Gość earthisflat #5551 Napisano 7 Marca 2017 Hej, co myślicie o zegarkach SARX045/SARX047? Chodzi mi o mechanizm, wykonanie itd. Zdaję sobie sprawę, że kolory nie wszystkim muszą się podobać. Do mnie to akurat trafia, szczególnie ta faktura tarczy. I jakby ktoś mógł porównać ten mechanizm z ETA 2824-2 to byłbym wdzięczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #5552 Napisano 7 Marca 2017 Wojtek, załóż Isofrane do żółwia. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41847 #5553 Napisano 7 Marca 2017 Wojtek, załóż Isofrane do żółwia.Ta koncepcja jest bardzo słuszna. Tak nosiłem i było świetnie. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anger76 76 #5554 Napisano 8 Marca 2017 Hej, co myślicie o zegarkach SARX045/SARX047? Chodzi mi o mechanizm, wykonanie itd. Zdaję sobie sprawę, że kolory nie wszystkim muszą się podobać. Do mnie to akurat trafia, szczególnie ta faktura tarczy. I jakby ktoś mógł porównać ten mechanizm z ETA 2824-2 to byłbym wdzięczny szukamy informacji zanim zaczniemy zawracać głowę kolegom tutaj porównanie z 2836 czyli 2824 z dniem tygodnia. http://zegarkiclub.pl/forum/topic/66410-eta-2836-2-i-6r15/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5555 Napisano 8 Marca 2017 Hej, co myślicie o zegarkach SARX045/SARX047? Chodzi mi o mechanizm, wykonanie itd. Zdaję sobie sprawę, że kolory nie wszystkim muszą się podobać. Do mnie to akurat trafia, szczególnie ta faktura tarczy. I jakby ktoś mógł porównać ten mechanizm z ETA 2824-2 to byłbym wdzięczny Poza tym rozmawialiśmy już o tych zegarkach, że to odgrzewane kotlety ze zmienionymi kolorkami, ale jak widać, zawsze jakaś rybka się złapie na taki haczyk - nie znaczy to jednak, że to zły zegarek, zależy za ile miałbyś go kupić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CrowPL 1 #5556 Napisano 8 Marca 2017 Ja bym się nie zastanawiał... albo jakiś "odświeżany" albo niechlujnie złożony. Wygląda na niechlujnie złożony. Pan powiedział, że jak składali to możliwe, że ... kurde jak on to nazwał ... wyciąg (?) nie działał prawidłowo. Jutro po 13 odbiór po czyszczeniu. Zegarek kupiłem tu https://www.tiktaki.pl/contact-pol.html. Znają się tam na tyle, że można powierzyć im trochę staroci do odświeżenia (szkiełko, koperta)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5557 Napisano 8 Marca 2017 Wygląda na niechlujnie złożony. Pan powiedział, że jak składali to możliwe, że ... kurde jak on to nazwał ... wyciąg (?) nie działał prawidłowo. Jutro po 13 odbiór po czyszczeniu. Zegarek kupiłem tu https://www.tiktaki.pl/contact-pol.html. Znają się tam na tyle, że można powierzyć im trochę staroci do odświeżenia (szkiełko, koperta)?to opowieści "zegarmistrzów" o tym co akurat działa a co nie w chińskiej fabryce są najlepsze - normalnie jakby tam byli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28066 #5558 Napisano 8 Marca 2017 Beads of rice to zawsze Yobokies. http://s161.photobucket.com/user/yobokies/library/Beads%20of%20Rice?sort=3&page=1 Kiedyś kupowałem coś od Yobokies'a, ale teraz nie mam pojęcia gdzie jest jakaś strona do składania u niego zamówień.Ktoś może wie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fw86 12 #5559 Napisano 8 Marca 2017 Kiedyś kupowałem coś od Yobokies'a, ale teraz nie mam pojęcia gdzie jest jakaś strona do składania u niego zamówień.Ktoś może wie?Też rozkminiam temat, podobno na 2 sposoby:1) na privie na WUSie,2) poprzez @ [email protected] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #5560 Napisano 8 Marca 2017 Maila naskrobać, odpowie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #5561 Napisano 8 Marca 2017 Kiedyś kupowałem coś od Yobokies'a, ale teraz nie mam pojęcia gdzie jest jakaś strona do składania u niego zamówień.Ktoś może wie? Tu jest wszystko;) http://zegarkiclub.pl/forum/topic/126134-seiko-zagraniczne-sklepy-modyfikacje-co-gdzie-i-jak/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28066 #5562 Napisano 8 Marca 2017 Dzięki wielkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5563 Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) + i jeszcze taki link: http://www.gq.com.tw/gadget/watch/content.asp?ids=23959&iPage=1 Edytowane 9 Marca 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #5564 Napisano 9 Marca 2017 Po skróceniu bransolety: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #5565 Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) image hosting servicest Burns w Japoni byłeś ? Edytowane 9 Marca 2017 przez Meches 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #5566 Napisano 9 Marca 2017 Ładne te Padi Udała im się ta wersja . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41847 #5567 Napisano 9 Marca 2017 Jeszcze chwilę i 5 będą PADI. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #5568 Napisano 9 Marca 2017 fajna guma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CrowPL 1 #5569 Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) to opowieści "zegarmistrzów" o tym co akurat działa a co nie w chińskiej fabryce są najlepsze - normalnie jakby tam byli Wróciłem dziś z zegarkowego... czyli TIKTAKI w Gdyni na 10 Lutego (tam go kupiłem)... zegarek był strasznie zakurzony w środku nawet na szkiełku. Miał zostać wyczyszczony i co? Dalej są paprochy. Pan przyznał, że faktycznie był brudny, w oczach mu się już mieniło i nic już więcej nie widział gdy go skręcał po czyszczeniu. Straciłem godzinę, żeby rozstać się z nim na kolejne 24h. Jak jutro będzie ta sama historia to szału dostanę... standardowo usłyszałem o złym wyciągu w fabryce. Czy jeśli jutro sytuacja będzie wyglądała jak dziś będę mógł żądać nowej sztuki wolnej od wad (niezgodność towaru z umową)? Edytowane 9 Marca 2017 przez CrowPL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5570 Napisano 9 Marca 2017 może i tak, ale mi to wygląda na prywaciznę a co za tym idzie kopanie się z końmi nim dostaniesz nową sztukę. Chyba że wezmą dla świętego spokoju i sprzedadzą komuś innemu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CrowPL 1 #5571 Napisano 9 Marca 2017 Plus o tyle, że mają z oficjalnej dystrybucji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5572 Napisano 9 Marca 2017 ciekawe że mają uprawnienia do naprawy. To walcz! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość earthisflat #5573 Napisano 9 Marca 2017 Czy jeśli jutro sytuacja będzie wyglądała jak dziś będę mógł żądać nowej sztuki wolnej od wad (niezgodność towaru z umową)?Nie będziesz mógł. Reklamacje z tytułu niezgodności towaru z umową dotyczą tylko umów zawartych przed 24 grudnia 2014 r. Ciebie może z kolei interesować rękojmia. Duży błąd, że nie skorzystałeś z niej przy pierwszym oddaniu zegarka do czyszczenia. W przypadku kolejnej reklamacji sprzedawca miałby obowiązek bezwzględnie zastosować się do Twoich żądań, mógłbyś wedle uznania zażyczyć sobie np. wymiany zegarka na nowy lub zwyczajnie odstąpić od umowy sprzedaży odzyskując wszystkie swoje pieniądze. W przypadku pierwszej reklamacji (jeśli chciałbyś to zrobić jutro) również możesz żądać wymiany towaru na nowy, ale w praktyce sprzedawca na 99% się na to nie zgodzi, gdyż nie jest do tego zobowiązany prawnie. Wystarczy, że doprowadzi zegarek do stanu zgodnego z umową tj. naprawi go. Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy to pisz, w prawie konsumenckim jestem obcykany, ostatnio sam odzyskałem pieniądze za zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72258 #5574 Napisano 9 Marca 2017 http://www.watchuseek.com/7-essential-seiko-watches/ 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24456 #5575 Napisano 9 Marca 2017 Mój SKX009 z customowym ringiem: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach