Gość Kwiatek #20201 Napisano 18 Czerwca 2020 @cordi7 a jaka jest cena? Masz jakieś info o cenach w PL? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8065 #20202 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Oficjalnie na niemieckiej stronie podaja (co ciekawe zarowno za wariant na bransolecie jak i na nato) 269 EUR: https://www.seikowatches.com/de-de/products/5sports/srpe51k1 Natomiast od znajomego dealera Seiko w Hiszpanii slyszalem, ze polityka dystrybucyjna jest specyficzna i on na przyklad nie dostal ich jeszcze w ogole. Sprawdzal wewnetrznie i magazyn centralny Seiko na Hiszpanie nei ma tych modeli w ogole na stanie, przynajmniej poki co - moze wprowadza pozniej. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #20203 Napisano 18 Czerwca 2020 Wiem z pewnego źródła, że w DE już są na pewno na paskach NATO (stalowe i PVD). Cena do zaakceptowania jak dla mnie. Stalowego bym chrupnął... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8065 #20204 Napisano 18 Czerwca 2020 Ja tez ostrze sobie zeby na wariant na kajdanie, ladne sa bardzo i wpisuja sie w to, czego szukam. Zgadzam sie, ze cena OK ale wiesz jak jest, ludzie sie przyzwyczaili, ze Seiko 5 to tani zegarek za 120-150 EUR Seiko ogolnie dla mnie probuje sie repozycjonowac zostawiajac tani segment dla Pulsara i to by bylo ok - gdyby nie wtopy z jakoscia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #20205 Napisano 18 Czerwca 2020 Na bransolecie możemy się go nie doczekać, chociaż nie jestem pewien na 100%. O Seiko 5 za 150$ to raczej już można zapomnieć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20206 Napisano 18 Czerwca 2020 Polityka Seiko jest taka ze jest na Europę poza UK główny dystrybutor w Niemczech i to on decyduje kto i co dostanie. Ja tez miał klientów niedawno na te nowa limitke 62 mas niebieska ale do PL nie przyszła ani jedna sztukaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8065 #20207 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Dzieki @Jash za potwierdzenie tego, co slyszalem. PS. Znalazlem za 269 EUR modele na bransie, dostawa koniec czerwca: https://www.uhrenlounge.de/detail/seiko-seiko-5-sports-automatik-sports-srpe53k1-25699 https://www.uhrenlounge.de/detail/seiko-seiko-5-sports-automatik-sports-srpe51k1-25700 Edytowane 18 Czerwca 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8065 #20208 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Sa tez dostepne juz modele na nato: https://www.olfert-co.de/uhren/herrenuhren/18296/seiko-5-sports-automatik-herrenuhr-srpe63k1 https://www.olfert-co.de/uhren/herrenuhren/18297/seiko-5-sports-automatik-herrenuhr-srpe67k1 https://www.olfert-co.de/uhren/herrenuhren/18298/seiko-5-sports-automatik-herrenuhr-srpe69k1 Edytowane 18 Czerwca 2020 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4761 #20209 Napisano 18 Czerwca 2020 7 minut temu, cordi7 napisał: Sa tez dostepne juz modele na nato: Na szmacie, znaczy się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8065 #20210 Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Tak patrze sobie jeszcze raz na ten film i to kwestia perspektywy czy indeks na 12 nie jest wycentrowany i leci w lewo? ... a na tarczy dumnie 'made in Japan' sterczy, toz to seppuku dla skladajacych Edytowane 18 Czerwca 2020 przez cordi7 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #20211 Napisano 18 Czerwca 2020 Witamy w klubie miłośników seiko. Jakby był prosto to jest ryzyko podróby 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #20212 Napisano 18 Czerwca 2020 Dzieki [mention=22858]Jash[/mention] za potwierdzenie tego, co slyszalem. PS. Znalazlem za 269 EUR modele na bransie, dostawa koniec czerwca: https://www.uhrenlounge.de/detail/seiko-seiko-5-sports-automatik-sports-srpe53k1-25699 https://www.uhrenlounge.de/detail/seiko-seiko-5-sports-automatik-sports-srpe51k1-25700 Jutro zamawiam stalowego i czarnego na szmacie zoabczymy niedługo jak na żywo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8065 #20213 Napisano 18 Czerwca 2020 Wrzuć fotki jak dotrą. Kuszą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8962 #20214 Napisano 18 Czerwca 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiju 132 #20215 Napisano 18 Czerwca 2020 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #20216 Napisano 19 Czerwca 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #20217 Napisano 19 Czerwca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7257 #20218 Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Musiałem sprawdzić. Może nie do końca za pół ceny, ale kusił. Tak w skrócie i pewnie subiektywnie: ++ stylistyka (wiadomo, że odtwarzanie oryginału) - coś pomiędzy elegantem, a nurkiem, czy sportowym zegarkiem. ++ bezel - świetny. Nie wiem do końca z czego jest, ale na żywo "robi robotę". Bardzo fajnie i precyzyjnie grawerowany oraz częściowo nacinany po bokach. Tutaj Seiko się bardzo postarało. Chodzi w obie strony i bez klików. + patrząc na to co powyżej - bardzo uniwersalny zegarek + wykonanie na odpowiednim poziomie. Jest starannie. + tarcza. Odcień w stylu SARBa 035, ale jest na niej wyraźny szlif, oraz pas dwudziestuparu okręgów pod indeksami, Wygląda obłędnie. + indeksy. Nakładane i łamane, przez co światło pod odpowiednim kątek na nich fajnie się odbija. Załamanie powodują, że jest to dyskretne i nie ma efektu błyskotki. + nakładane logo. Niby nic specjalnego, ale w tym modelu w dużym powiększeniu widać, że jest osadzone nad tarczą a nie na niej. + wysokość. Na szczęście oszczędzili przejrzystego dekla, który by pewnie pogrubił zegarek. Ufff. + rozmiar. Jest większy od oryginału, ale jak dla mnie teraz jest w sam raz. + mechanizm z rezerwą 70 godzin. To się może przydać, jak ktoś zmienia zegarki. ++/- koronka. Sygnowana, bardzo fajnie wykonana bo polerowana i szczotkowana na czubku. Na mały minus rozmiar, który utrudnia obsługę. Trzeba podważyć paznokciem by ją odciągnąć. Na szczęście idealnie pasuje do wielkości zegarka. +/- koperta. Czepiałem się wcześniej, że z boku czegoś brakuje, bo jest "nudnie" polerowana i nic więcej, ale nie jest źle. Duży plus za to, że koperta częściowo chowa bezel. Bardzo fajny efekt i, jak dla mnie, w dużej mierze równoważy to co powyżej. - bransoleta. Właściwie "taka jak to zwykle", chociaż są szczegóły jak np. zapięcie, które wykonane są lepiej. Szkoda, że nie w stylu oryginału. - dekiel. Słabo wykonany. Widać, że na nim oszczędzali. - czytelność. Trudno to uznać za oczywisty minus, bo wiadomo, że jest to zegarek w pewnej stylistyce i taki ma być, ale jak ktoś potrzebuje bardzo czytelnego zegarka, to musi się dobrze zastanowić. Nie jest to nurek i nie jest tak czytelny. -- na podwójny minus minimikroregulcja bransolety. "Mini" bo są dwa otwory i można zmienić tylko o jeden otwór w bok. Nie udało mi się jej idealnie dopasować, ale na szczęście zegarek jest lekki co bardzo nie przeszkadza. Nie jest idealnie, bo znalazłem jakiegoś minipaprocha na indeksie (widać tylko w dużym powiększeniu). To jest minus oglądania pod szkłem X10 Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Sol 9 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12597 #20219 Napisano 19 Czerwca 2020 (edytowane) Wszędzie tylko to Sejko 😜 5 godzin temu, maritimeeng napisał: Paweł zapaćkałeś bezel cementem 😉 Edytowane 19 Czerwca 2020 przez tommly 5 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4760 #20220 Napisano 19 Czerwca 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43428 #20221 Napisano 19 Czerwca 2020 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12597 #20222 Napisano 19 Czerwca 2020 2 godziny temu, Dorian06 napisał: A to nie Twój czasem wisi na pewnym portalu? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #20223 Napisano 19 Czerwca 2020 26 minut temu, tommly napisał: Poka linka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43428 #20224 Napisano 19 Czerwca 2020 1 godzinę temu, tommly napisał: A to nie Twój czasem wisi na pewnym portalu? Nie. Mój się nigdzie nie wybiera. Znam Michała. Widziałem tego Monstera. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosmonaut78 130 #20225 Napisano 20 Czerwca 2020 SGEH z szafirem. Świetny EDC za grosze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach