera, tarcza od Frankenmonstera... składają na siłę jakieś hybrydy, byleby tylko więcej modeli mieć w ofercie. Lepiej by było żeby mieli mniej modeli, a każdy bardziej indywidualny. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacjakuza 6 #1135 Napisano 4 Stycznia 2012 Ja tam mógłbym ponosić tego pierwszego i ostatniego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #1136 Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Interesuje mnie ten model: SNZJ65 Czy jest szansa na kupienie go gdzieś taniej niż na allegro za 599,99 z pewnego źródła? Edytowane 4 Stycznia 2012 przez piotreek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacjakuza 6 #1137 Napisano 4 Stycznia 2012 To dobra cena , ściągnięcie wraz z opłatami wyjdzie podobnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #1138 Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Ok, dzięki. Wychodzi na to, że dziura budżetowa będzie musiała zostać powiększona, albo się jeszcze trochę wstrzymam, bo studenckie konto świeci pustkami, a zegarek mi się bardzo podoba. Było by to 3 seiko, z czego jedno poległo w nierównej walce z asfaltem podczas wypadku Edytowane 4 Stycznia 2012 przez piotreek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lutek 0 #1139 Napisano 5 Stycznia 2012 Przy obecnym kursie dolara 600zł to uczciwa cena. Zobacz 21jewels.com 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bajbus 0 #1140 Napisano 5 Stycznia 2012 Ostatnio u kolegi kolekcjonera seikaczy widziałem takie coś Do diabła... myślałem że się posikam. Te wszystkie rolki i omegi przy tym cudzie się chowają. Na zdjęciu wygląda lipnie ale w rzeczywistości... aż zapomniałem zapytać ile kosztował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #1141 Napisano 5 Stycznia 2012 srebrna koperta, złote indeksy i niebieskie wskazówki... misz masz na całego... połączenie złotego z niebieskim nie wygląda dobrze, chyba, że na żywo jest inne odczucie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gandzia 0 #1142 Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Trochę satyna się wytarła , ale zegarek wręcz pancerny 13 lat później Edytowane 16 Maja przez gandzia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #1143 Napisano 20 Stycznia 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Ct3GfyeT8sM&feature=uploademail 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 735 #1144 Napisano 23 Stycznia 2012 A oto mój sarbik od kilku dni w moim posiadaniu.Zegarek jest rewelacyjny,do tej pory oglądałem masę zdjęć ale na żywo prezentuje się o wiele lepiej.Wykonany jest perfekcyjnie,pięknie wypolerowana koperta,elegancki pasek skórzany,indeksy,wskazówki po prostu rewelacja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lutek 0 #1145 Napisano 24 Stycznia 2012 Nowe limitowane Sumo. LINK Dziwne zestawienie kolorów, sam nie wiem.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 8887 #1146 Napisano 24 Stycznia 2012 Brzydkie jak noc i ta nieszczęsna lupka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablos_ 16 #1147 Napisano 24 Stycznia 2012 Tylko nie lupka, przesadzili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 579 #1148 Napisano 26 Stycznia 2012 kolorystyka mi sie bardzo podoba, ale lupka fatalnie tu pasuje 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #1149 Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) bezel jest na bank radioaktywny Edytowane 12 Lutego 2012 przez dasiek7 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41467 #1150 Napisano 27 Stycznia 2012 Nie wygląda źle.A nawet fajnie.Mnie się podoba.Taki trochę "wesoły" Dobrze, że część opisu jest po angielsku, bo miał bym lekki problem ze zrozumieniem 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach