Gio 2583 #16301 Napisano 15 Czerwca 2019 Taki skubaniec w końcu do mnie dotarł. Zdjęcie na razie zrobione na szybko tosterem bo za gorąco na rozstawianie sprzętu ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #16302 Napisano 15 Czerwca 2019 A toster Ci się nie grzeje? Fajny KS. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 563 #16303 Napisano 15 Czerwca 2019 Ciężko to złapać, szczególnie komórką. Ale w ostrym słońcu pojawia się kolor ciemnoczekoladowy na tarczy. No i szlif słoneczny. Love 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81359 #16304 Napisano 15 Czerwca 2019 Przymiarka z dziś, wrażenia bardzo pozytywne, szczególnie jeśli chodzi o rozmiar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23162 #16305 Napisano 15 Czerwca 2019 Tylko napis PADI działa na mnie jak na niektórych logo Orienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #16306 Napisano 15 Czerwca 2019 Na mnie też , padło, padalec itp 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81359 #16307 Napisano 15 Czerwca 2019 Są też wersje bez Padi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #16308 Napisano 15 Czerwca 2019 Na WUS jest rzadka limitka starszego samuraja, w ładnym stanie. https://forums.watchuseek.com/f29/fs-seiko-snm021-%93ninja-samurai%94-le-rare-300-made-mint-4966391.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #16309 Napisano 15 Czerwca 2019 (edytowane) BiedaMAS o zachodzie (KLIK) Edytowane 15 Czerwca 2019 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #16310 Napisano 15 Czerwca 2019 Nocna Baby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #16311 Napisano 16 Czerwca 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antiquarius 911 #16312 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Antiquarius 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #16313 Napisano 16 Czerwca 2019 Sumo 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8122 #16314 Napisano 16 Czerwca 2019 Wykończą człowieka, trzeba będzie się wyprzedawać bo sypią nowościami jak z rękawa. Dalej (za WUS) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #16315 Napisano 16 Czerwca 2019 Pierwszy super, reszta słabo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #16316 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Czy ktoś już polerował albo zdzierał diashield z zegarka albo jakiejś powierzchni czy części? Albo widzieliście, że ktoś ma takie doświadczenia na innych forach? Kupiłem coś co jak się okazało ma w jednym miejscu spolerowanie na lunecie do stali, przez co widać przebarwienia koloru, kąty nie licują (skopane refleksy światła). Myślałem o wyrównaniu i spolerowaniu całej powłoki na lunecie (ewentualnie jednej polerowanej powierzchnii). Różnica odcienia na kopercie i lunecie wg mnie nie powinna zwracać uwagi bo sama luneta jest "odcięta" od koperty. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez M.Mike 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #16317 Napisano 16 Czerwca 2019 Poszukaj na WUS 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #16318 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Badalem temat, nikomu nic ciekawego nie wyszło, niestety. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #16319 Napisano 16 Czerwca 2019 Trochę poprawiony cytat na temat diashield - DLC: "Polerowanie powierzchni DLC może usunąć powłokę. Chociaż platerowane powierzchnie zegarków mogą być łatwo odtworzone przez zegarmistrzów (lub wysłane do powtórzenia), ponowne pokrywanie powierzchni DLC / PVD jest nieopłacalne. Na przykład jednym z problemów przyczyniających się do wyższych kosztów jest to, że DLC / PVD najlepiej przylegają do drobnych, szlifowanych powierzchni (tj. Nowego zegarka). Wszelkie przypadki dopasowania lub zarysowania używanego zegarka wymagają dodatkowej obróbki, aby wygładzić wszystko do nowego stanu.Krótko mówiąc, czy można odzyskać DLC / PVD? Tak. Czy jest to powszechne w zegarmistrzostwie?Nie, wcale nie. Większość firm zegarmistrzowskich informuje klientów, że „nie jest możliwe” (co oznacza, że tego nie zrobią)" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #16320 Napisano 16 Czerwca 2019 Przeczytałem na WUSie łącznie chyba kilkadziesiąt tematów w których wystąpiło słowo "diashield" i nie znalazłem żadnego info o tym żeby ktoś ściągnął powłokę. Same rozważania teoretyczne, ewentualnie zapytania a możliwość delikatnego przepolerowania czy odnowienia powłoki w JP. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #16321 Napisano 16 Czerwca 2019 Pokaż ten zegarek... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #16322 Napisano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Nie ma co pokazywać, tzn. na smartfonowych fotkach jest to praktycznie nie do uchwycenia, a niestety nie mam sprzętu żeby zrobić zdjęcie makro. Na żywo widać na pierwszy rzut oka, że coś jest nie tak z refleksami. Początkowo myślałem, że to wgniecenie od uderzenia, ale po bliższym przyjrzeniu widać przepolerowanie i wręcz zadzierającą się krawędź powłoki. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez M.Mike 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #16323 Napisano 16 Czerwca 2019 Przeczytałem na WUSie łącznie chyba kilkadziesiąt tematów w których wystąpiło słowo "diashield" i nie znalazłem żadnego info o tym żeby ktoś ściągnął powłokę. Same rozważania teoretyczne, ewentualnie zapytania a możliwość delikatnego przepolerowania czy odnowienia powłoki w JP.Tak jak napisałem w poprzednim poście, można to zrobić, ale trzeba usunąć całą powłokę i położyć nową, a to zrobią tylko w JP.Jest jeszcze taka opcja, aby samem ściągnąć całą powłokę, jeden to opisywał, ale nie opisał efektu, urwał się wątek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #16324 Napisano 16 Czerwca 2019 Tak jak napisałem w poprzednim poście, można to zrobić, ale trzeba usunąć całą powłokę i położyć nową, a to zrobią tylko w JP.Jest jeszcze taka opcja, aby samem ściągnąć całą powłokę, jeden to opisywał, ale nie opisał efektu, urwał się wątek Widziałem. Wg mnie nakładanie nowej powłoki odpada ze względu na to, że ktoś równał poziomy po jakimś uszkodzeniu, przez co zebrał też trochę stali. Nie wiem czy po ściągnięciu powłoki i położeniu nowej trzymałby wymiary w miejscach gdzie ktoś zebrał stal, być może w grę wchodziłoby napawanie. A o samodzielnym zdjęciu powłoki (tzn przez speca od kopert) myślę od początku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #16325 Napisano 16 Czerwca 2019 Z tego co czytałem tak powłoka nakładana jest w środowisku wysokich ciśnień i temperatury, więc poza laboratorium raczej nie do odtworzenia. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach