Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, GostRado napisał(-a):

Facet, gdyby był tak sfaulowany, już by zwijał się na murawie z bólu i miał zawał serca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finał ME kobiet Anglia - Hiszpania: po 120 minutach rzuty karne. To, co lubię najbardziej w piłce nożnej, ale tylko wtedy, gdy Polacy nie są w takiej sytuacji. 

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Na razie jest Estupinan, Jashari, Modrić, Ricci. Możliwe, że do jutra dołączy jeszcze Athekame. Różne źródła (Fabrizio Romano, ESPN, etc.) podają, że niewykluczone jest przyjście Rasmusa Hojlunda albo Vlahovića. Roma zaproponowała Milanowi Dowbyka. No, zobaczymy...  ;)

528318588_1323875442436526_8765362524224607603_n.thumb.jpg.fba8cbfe3b4a198a2e51fb8f8e818cee.jpg

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla fanów Starej Damy:

Screenshot_20250810_123746_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250810_123751_Samsung Internet.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, GostRado napisał(-a):

Dla fanów Starej Damy:

Screenshot_20250810_123746_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20250810_123751_Samsung Internet.jpg

Zamieść fotki i tutaj. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Polski NIGDY nie będzie ☹️

Screenshot_20250818_175424_Instagram.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, GostRado napisał(-a):

A Polski NIGDY nie będzie ☹️

Tego nie wiemy. Tak czy owak, na tej liście nie ma też krajów o znacznie bogatszych zasobach piłkarskich niż my, których piłkarze są dużo liczniej od polskich reprezentowani w czołowych ligach piłkarskich Europy - np. Holandii, Portugalii, Belgii, itd.  ;) 

Zalewski poszedł do Atalanty Bergamo - z punktu widzenia reprezentacji to dobrze, bo tam ma większe szanse na częstszą grę niż w Interze, mimo wszystko. Nie wiadomo, co z Zielińskim, bo podobno Inter mocno chce go gdzieś wypchnąć. Ten cały Ziółkowski z Legii też w końcu nie wiadomo, czy przejdzie do Romy, czy nie przejdzie... Coś tam mi dzisiaj przemknęło o zainteresowaniu Betisu Milikiem... Bednarek w Porto to dla mnie "lekki szok" - a podobno ma tam przejść także Kiwior... Nagle pojawił się temat Kacpra Urbańskiego w Mallorce, ale też i Hellas Verona... No, zobaczymy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Holandii, Portugalii, Belgii,

Każdy kibic chciałby, żeby polska reprezentacja grała jak te małe kraje w porównaniu z wielką Polską.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, GostRado napisał(-a):

Każdy kibic chciałby, żeby polska reprezentacja grała jak te małe kraje w porównaniu z wielką Polską.

Nie wiem, czego by chciał "każdy kibic" - nie robiłem badań. Ja, na przykład, nie chciałbym, żeby Polska reprezentacja grała w stylu aktualnej kadry belgijskiej. Ale mniejsza z tym. Napisałem, że nie tylko Polska nigdy nie zdobyła tytułu mistrza świata w piłce nożnej właśnie dlatego, że są kraje, które miały i mają znacznie więcej dobrych piłkarzy niż my, piłkarzy grających w podstawowych jedenastkach świetnych klubów, same mają lub miały silne/bardzo silne własne kluby, a i tak tytułów brak. Więc dlaczego akurat my mielibyśmy zdobyć ten tytuł? Żaden polski klub nigdy nie zdobył żadnego europejskiego pucharu, a obecnie za sukces uważa się ogranie kogoś z Izraela. Jakich mamy piłkarzy grających w topowych klubach Europy? Poza Lewym i Szczęsnym, paru jest w kadrach znanych klubów, ale grają od przypadku do przypadku albo wcale. W najlepszych klubach rodzimej ligi pierwsze skrzypce gra z reguły szrot z zagranicy. Szkolenie kuleje. Trenuje coraz częściej młodzież, której rodziców stać na opłacanie zajęć, a nie która jest najbardziej utalentowana... I tak dalej. Nie ma więc za bardzo podstaw do jakichś specjalnych oczekiwań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można mieć wiele pretensji do Lewego za całokształt w jego karierze reprezentacyjnej, ale gdy miał wsparcie wartościowych kolegów jak w poszczególnych klubach, to polska reprezentacja dzięki niemu sięgnęła by piłkarskiego - może, nawet - szczytu.

Na zdjęciach najlepsze RL9 klubowe sezony pod względem zdobytych bramek:

Screenshot_20250820_212159_Instagram.jpg

Screenshot_20250820_212212_Instagram.jpg

Screenshot_20250820_212229_Instagram.jpg

Screenshot_20250820_212253_Instagram.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Victor Boniface w AC MILAN.  :)

Taki herb będzie na koszulkach?... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem zaskoczony, kiedy dowiedziałem się od szefowej Milanu ds. umów licencyjnych (mojej uczennicy), że stroje projektuje się na kilka lat do przodu. Np. taki Milan ma już gotowe wzorce na 2028 rok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, że coroczne zmiany wzorów to obecny wymóg i trzeba wciąż szukać czegoś nowego, ale niektóre dziwactwa (jak "chorwackie" koszulki Barcelony czy powykrzywiane pasy Interu i Atletico) są naprawdę trudne do zaakceptowania. Herb Milanu z niewłaściwymi kolorami należy do tej kategorii. Gwiazdki za 10 scudetto były zawsze złote, a tu mamy nieomal Mao Tse Tunga. Ale to nie tacy jak ja decydują o piłce i świecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież tu chodzi tylko o kasę. Jakby się nie zmieniało, to nie byłoby naiwnych kolekcjonerów, którym brakuje w zbiorach najnowszego wzoru. 

W dniu 20.08.2025 o 21:59, GostRado napisał(-a):

Można mieć wiele pretensji do Lewego za całokształt w jego karierze reprezentacyjnej, ale gdy miał wsparcie wartościowych kolegów jak w poszczególnych klubach, to polska reprezentacja dzięki niemu sięgnęła by piłkarskiego - może, nawet - szczytu.

Na zdjęciach najlepsze RL9 klubowe sezony pod względem zdobytych bramek:

Screenshot_20250820_212159_Instagram.jpg

Screenshot_20250820_212212_Instagram.jpg

Screenshot_20250820_212229_Instagram.jpg

Screenshot_20250820_212253_Instagram.jpg

Masz rację, choć uważam, że Lewandowskiemu oprócz wyjątkowego talentu piłkarskiego brakuje jednej umiejętności — życia w zespole. Wg mnie ma problem z życiem w grupie i to wpływa na chęć jego współpracowników na grę na niego, jako lidera. Zbyt skupiony na sobie, traci szansę na jeszcze skuteczniejszą grę. Z drugiej strony, tylko egocentryk może dojść do perfekcji. Bycie skupionym na pracy nad sobą i dążenie do perfekcji, w grze zespołowej nie jest drogą do pełnego sukcesu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Przecież tu chodzi tylko o kasę. Jakby się nie zmieniało, to nie byłoby naiwnych kolekcjonerów, którym brakuje w zbiorach najnowszego wzoru. 

Masz rację, choć uważam, że Lewandowskiemu oprócz wyjątkowego talentu piłkarskiego brakuje jednej umiejętności — życia w zespole. Wg mnie ma problem z życiem w grupie i to wpływa na chęć jego współpracowników na grę na niego, jako lidera. Zbyt skupiony na sobie, traci szansę na jeszcze skuteczniejszą grę. Z drugiej strony, tylko egocentryk może dojść do perfekcji. Bycie skupionym na pracy nad sobą i dążenie do perfekcji, w grze zespołowej nie jest drogą do pełnego sukcesu. 

Wydaje mi się, ze jednak on odniósł pełny sukces. Nie ma niczego czego nie wygrał w tytułów na które realnie mógłby liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Toho napisał(-a):

Wydaje mi się, ze jednak on odniósł pełny sukces. Nie ma niczego czego nie wygrał w tytułów na które realnie mógłby liczyć.

Regularnie oglądam jego mecze od 2011 roku i widzę, jak był i jest wielokrotnie omijany przez kolegów z drużyny. Zarówno w klubach jak i w kadrze. Bardzo niechętnie jest obsługiwany. Pamiętasz jego byle jakie stosunki w Borussi z Piszczkiem i Błaszczykowskim? Bliżej mu było do Niemców. Nigdy nie był kapitanem w klubie, a to jest dziwne przy jego wybitnych osiągnięciach. Nawet teraz w Barcelonie kapitanami są jakieś młodziki, a on nie. Zabranie mu opaski kapitańskiej w kadrze też nie wzięło się z niczego. Gdyby był lubiany w zespole, mógłby osiągnąć dużo więcej. Z drugiej strony może by nie osiągnął takiej indywidualnej jakości? Nie zrozum mnie źle, bardzo doceniam dorobek Lewandowskiego. Według mnie jest w trójce najlepszych w historii polskich piłkarzy: Lewandowski, Lubański i Wilimowski. Choć z tym ostatnim to osobna i trudna historia. Do niego należy min. rekord, którego w polskiej Ekstraklasie nikt, nigdy nie pobije - 10 goli w jednym meczu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynamy sezon na San Siro. Jest i Luka - zobaczymy co z tego wyjdzie dobrego dla Milanu.

IMG_1524.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, beniowski napisał(-a):

Zaczynamy sezon na San Siro. Jest i Luka - zobaczymy co z tego wyjdzie dobrego dla Milanu.

IMG_1524.jpeg

Myślisz, że coś wyjdzie? Przecież to piłkarski starzec, a taki już nie jest w stanie napędzić klasowej drużyny nawet posiadając ogromne doświadczenie. Nie śledzę na bieżąco ale ciekawe, że wybrał Milan a nie Arabów lub USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi