Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Ale to jest 80 funa na Amazonie. Tam jest napisane, że realizuje Amazon, więc to leci z magazynu Amazona w UK i ma pełny support Amazona, więc to ostateczna cena.

Ty chyba mieszkasz w UK, to trochę zmienia sprawę, ale nadal oferty na Ali są korzystniejsze. 

Popatrz na te chrono: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004787527823.html?spm=a2g0o.cart.0.0.33db452clIWi5P&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004957108402.html?spm=a2g0o.cart.0.0.33db452clIWi5P&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

https://pl.aliexpress.com/item/1005003816922504.html?spm=a2g0o.cart.0.0.33db452clIWi5P&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Kilka przykładów z mojego koszyka. Nawet teraz przed wyprzedażą drugi trzeci taniej. Mnie te Megalithy nie przekonują. Małe szanse, by to było na poziomie Pagani Design. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minutes ago, Paulus57 said:

Ty chyba mieszkasz w UK, to trochę zmienia sprawę, ale nadal oferty na Ali są korzystniejsze. 

Popatrz na te chrono: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004787527823.html?spm=a2g0o.cart.0.0.33db452clIWi5P&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

https://pl.aliexpress.com/item/1005004957108402.html?spm=a2g0o.cart.0.0.33db452clIWi5P&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

https://pl.aliexpress.com/item/1005003816922504.html?spm=a2g0o.cart.0.0.33db452clIWi5P&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol 

Kilka przykładów z mojego koszyka. Nawet teraz przed wyprzedażą drugi trzeci taniej. Mnie te Megalithy nie przekonują. Małe szanse, by to było na poziomie Pagani Design. 

No teraz jestem w UK, to fakt. Ale jak zamiawiasz na Amazonie w UK, do PL, to płacisz różnicę VAT, czyli chyba 19% vs 23%, a nie pełną kwotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a):

No teraz jestem w UK, to fakt. Ale jak zamiawiasz na Amazonie w UK, do PL, to płacisz różnicę VAT, czyli chyba 19% vs 23%, a nie pełną kwotę.

W maju kupowałem z Anglii zegarek, to rzeczywiście sklep odliczył VAT angielski a w Polsce doliczyli krajowy, ale dodatkowo dochodził koszt usługi agencji celnej (ok. 90 zł). 

Jak zamawiasz z Ali do UK, to chyba masz od razu cenę z opłatami granicznymi, czy też płacisz osobno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Just now, Paulus57 said:

W maju kupowałem z Anglii zegarek, to rzeczywiście sklep odliczył VAT angielski a w Polsce doliczyli krajowy, ale dodatkowo dochodził koszt usługi agencji celnej (ok. 90 zł). 

Jak zamawiasz z Ali do UK, to chyba masz od razu cenę z opłatami granicznymi, czy też płacisz osobno?

Na Ali jest tak samo jak w Europie, do 150 Euro jest wszystko wliczone, powyżej trzeba samemu płacić. Ale Amazon generalnie w całej Europie podaje zawsze ceną ostateczną do zapłacenia. Nic więcej nie dopłacasz. Wielokrotnie zamawiałem, czy do PL z Francji, czy do UK z Hiszpanii itp. i zawsze cena była ostateczna, żadnych opłat. Komuś kiedyś podobno w PL urząd zgarnął, ale wtedy Amazon zwrócił mu pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Na Ali jest tak samo jak w Europie, do 150 Euro jest wszystko wliczone, powyżej trzeba samemu płacić. Ale Amazon generalnie w całej Europie podaje zawsze ceną ostateczną do zapłacenia. Nic więcej nie dopłacasz. Wielokrotnie zamawiałem, czy do PL z Francji, czy do UK z Hiszpanii itp. i zawsze cena była ostateczna, żadnych opłat. Komuś kiedyś podobno w PL urząd zgarnął, ale wtedy Amazon zwrócił mu pieniądze.

Ja zakupy na Amazonie robię albo z PL, albo z US. W pierwszym cena jest ostateczna a dostawa często za 0 zł ze Stanów w podsumowaniu doliczają wszystkie koszty i tylko czekać na dostawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dokładnie tak samo to działa z każdego Amazona w Europie :) Nawet zwrot jest darmowy. To znaczy trzeba pokryć koszt wysyłki, ale poźniej pokazujesz dowót zakupu przesyłki do Supportu Amazona i zwracają również. Tylko Amazon Prime działa tylko na kraj zakupu.

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.02.2023 o 11:38, Paulus57 napisał(-a):

Popatrz na te chrono: 

znów Pawle popsułeś mi szyki, to już bywa złośliwe ? , miałem dwa upatrzone zegarki a tu taki kwiatek i nie dość że zagadek ładny to i kila wersji ciekawych ehh:

forum.jpg

jeden z nich musze wybrać, albo biała tarcza albo khaki?

Edytowane przez Darek p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Darek p napisał(-a):

znów Pawle popsułeś mi szyki, to już bywa złośliwe ? , miałem dwa upatrzone zegarki a tu taki kwiatek i nie dość że zagadek ładny to i kila wersji ciekawych ehh:

forum.jpg

Ten model mi tak podpasował, że pewnie w końcu wybiorę przynajmniej dwie za miesiąc, w czasie promocji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ten model mi tak podpasował, że pewnie w końcu wybiorę przynajmniej dwie za miesiąc, w czasie promocji.

kurczę ja już waham się pomiędzy trzema - biały lub zielony lub:

https://www.youtube.com/watch?v=YZ_CAVjNMgM

Edytowane przez Darek p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mein Gott, mogliby sobie darować przeszklony dekiel :D

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, oszolom napisał(-a):

Mein Gott, mogliby sobie darować przeszklony dekiel :D

A ja właśnie uważam pomysł z deklem za fajny patent. Jakoś mi się to kojarzy z Bulovą Spaceview. 

bbaeaf43-683c-4b69-ad47-4816e5be9193.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą różnicą, że accutron ma ciekawie wyglądające wnętrzności, a werk w chińczyku jest paskudny (i może taki być, bo nikt nie myślał o tym, że będzie pokazywany).

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, zawsze można zdjęcie gołej baby za szybkę wstawić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, dzyndzl napisał(-a):

Oj tam, zawsze można zdjęcie gołej baby za szybkę wstawić ?

chorera i się wydało :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym konkretnym modelem nie, ale miałem od ET dwa piloty i stosunek jakość-cena była rewelacyjna. Zresztą to powszechna opinia o zegarkach tej marki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.02.2023 o 12:34, Darek p napisał(-a):

forum.jpg

Jak widać kwarc też może mieć ładne wnętrze do wyeksponowania. Dodatkowy bonus, widać, czy bateria wylała, czy nie ;)

W dniu 28.02.2023 o 20:35, Paulus57 napisał(-a):

A ja właśnie uważam pomysł z deklem za fajny patent. Jakoś mi się to kojarzy z Bulovą Spaceview. 

bbaeaf43-683c-4b69-ad47-4816e5be9193.jpg

W Bulovie ma to ten sens, że tam są koła zębate, które się poruszają. A chyba właśnie po to są przeszklone dekle, open hearty i temu podobne wynalazki. 

Bulova dodatkowo eksponuje piękne zwoje drutu miedzianego, które  podkreślają zamożność posiadacza accutrona.

W dniu 28.02.2023 o 12:40, Paulus57 napisał(-a):

A te promocje to z jakiej okazji i czemu za miesiąc? Świąteczna wyprz? Pytam, bo zastanawiam się, czy można liczyć na promocję na ebayu albo Discovery Japan.

Edytowane przez worientom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, worientom napisał(-a):

Jak widać kwarc też może mieć ładne wnętrze do wyeksponowania. Dodatkowy bonus, widać, czy bateria wylała, czy nie ;)

W Bulovie ma to ten sens, że tam są koła zębate, które się poruszają. A chyba właśnie po to są przeszklone dekle, open hearty i temu podobne wynalazki. 

Bulova dodatkowo eksponuje piękne zwoje drutu miedzianego, które  podkreślają zamożność posiadacza accutrona.

A te promocje to z jakiej okazji i czemu za miesiąc? Świąteczna wyprz? Pytam, bo zastanawiam się, czy można liczyć na promocję na ebayu albo Discovery Japan.

To tzw. urodziny Aliexpress, kiedy są często zniżone ceny oraz kupony i kody dające dodatkowe obniżki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

To tzw. urodziny Aliexpress, kiedy są często zniżone ceny oraz kupony i kody dające dodatkowe obniżki. 

Dzięki za informację. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tofiks_th napisał(-a):

Z tym konkretnym modelem nie, ale miałem od ET dwa piloty i stosunek jakość-cena była rewelacyjna. Zresztą to powszechna opinia o zegarkach tej marki

A mnie padł napęd w pilocie typu B. (NH 35)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

A mnie padł napęd w pilocie typu B. (NH 35)

A co tam konkretnie padło bo to raczej wytrzymałe werki są. Choć pamiętam wiwisekcję pewnego San Martina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

A co tam konkretnie padło bo to raczej wytrzymałe werki są. Choć pamiętam wiwisekcję pewnego San Martina?

Popsuł się napęd, więc w zasadzie to wina producenta napędów a co do słynnego San Martina, to ostatnia (chyba) nadzieja u Kolegi Kacperka z naszego forum, który żadnych mechanizmów i usterek się nie boi. W tym miesiącu zamówię nowy mechanizm na Ali i potem zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi