Louis Cypher 15743 #23326 Napisano 15 Września 2021 Bateryjka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27738 #23327 Napisano 15 Września 2021 Dziś, jak najbardziej prawilnie . SARB 017 na nowym pasku. Jak masz to wrzuć zestawienie pasków jakie już miałeś z Alpinistem. Ja przerobiłem na razie z 5 pasków i jeszcze od nowości nie wyszedł poza dom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23328 Napisano 15 Września 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Miszkolc napisał(-a): Jak masz to wrzuć zestawienie pasków jakie już miałeś z Alpinistem. Ja przerobiłem na razie z 5 pasków i jeszcze od nowości nie wyszedł poza dom Dałeś mi zagwozdkę, ale postaram się . 1. Oryginalny - jak wszyscy wiedzą katastrofa. 2. Pasek z Kraju Którego Tu Nazwy Się Nie Używa - skóra w kolorze oliwkowo zielonym z przeszyciami po bokach w kształcie iksów. Nie był to dobry pomysł, bo zegarek za delikatny w stosunku do paska. 3. Guma profilowana czarna ze wzdłużnymi liniami zielonymi przy krawędziach(pochodzenie jak wyżej). 4. Nato w kolorze srebrno-szarym. 5. Pokazany ostatnio. Vintage od zegarka BODERRY, który pozostawiłem na alternatywnej gumie (z zestawu). Dopiero ostatnia przymiarka wydaje się trafiona. Nie jestem entuzjastą jubelee do Alpinista, bo wg mnie to wygląda dosyć jakoś zimno a i ceny są mało przyjazne. Najtaniej znalazłem nową za ok. 280 zł. Wg mnie idealne do tego zegarka jest połączenie ze skórzanym brązowym paskiem, ale to już każdy jak sam chce. Mam nadzieję, że pomogłem. Jakby co ewentualnie reszta na PW. Edytowane 15 Września 2021 przez Paulus57 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #23329 Napisano 15 Września 2021 BiedaMAS 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #23330 Napisano 15 Września 2021 3 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): BiedaMAS Kurde przestancie go nazywac biedamas. Chyba, że biedaWillard tez siadzie To sa poprawne zegarki - pod warunkiem, że trafiliście dobrze spasowaną sztukę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 4985 #23331 Napisano 15 Września 2021 6 minutes ago, Noodles said: Kurde przestancie go nazywac biedamas. Chyba, że biedaWillard tez siadzie To sa poprawne zegarki - pod warunkiem, że trafiliście dobrze spasowaną sztukę... Poza spasowaniem można jeszcze trafić na werk z chorobą wieku dziecięcego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #23332 Napisano 15 Września 2021 22 minuty temu, Noodles napisał(-a): Kurde przestancie go nazywac biedamas. Chyba, że biedaWillard tez siadzie To sa poprawne zegarki - pod warunkiem, że trafiliście dobrze spasowaną sztukę... Seiko NaBogatoMAS (foto z netu) - porównaj ceny i dowiesz się dlaczego biedaMAS… 😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #23333 Napisano 15 Września 2021 42 minuty temu, Noodles napisał(-a): Kurde przestancie go nazywac biedamas. Chyba, że biedaWillard tez siadzie To sa poprawne zegarki - pod warunkiem, że trafiliście dobrze spasowaną sztukę... Tyle lat na forum i wyskoczyłeś jak Filip z konopi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41520 #23334 Napisano 15 Września 2021 3 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #23335 Napisano 15 Września 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27738 #23336 Napisano 15 Września 2021 Jak masz to wrzuć zestawienie pasków jakie już miałeś z Alpinistem. Ja przerobiłem na razie z 5 pasków i jeszcze od nowości nie wyszedł poza dom Trochę przekroczyłeś moje oczekiwania pod względem opisu, ale jak mówią jeden obraz to więcej niż1000 słów. Może masz fotki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alo70 991 #23337 Napisano 16 Września 2021 Może ktoś chętny na "piąteczke" https://odczasudoczasu.pl/p/seiko-sport-5-srpe61k1/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23338 Napisano 16 Września 2021 7 godzin temu, Miszkolc napisał(-a): 19 godzin temu, Miszkolc napisał(-a): Jak masz to wrzuć zestawienie pasków jakie już miałeś z Alpinistem. Ja przerobiłem na razie z 5 pasków i jeszcze od nowości nie wyszedł poza dom Trochę przekroczyłeś moje oczekiwania pod względem opisu, ale jak mówią jeden obraz to więcej niż1000 słów. Może masz fotki? Chociaż sam sobie odpisałeś, ale to chyba o mnie chodzi . Postaram się wieczorem poszukać i zrobić fotki, ale właściwie mogę powiedzieć, że dopiero dwie ostatnie próby miały sens. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miszkolc 27738 #23339 Napisano 16 Września 2021 Nie chciałem powielać długiego postu. Nie chcę Ci też robić kłopotów, poprostu pomyślałem że masz te zdjęcia w "telefonie" Dla przykładu obecnie mam założony sailcloth z Geckoty w kolorze innerringu. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23340 Napisano 16 Września 2021 (edytowane) 23 minuty temu, Miszkolc napisał(-a): Nie chciałem powielać długiego postu. Nie chcę Ci też robić kłopotów, poprostu pomyślałem że masz te zdjęcia w "telefonie" Dla przykładu obecnie mam założony sailcloth z Geckoty w kolorze inerringu. Nie ma problemu. Po takich słowach nie mogę zapomnieć. Twoja wersja kolorystycznie OK, ale wydaje mi się że pasek jest zbyt nowoczesny do zegarka, było nie było, o klasycznych kształtach. Wg szukać należy paska także w takim klimacie jak zegar. Edytowane 16 Września 2021 przez Paulus57 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #23341 Napisano 16 Września 2021 A ja mam najładniejszy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #23342 Napisano 16 Września 2021 Mi zdecydowanie pasuje jubilee. Klasyczna wygląda OK, a nawet gdyby była ze złotkiem, to też IMO nieźle. Tymczasem dzisiaj waga ciężka. Z kajdanem 191g. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23343 Napisano 16 Września 2021 4 minuty temu, Chorwat napisał(-a): Mi zdecydowanie pasuje jubilee. Klasyczna wygląda OK, a nawet gdyby była ze złotkiem, to też IMO nieźle. Tymczasem dzisiaj waga ciężka. Z kajdanem 191g. Może sobie tak to tłumaczę, bo cebulak się we mnie odzywa? Oryginalna bransoleta potrafi kosztować nawet ponad 900 zł a "suplement" znalazłem najtaniej za 280. Paski, nawet solidne, to wydatek znacznie mniejszy. Gdybym jednak kiedyś kupił jubelee do Alpinista, to raczej wybrałbym wersję ze złotymi dodatkami (złoto pasuje do indeksów), bo tak to wg mnie za bardzo srebrne. Co nie zmienia oceny, że i tak zacnie wygląda. Kajdanek też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #23344 Napisano 16 Września 2021 To fakt, że nowa ori to jakieś chore pieniądze. Jednak, jak że mam taką, to mnie to nie boli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23345 Napisano 16 Września 2021 15 minut temu, Chorwat napisał(-a): To fakt, że nowa ori to jakieś chore pieniądze. Jednak, jak że mam taką, to mnie to nie boli Boli za to oryginalny pasek. To swoista legenda i w pewnym sensie kwintesencja Seiko (skrajności). W szczegóły nie wchodzę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #23346 Napisano 16 Września 2021 Paska ori nawet nigdy na łapie nie miałem, boję się 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23347 Napisano 16 Września 2021 55 minut temu, Chorwat napisał(-a): Paska ori nawet nigdy na łapie nie miałem, boję się 🤣 Ja, jako nie bojący się trudnych tematów, ponosiłem trochę a potem poszedłem za głosem większości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chuba1921 400 #23348 Napisano 16 Września 2021 (edytowane) Red 12 Red 12 Edytowane 16 Września 2021 przez Chuba1921 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #23349 Napisano 16 Września 2021 3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Boli za to oryginalny pasek. To swoista legenda i w pewnym sensie kwintesencja Seiko (skrajności). W szczegóły nie wchodzę! Ale, że co - że ten ori pasek to taki paździeż? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127864 #23350 Napisano 16 Września 2021 26 minut temu, Noodles napisał(-a): Ale, że co - że ten ori pasek to taki paździeż? Dziwne, że jeszcze nie słyszałeś, ale to chyba ekstremalny przykład jak super zegarek można uzupełnić koszmarnym paskiem. 1 godzinę temu, Chuba1921 napisał(-a): Red 12 Red 12 Mocne wejście do grupy. Jeden z ciekawszych modeli. Gratuluję . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach