child_in_time 8 #15101 Napisano 24 Marca 2019 Witam serdecznie, mój seiko na nowym pasku. Pozdrawiam! Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #15102 Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Jaki to model? Witam serdecznie, mój seiko na nowym pasku. Pozdrawiam!Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Marca 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
child_in_time 8 #15103 Napisano 24 Marca 2019 Jaki to model?srpb69j1 Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiekt 2 #15104 Napisano 25 Marca 2019 Siemka, po głowie chodzi mi taki mały wakacyjny zegareczek - https://www.creationwatches.com/products/seiko-automatic-sports-89/seiko-5-military-automatic-nylon-snk805k2-mens-watch-1716.html . Warto? Ja już chciałem kupić, ale po przymierzeniu okazał się jednak trochę za mały, natomiast bardzo podoba mi się ten zegarek. Jak pasuje Ci rozmiar to bierz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frugoman 60 #15105 Napisano 25 Marca 2019 SJE073J1 można obejrzeć i przymierzyć w Time Trend w warszawskiej Arkadii. Jest... śliczny, cieńsza niż w SARX055 koperta i bransoleta leżą świetnie, AR pierwsza klasa. Faktura tarczy jest jednak nieco zbyt ekstrawagancka. To samo na dłuższą metę przeszkadzało mi w SDGMie i powoduje to że trudno rozpatrywać te zegarki jako prawdziwe dress watche. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #15106 Napisano 25 Marca 2019 Klasyka gatunku 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #15107 Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Dobre podsumowanie. Ehh... No szybko się chyba wyleczyłem ze znudzenia Seiko bo nowy żółw i cocktail fajowe Klasyka gatunku https://media.giphy.com/media/LTYT5GTIiAMBa/giphy.mp4 Edytowane 25 Marca 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #15108 Napisano 25 Marca 2019 Taka rola klasyka 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11623 #15109 Napisano 25 Marca 2019 Klasyka gatunku Aż se chyba zamówię zamiast SMPc 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frugoman 60 #15110 Napisano 25 Marca 2019 Jak jesteśmy przy klasyce to właśnie odebrałem z poczty taki pakuneczek... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11623 #15111 Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Jak jesteśmy przy klasyce to właśnie odebrałem z poczty taki pakuneczek...Wkładka ceramiczna i bezel, czy sama wkładka?Jaki wzór wkładki, jestem bardzo ciekawy Edytowane 25 Marca 2019 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15112 Napisano 25 Marca 2019 Jeśli chodzi o nowości, to zastanawiam się nad nowym zielonym Sumo. A podczas zastanawiania się, kliknął się taki i leci już do mnie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #15113 Napisano 25 Marca 2019 Wygląda fajnie... A masz foto bez tego rozświetlenia? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #15114 Napisano 25 Marca 2019 Jeśli chodzi o nowości, to zastanawiam się nad nowym zielonym Sumo. A podczas zastanawiania się, kliknął się taki i leci już do mnie ;-)Bardzo słuszny wybór! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15115 Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Wygląda fajnie... A masz foto bez tego rozświetlenia? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaGoogle - sbdc053 - grafika Bardzo słuszny wybór! Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPrzyznam, że zainspirowały mnie twoje fotki. Tzn już od jakiegoś czasu chodził za mną biedamas i zastanawiałem się nad kolorem (czarny, zielona limitka i właśnie ten). No i padło na Blue :-) Edytowane 25 Marca 2019 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frugoman 60 #15116 Napisano 25 Marca 2019 Wkładka ceramiczna i bezel, czy sama wkładka?Jaki wzór wkładki, jestem bardzo ciekawy Sama wkładka, szafirowa z lumą, cała czarna jak w oryginale. Wyszło 290PLN - doliczają 14$ za wysyłkę. Zamówienie złożone 18 Marca i przesyłka dziś u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #15117 Napisano 25 Marca 2019 Aż se chyba zamówię zamiast SMPc Jak nie widać różnicy... Lubię SKX'a równie mocno jak SMP, a może nawet bardziej Jak jesteśmy przy klasyce to właśnie odebrałem z poczty taki pakuneczek... Pochwal się jak to będzie wyglądało (i świeciło) 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #15118 Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Google - sbdc053 - grafika Przyznam, że zainspirowały mnie twoje fotki. Tzn już od jakiegoś czasu chodził za mną biedamas i zastanawiałem się nad kolorem (czarny, zielona limitka i właśnie ten). No i padło na Blue :-)Dzięki! Miło usłyszeć Ten zegarek ma coś w sobie... Mimo, że nie jest to mistrzostwo świata jakości, to jednak jest jakiś taki... fajny. Na ogół zegarki zmieniam codziennie, ale ten przez trzy dni pod rząd nie złaził z łapy... Tak wiec jeszcze raz gratulacje! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Marca 2019 przez pnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #15119 Napisano 25 Marca 2019 Dziękuję. Jeszcze nie ma czego gratulować, bo nie dotarł ;-) Chcę dokupić jeszcze gumę i coś takiego mi po głowie chodzi: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #15120 Napisano 25 Marca 2019 Ehh... No szybko się chyba wyleczyłem ze znudzenia Seiko bo nowy żółw i cocktail fajowe Mnie najbardziej podszedł czarny SD300, ale ceny Prospex LX są takie WOW!, tak bardzo bardzo WOW. Tu są wszystkie nowe zegarki, może jeszcze coś dobierzesz https://www.plus9time.com/blog/2019/3/23/baselworld-2019-announcement-complete-seiko-models Jak kupisz żółwia to fajnie jakbyś rozebrał bezel, wygląda na to, że dwukolorowy efekt jest uzyskany z połączenia dwóch materiałów, ale nie wiadomo jakich, czyli trzeba rozebrać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11623 #15121 Napisano 25 Marca 2019 Jak kupisz żółwia to fajnie jakbyś rozebrał bezel, wygląda na to, że dwukolorowy efekt jest uzyskany z połączenia dwóch materiałów, ale nie wiadomo jakich, czyli trzeba rozebrać Ciekawy wizualnie, taki bardzo omegowaty 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #15122 Napisano 25 Marca 2019 Jak kupisz żółwia to fajnie jakbyś rozebrał bezel, wygląda na to, że dwukolorowy efekt jest uzyskany z połączenia dwóch materiałów, ale nie wiadomo jakich, czyli trzeba rozebrać Dam na spokojnie komuś innemu rozebrać Niech cena się uspokoi to będzie można pomyśleć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 7721 #15123 Napisano 25 Marca 2019 Jakby ktoś był zainteresowany, to sla033/sbdx031 w preorderach wychodzi nieco ponad 3300 ojro, więc w sumie podobnie co sla017. 0 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #15124 Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) Ciekawy wizualnie, taki bardzo omegowaty STO to taki nowy electric blue Mówią w języku diabła, ale przynajmniej widać nowego monstera, sumo i inne zegarki.Ktoś rozumie jak dokładnie nazwał wykończenie bezela monstera - jest pokryty "titanium carbide" (?) TiC, lub "titanium carbo-nitride" (?) TiCN, Edytowane 26 Marca 2019 przez vitriol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frugoman 60 #15125 Napisano 26 Marca 2019 Wkładka zmieniona, myślę że ostatecznie wychodzi to zegarkowi na korzyść ale ma plusy i minusy. Na plus - wygląd bezela łapiącego refleksy świetlne zdecydowanie "upgrade'uje" zegarek w dzień. Wygląda lepiej, jest też bardziej fotogeniczny. W nocy różnica jest bezdyskusyjnie na korzyść, świeci bardzo ładnie.Na minus - wkładka szafirowa jest grubsza od aluminiowej, w efekcie szkiełko jest delikatnie niżej od niej. Z drugiej strony podkreśla to boczne podcięcie szkiełka i może nie wygląda źle - kwestia odobistych preferencji. Po drugie kolor indeksów na wkładce w świetle dziennym jest... w kolorze lumy, lekko zielonkawy. Mnie to trochę przeszkadza. Mamy teraz szafirowe szkło z antyrefleksem od crystaltimes i rzeczoną wkładkę bezela. Planuję jeszcze jedną, ostatnią modyfikację - bransę od strapcode, pochwalę się jak już zdecyduję którą. Przed (ale już ze szkiełkiem): Po: Luma: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach