Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Można spać spokojnie

Hoł macz? Bo fajny nawet

Kupiłem go chyba w 2019 za 257 USD. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Piękna Phylidka. To nakręcany model? Ma jakieś AR coating? 
Dziękuję
Tak - jest nakręcany a w środku SeaGull ST-19. Jest i szafir, ale nie sądzę aby miał jakieś warstwy AR.

A u mnie był dzisiaj kurier...
20230719_115445.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest absolutnie fenomenalny. Bezel siedzi idealnie, zero back-play, luma super, tarcza wygląda fenomenalnie, ten gumowy strap jest dużo lepszej jakości niż taki sam w San Martinie, bardzo delikatny. Mam tylko jedno zastrzeżenie... zegarek miał absurdalnie mocno wkręcona koronkę, miałem duży problem, żeby to odkręcić.

Jak już mi się udało, to widzę, że ciężko się wkręca, mam nadzieję, że jak ktoś to wkręcał, to nie uszkodził gwintu. W San Martinie wkręca się jak w masło, tutaj gorzej niż w Pagani. W tym filmie na youtube tester mówi, że płynnie chodzi, więc mam nadzieję, że chinczyk nie narozrabiał. To mój drugi zegarek od Heimdallr i drugi ma podpisana karte gwarancyjna. Dodali też drugi pasek silikonowy.

Trochę mi ta koronka zepsuła ten praktycznie idealny zakup.

20230719_161321.jpg

20230719_161313.jpg

20230719_161306.jpg

20230719_161257.jpg

20230719_155254.jpg

20230719_161455.jpg

20230719_164154.jpg

Screenshot_20230719_170508_Watch Accuracy Meter.jpg

Edytowane przez Rumcajs997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Zegarek jest absolutnie fenomenalny. Bezel siedzi idealnie, zero back-play, luma super, tarcza wygląda fenomenalnie, ten gumowy strap jest dużo lepszej jakości niż taki sam w San Martinie, bardzo delikatny. Mam tylko jedno zastrzeżenie... zegarek miał absurdalnie mocno wkręcona koronkę, miałem duży problem, żeby to odkręcić.

Jak już mi się udało, to widzę, że ciężko się wkręca, mam nadzieję, że jak ktoś to wkręcał, to nie uszkodził gwintu. W San Martinie wkręca się jak w masło, tutaj gorzej niż w Pagani. W tym filmie na youtube tester mówi, że płynnie chodzi, więc mam nadzieję, że chinczyk nie narozrabiał. To mój drugi zegarek od Heimdallr i drugi ma podpisana karte gwarancyjna. Dodali też drugi pasek silikonowy.

Trochę mi ta koronka zepsuła ten praktycznie idealny zakup.

20230719_161321.jpg

20230719_161313.jpg

20230719_161306.jpg

20230719_161257.jpg

20230719_155254.jpg

20230719_161455.jpg

20230719_164154.jpg

Screenshot_20230719_170508_Watch Accuracy Meter.jpg

Heimdallr ma ogólnie dobre opinie. Sam mam jednego i jestem z niego zadowolony (Tuna). Miałem kiedyś Monstera, ale tamten nie zadowalał moich oczekiwań i sprzedałem go. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Heimdallr ma ogólnie dobre opinie. Sam mam jednego i jestem z niego zadowolony (Tuna). Miałem kiedyś Monstera, ale tamten nie zadowalał moich oczekiwań i sprzedałem go. 

Pokazuj tego sm ?

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Pokazuj tego sm ?

Tu jeszcze nie dałem, ale na specjalne życzenie "zegarek pozbawiony bezela" ;) . 

Siódmy San Martin w moich zbiorach, pierwszy nie będący nurkiem. Wykonanie? Jak widać. :) Pierwszy w nowym pudełku ze sztucznej skóry, bardzo fajne etui. Gwarancja podstemplowana i datowana. Niewiele to zmienia, ale robi dobre wrażenie. Zgrabny, mały zegareczek (37 mm), ładnie spasowana bransoleta, choć odrobinę gorsza, niż w Merkurze albo Seesternie. A teraz, na koniec, cios nokautujący między oczy - kosztował 503 złote!! :) 

20230719_082307.jpg

20230719_082655.jpg

20230719_082733.jpg

20230719_082600.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by miał chociaż datownik to może bym się nim zainteresował ?

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Jak by miał chociaż datownik to może bym się nim zainteresował ?

Ty mi tu nie teoretyzuj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Tu jeszcze nie dałem, ale na specjalne życzenie "zegarek pozbawiony bezela" ;) . 

Siódmy San Martin w moich zbiorach, pierwszy nie będący nurkiem. Wykonanie? Jak widać. :) Pierwszy w nowym pudełku ze sztucznej skóry, bardzo fajne etui. Gwarancja podstemplowana i datowana. Niewiele to zmienia, ale robi dobre wrażenie. Zgrabny, mały zegareczek (37 mm), ładnie spasowana bransoleta, choć odrobinę gorsza, niż w Merkurze albo Seesternie. A teraz, na koniec, cios nokautujący między oczy - kosztował 503 złote!! :) 

20230719_082307.jpg

20230719_082655.jpg

20230719_082733.jpg

20230719_082600.jpg

Trochę to już zbieractwo jak 7 SM. Wygląda ok, fajna bransoleta. Pokaż jeszcze zapięcie ale to chyba te fajne. Cena świetna bo widzę, że na alliexpres po ponad 1.1k.

I do mnie coś jutro powinno wpaść ale akurat mam za dużo zegarków i za sam Martina i Citizena cb plus dołożyłem będzie nowość. Nie licząc SM który zaraz poszedł to od listopada ubiegłego roku pierwszy zegarek. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Trochę to już zbieractwo jak 7 SM. Wygląda ok, fajna bransoleta. Pokaż jeszcze zapięcie ale to chyba te fajne. Cena świetna bo widzę, że na alliexpres po ponad 1.1k.

I do mnie coś jutro powinno wpaść ale akurat mam za dużo zegarków i za sam Martina i Citizena cb plus dołożyłem będzie nowość. Nie licząc SM który zaraz poszedł to od listopada ubiegłego roku pierwszy zegarek. 

Dołączam zdjęcia zapięcia. 

20230719_215619.jpg

20230719_215642.jpg

20230719_215700.jpg

No i czekam na prezentację. Chińczyk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Dołączam zdjęcia zapięcia. 

20230719_215619.jpg

20230719_215642.jpg

20230719_215700.jpg

No i czekam na prezentację. Chińczyk?

Nie Paweł. Szwajcar ale nie Squale ?

Ostatnio bardziej się zastanawiam i jestem jakoś wybredny. Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Widzę tylko, że niektóre zegarki tak długo leżą, że nie chcę przekroczy granicy 20 sztuk więc muszę zacząć rotować trochę tego Citizena sprzedawałem 3 miesiące i aż szkoda za ile poszedł ale trzeba było zmiany ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Nie Paweł. Szwajcar ale nie Squale ?

Ostatnio bardziej się zastanawiam i jestem jakoś wybredny. Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Widzę tylko, że niektóre zegarki tak długo leżą, że nie chcę przekroczy granicy 20 sztuk więc muszę zacząć rotować trochę tego Citizena sprzedawałem 3 miesiące i aż szkoda za ile poszedł ale trzeba było zmiany ?

Szwajcar? Też dobrze. ;) 

Jak sprzedałeś za pu-ceny, to kupujący szczęśliwy a i Ty utrzymałeś limit, więc jak by nie patrzeć, też miałeś powody do zadowolenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Szwajcar? Też dobrze. ;) 

Jak sprzedałeś za pu-ceny, to kupujący szczęśliwy a i Ty utrzymałeś limit, więc jak by nie patrzeć, też miałeś powody do zadowolenia. 

No właśnie Paweł trochę za mało te pół ceny. Z drugiej strony zegarek był u mnie 4,5 roku i szkoda żeby leżał i wskoczył raz na dwa miesiące. A tak będzie coś nowego. 

Za dużo jest pomysłów. Podoba mi się Squale tak jak Twój albo czekoladowy od dawna chodzi po głowie Oris pointer date a w sumie też lubię piloty, ostatnio fajny Hanhart chrono był na cw(czwarty wymiar) ale już kolega go nosi bo naprawdę też by mi pasował do kolekcji. I chociaż jesteśmy nie w temacie to ten Oris mocno mi się spodobał. 

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/51022_Oris_Aquis_II_Small_Second_Date_01_743_7733_4155-07_8_24_05PEB?utm_source=Criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel&cto_pld=lSx_hwyXAADZoSTb2P_egg

Tylko to już budżet pod wyprzedaż czegoś. Pewnie mniejszy Aquis musiałby iść dalej a i te mido mi chodzi po głowie tylko przez rozmiar nie wiem czy by się utrzymało. 

https://www.olfert-co.de/marken/mido/ocean-star/ocean-star-gent/22731/mido-decompression-worldtimer-40-5mm-m026.829.17.041.00

Może czas założyć jakiś temat ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, kornel91 napisał(-a):

No właśnie Paweł trochę za mało te pół ceny. Z drugiej strony zegarek był u mnie 4,5 roku i szkoda żeby leżał i wskoczył raz na dwa miesiące. A tak będzie coś nowego. 

Za dużo jest pomysłów. Podoba mi się Squale tak jak Twój albo czekoladowy od dawna chodzi po głowie Oris pointer date a w sumie też lubię piloty, ostatnio fajny Hanhart chrono był na cw(czwarty wymiar) ale już kolega go nosi bo naprawdę też by mi pasował do kolekcji. I chociaż jesteśmy nie w temacie to ten Oris mocno mi się spodobał. 

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/51022_Oris_Aquis_II_Small_Second_Date_01_743_7733_4155-07_8_24_05PEB?utm_source=Criteo&utm_medium=retargeting&utm_campaign=criteo_lowerfunnel&cto_pld=lSx_hwyXAADZoSTb2P_egg

Tylko to już budżet pod wyprzedaż czegoś. Pewnie mniejszy Aquis musiałby iść dalej a i te mido mi chodzi po głowie tylko przez rozmiar nie wiem czy by się utrzymało. 

https://www.olfert-co.de/marken/mido/ocean-star/ocean-star-gent/22731/mido-decompression-worldtimer-40-5mm-m026.829.17.041.00

Może czas założyć jakiś temat ?

Oris ładny, ale w tej cenie to ma sporą konkurencję, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Np. niedawno widziałem na Chrono24 za podobna cenę GS-a automatic w bdb. stanie... Mido jest świetny. Kupiłbym. Aż mnie korci homarek z Merkura... 

Z tym Squale nie czekaj za długo, bo nie zdziwiłbym się jakby zaprzestali produkcji. Ostatnio na Allegro widziałem nową czekoladkę na pasku za 4999 a sprzedawca skłonny do upustu, wystarczy zapytać. Swojego od niego kupiłem, za pobraniem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Oris ładny, ale w tej cenie to ma sporą konkurencję, przynajmniej z mojego punktu widzenia. Np. niedawno widziałem na Chrono24 za podobna cenę GS-a automatic w bdb. stanie... Mido jest świetny. Kupiłbym. Aż mnie korci homarek z Merkura... 

Z tym Squale nie czekaj za długo, bo nie zdziwiłbym się jakby zaprzestali produkcji. Ostatnio na Allegro widziałem nową czekoladkę na pasku za 4999 a sprzedawca skłonny do upustu, wystarczy zapytać. Swojego od niego kupiłem, za pobraniem. 

Tylko to są metki więc na 20% zawszę liczę oprócz Mido ale Oris jak najbardziej 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Tylko to są metki więc na 20% zawszę liczę oprócz Mido ale Oris jak najbardziej 

20%? Chyba słabo się targuję. ;) Na Squale dostałem 6% i byłem zadowolony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki przystopujcie trochę z tymi Chinolami? co zostawicie dzieciom w spadku? Dwie walizki zegarków z Aliexpress? Proszę o umiar, redukcję i przesiadkę na renomowane marki, które dzieciaki chociaż będą mogły łatwo sprzedać! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

20%? Chyba słabo się targuję. ;) Na Squale dostałem 6% i byłem zadowolony...

Nie wszystko da się tak opuścić. No ale tak na Longinesa dostałem 20%, Oris czasami ma nawet 30%. 

Ja polecam sklep zegarki Zielona Góra świetny kontakt z Panem Jakubem ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Admof napisał(-a):

Chłopaki przystopujcie trochę z tymi Chinolami? co zostawicie dzieciom w spadku? Dwie walizki zegarków z Aliexpress? Proszę o umiar, redukcję i przesiadkę na renomowane marki, które dzieciaki chociaż będą mogły łatwo sprzedać! ;)

Ja zachowuję zdrowe proporcje. 50 na 50. Niekoniecznie o procenty chodzi. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Nie wszystko da się tak opuścić. No ale tak na Longinesa dostałem 20%, Oris czasami ma nawet 30%. 

Ja polecam sklep zegarki Zielona Góra świetny kontakt z Panem Jakubem ?

dwa lata temu tak  było , kupiłem trzy zegarki longines z upustem około 20% , w zeszłym roku proponowano 8% i zero dyskusji , w tym roku usłyszałem , że zegarek ma już rabat i żadnych zniżek nie przewidują , także też nie najlepiej się targuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, bogdan57 napisał(-a):

dwa lata temu tak  było , kupiłem trzy zegarki longines z upustem około 20% , w zeszłym roku proponowano 8% i zero dyskusji , w tym roku usłyszałem , że zegarek ma już rabat i żadnych zniżek nie przewidują , także też nie najlepiej się targuję

To też zależy chyba od egzemplarzy no i od sklepu na pewno. Czasami trzeba puścić kilka maili. No ale co ja piszę jak wy to dobrze wiecie ?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie bardzo fajny za ta cene. Luma tylko slaba, na focie lepiej wyszła niż wygląda na żywo. Ciężko powiedzieć czy ma AR coating,  ale raczej nie. Tarcza jest matowa, to aż tak nie widać. Za ta cene co dałem to super zegarek.

20230719_165930.jpg

20230719_165921.jpg

20230719_165916.jpg

20230719_165845.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.07.2023 o 17:22, alpaczino napisał(-a):

20230707_150644.jpg

Pozdrawiam

Widzę, że się dobrze nosi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi