Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

W tym modelu nie ma wskażnika naciągu. ;)

:wacko:

To zaznaczony obszar jest pewnie od regulacji szybkości mechanizmu?

NvvPeeZ.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, jakoś na to nie wpadłem od razu. Mój pierwszy seiko i pierwszy diver, na razie mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To taki nie do konca Diver. WR100m.

Fajny jest.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełen katalog Seiko na 2015-16 na rynek japoński pod tym adresem.

Odświeżone Sumo SBDC031. Dali lumę "LumiBrite" i wrzucili do Prospexa. Cena zostaje na tym samym poziomie, niektórym zmiana może się spodobać, bo ujednolicili czcionkę na tarczy - słyszałem już narzekania na fikuśne "Automatic". ;) Mnie się bardziej podoba stary wariant, teraz przez "X" jest bardziej tłoczno, ale to i tak są pierdoły. Dobrze, że cena została rozsądna. 

SBDC031.jpg

Niebieski ma oznaczenie SBDC033, sprospexowany został też Shogun. Czy to tylko złudzenie, czy Shogun ma mniejsze indeksy godzinowe? 

Przechwytywanie.jpg

Dwa nowe modele Presage:

image.jpg

Dla miłośników sporych zegarków militarnych pojawiły się Seiko na 4r36. Trochę jak Seiko 5, tyle że bez 5. ;) Jest wiele wariantów kolorystycznych: czarne, granatowe, grafitowe i poniższy kremowy:

11903929_10153406280216117_1939519216911

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a już miałem sprzedawać niebieskiego, mnie zastanawia czy wkład bezela w sumo będzie ten sam bo załamanie widzę w innym miejscu - przypomina mi to ten wkład z LE SBDC027 - nie mniej cyfry nie wyglądają na palone przez laser a malowane jak w pierwszej wersji - chociaż to ciężko wyczuć po renderach ...

w Shogunie nie widzę różnic (poza Xem na tarczy), ale od tego roku oficjalnie przyczepiają już metkę "diashield" 

SARWy bez szału

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest nawet ładne:

0_10b279_96d2e719_orig.jpgN

EW limited edition Seiko Brightz 15th Anniversary Cal.8R48 mechanical chronograph (500 pcs): SDGZ021

0_10972d_a075aa46_L.jpg

Legendary Ripley's wristwatch from Aliens (1986) is back! 2 NEW Seiko � Giugiaro design limited edition Seiko Spirit models is coming in November 13, 2015. Both limited to 3000 pcs. Cal.7T12 quartz chronograph.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brightza bym nosił, ale dysponując takim budżetem na chrono nie pojawiłby się nawet w top 20 ;) (kremowy Orient Star chrono jest w tych pieniądzach, cudo). 

Seiko dla miłośników Aliena obowiązkowy, do tego w rozsądnych pieniądzach.

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po mnie niby ten X spływa, ale nie wiem co tak się na niego uparli bo dla mnie jest on trochę dziecinny...

Ten X jest odpychająco/straszny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile ma kosztować to Alienowe chrono? 

co do X w sumo to dla mnie na minus, nie jakiś wielki ale jednak starsza tarcza bardziej mi się podoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli to będzie ten bezel co w Sumo LE i MM to niestety rysuje się od patrzenia,

a co z Szafirem ?

Jak dostanie szafir to wtedy Sumo LE straci na swoim wyjątkowym istnieniu ,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z racji że to limitka jakieś zapisy są? będzie trzeba ściągać zegarek bezpośrednio z Japonii? Jeżeli cena będzie taka jak piszesz to całkiem rozsądna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo raczej szkło Hardlex - trzeba poczekać do końca października na real photo:

a tymczasem w Thailand również LE X ;) :

201508030135472.jpg

201508030135473.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z racji że to limitka jakieś zapisy są? będzie trzeba ściągać zegarek bezpośrednio z Japonii? Jeżeli cena będzie taka jak piszesz to całkiem rozsądna 

Dostępny tylko w Japonii, więc trzeba doliczyć opłaty. Raczej nie ma zapisów, ale Japończycy już mogą rezerwować np. w sklepie Yodobashi.

Jeśli jesteś na 100% zainteresowany możesz napisać do jednego ze znanych japońskich sprzedawców prośbę o wcześniejsze ogarnięcie modelu, choć obstawiam że po premierze będzie przez jakiś okres dostępny np. u Seiya w sklepie, bo limitacja 3000 sztuk jest pokaźna. 

@Burns

Nowe sumo nie ma szafiru.

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo LE - 2000sztuk nie wiem czy na dwa miesiące starczyło, podobnie z tymi monsterami czy sumo na Tajlandię,

ja z tym kwarcowym chrono jakoś emocjonalnej więzi nie czuję, sprzedaż niby koniec listopada, więc jak ma być w ludzkich pieniądzach to już by rezerwować wypadało ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po mnie niby ten X spływa, ale nie wiem co tak się na niego uparli bo dla mnie jest on trochę dziecinny...

Już rozmawialiśmy o tym ale dla mnie X to niekonsekswencja Seiko jak już im tak zależy to powinni wstawić też "zabójczo piekny" X do nowego/odświeżonego MM !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem widziałem i to wygląda spójnie oraz charakternie, natomiast mówimy o tarczy gdzie X jak sam stwierdziłeś jest dziecinny a dla mnie szpecący i taki masowy po prostu.....Gdzie tu konsekwencja Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na koronce też mi się nie podoba a nawet śmieszy. Na WUS też podobny odbiór. Zrozumiałbym gdyby S zmieniło się na żłobiony X.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tajskim Royal Blue pasek to coś na wzór tropika, czy skóra?

Tymczasem nowe divery na horyzoncie, na razie nie znalazłem o nich nic ponad marną grafikę z WUS i rosyjskiego forum, ponoć na 6r15. Środkowy, jeśli będzie biały, wygląda na ciekawą opcję. SBDC039, 043 i 045:

0_10b8fe_66d4b3b6_orig.jpg

Edytowane przez hugo012

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monster ma pasek chyba z carbonu. A co do tych nowych diver'ów to krzaki pokazują cenę na poziomie 140000 jen ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi