emiel 1651 #6326 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) ale ja jeszcze nie widzialem fajnego zegarka z tytanu. 4r35 w Samuraju - stop sekunda, dokręcanie. Obecnie podstawowy wół roboczy Seiko, wrzucają go w najniższym segmencie cenowym automatów. Edytowane 15 Maja 2017 przez emiel 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 727 #6327 Napisano 15 Maja 2017 niżej niż 4r jest jeszcze 7s co nie zmienia faktu, że dla mnie samuraj i tak przegrywa z sumo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #6328 Napisano 15 Maja 2017 Ten mechanizm 7s25 miałem właśnie w samuraj, natomiast 4r35 znam z Monstera (lub 36, nie wiem czym się różnią). W każdym razie 4r był w porządku, nie miał wcześniej wspomnianych ułomności 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #6329 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Różnią się jedną komplikacją - 4r35 w Samuraju ma pojedynczą datę, 4r36, w Monsterach, Żółwiach i wielu innych, ma datę podwójną (dzień tygodnia+data). niżej niż 4r jest jeszcze 7s co nie zmienia faktu, że dla mnie samuraj i tak przegrywa z sumoNatomiast obydwa przegrywają z żółwiem edit: (dla mnie) Edytowane 15 Maja 2017 przez emiel 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #6330 Napisano 15 Maja 2017 No to znaczy, ze mialem 4r36Dziekuje @emiel za wyjasnienie 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6331 Napisano 15 Maja 2017 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6332 Napisano 15 Maja 2017 Tak na szybko ma nowej gumce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6333 Napisano 15 Maja 2017 i jak ta gumka?Sam się zastanawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6334 Napisano 15 Maja 2017 Przyznam się szczerze że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Wygodna, miękka i bardzo fajnie dopasowana.Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6335 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) To jeszcze doradź który kolor do niebieskiego Sumiaka? Standard - granat Czy jasny niebieski - "przydałoby się trochę polotu i finezji w tym smutnym jak p... mieście" Edytowane 15 Maja 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6336 Napisano 15 Maja 2017 Imo jasny niebieski jest fajniejszy. Na wakacje jak znalazł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #6337 Napisano 15 Maja 2017 Pytanko, co to za guma? Bo przyznam szczerze, że zawiodłem się na marce Obris Morgan - nie dość, że jeden z pasków był minimalnie węższy w uszach i brzydko to wyglądało, to jeszcze gumy (mam dwie) są sztywne, jak trupy w kostnicy. Kupiłem Bonetto Cinturini i bez porównania, o niebo lepiej. Szukam jednak alternatyw na przyszłość (w kolorze żółtym). Yoda, Twój Samuraj ma to coś, czego nie ma reedycja. Patrzę na odświeżoną wersję i widzę Monstera, zupełnie mi te wskazówki tam nie pasują. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #6338 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Guma crafterblue.com Co do koloru do niebieskiego sumo to granatowa, czarna, pomarańczowa, ale nie jasnoniebieska Edytowane 15 Maja 2017 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6339 Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Pomarańczowy do niebieskiego nie będzie się gryźć? Edytowane 15 Maja 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #6340 Napisano 15 Maja 2017 Yoda, Twój Samuraj ma to coś, czego nie ma reedycja. Patrzę na odświeżoną wersję i widzę Monstera, zupełnie mi te wskazówki tam nie pasują.Mam takie same wrażenie. Samuraj po zakupie " wylądował " na czarnej gumie za 35pln i swietnie na niej wyglada i nosi... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18890 #6341 Napisano 15 Maja 2017 Granat zdecydowanie. Tu nie ma o czym dywagować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7223 #6342 Napisano 15 Maja 2017 Granat wygląda fajnie.Niebieski i pomarańczowy tak sobie. Ale to Ty będziesz nosił 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emiel 1651 #6343 Napisano 15 Maja 2017 +1 dla granatowego. Ten jaśniejszy to bardziej pod jaśniejszą tarczę, miałem podobny problem przy PADIm, gdzie kupiłem gumy w tych dwóch kolorach co Ty (błękitny i granatowy). W granacie zdecydowanie mu najlepiej. Z tym pomarańczowym to od razu skojarzenia z Omegą choć też fajnie wygląda. 0 Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #6344 Napisano 15 Maja 2017 Jasnoniebieski na pewno nie.Blumo i pomarańcza jest petarda jak będziesz to nosił weekendowo, wakacyjnie.Od pon do ptk imo pasuje tylko czarny lub granatowy, czyli nudy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11898 #6345 Napisano 15 Maja 2017 Tomasz jak dla mnie to granat lub jasnoniebieski, pomarańczowy by pasował, jakby zegarek miał jakieś dodatki pomarańczowe, jak wskazówka w GTS-ie 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7223 #6346 Napisano 15 Maja 2017 Podsumowując: najlepsza bransoleta 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #6347 Napisano 15 Maja 2017 Tomek, a ty nie wiesz co ci się podoba? Wszędzie pytasz o to samo A podobno i tak zamówione... Co do obrisa i Bonetto to ja akurat zdanie na temat sztywności mam odwrotne. A co do samuraja to nowe mają fajne kolorki ale ratują je tylko takie wskazowki: Do nowej tarczy jeszcze bardziej pasują 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #6348 Napisano 15 Maja 2017 ...A podobno i tak zamówione... ...Jeszcze nie, wstrzymałem się bo czekałem na odpowiedź z starpcode o stary model egineera, mieli poszukać i nie znaleźli Zostaję guma i chyba będzie granatowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42693 #6349 Napisano 15 Maja 2017 Pomarańczowy do niebieskiego nie będzie się gryźć? Nie. A i wszystkie Samuraje są brzydkie. Bez wyjątku. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Urbanator 6 #6350 Napisano 15 Maja 2017 Seiko, to nie tylko Divery czy Grandy, nieustająco mój ulubiony: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach