Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz, przeczytaj dokładnie co napisałem na poprzedniej stronie (troche pózniej) - mecz jednak będzie transmitowany na kanale otwartym Polsatu :)

Czyli wieczór zabukowany. Kiedyś nawet odwołałem randkę z fajną dziewczyną bo sobie przypomniałem że mecz będzie wieczorem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kelnerami grać nie będziemy - napewno jest to zespół o klasę lepszy od Skonto. A najlepsze jest to, że bukmacherzy typują zwycięstwo Bułgarów.

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kelnerami grać nie będziemy - napewno jest to zespół o klasę lepszy od Skonto. A najlepsze jest to, że bukmacherzy typują zwycięstwo Bułgarów.

Rating Polskich klubów jest porównywalny z ekipami z Burkina Faso i Demokratycznej Republiki Kongo więc co się dziwisz :)

Reprezentacja Polski obecnie zajmuje zdaje się 71 miejsce na świecie :]

Edytowane przez marcomartin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ranking, rankingiem, ale jacyś znawcy tam chyba są :)

Tak sobie kalkuluje każdego piłkarza Liteksu, i na papierze u nas wygląda to jednak lepiej. No ale jak ktoś słusznie już kiedyś zauważył, nazwiska ani pieniądze nie grają.

Remis np 2:2 będzie dobrym wynikiem przed meczem na R22.

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skupiamy się na naszym podwórku tymczasem mój ulubiony Urugwaj wygrał Copa America :). Forlan znowu rozdawał karty....ten zawodnik jest niesamowity. Gdyby go zabrakło to jakby zabrano 80% polotu/techniki i szybkosci Urugwajowi. Nieoceniony piłkarz...strasznie wszechstronny typowa 10na.... dziwię się że gra ''tylko'' w Atletico Madryt. jest moim zdaniem znacznie więcej wart niż Ronaldo ( jeden i drugi). Nie dość że potrafi cholernie celnie strzelać..to jeszcze świetnie rozgrywa, wraca się itd. Płuca ma chyba ze stali.Czy wam Polacy nie wstyd??? Urugwaj zdaje się ok 3,5 mln mieszkańców a Polska 37 i z 5 milionów na emigracji ....nie dochowaliśmy się ani jednego rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia.Musimy szukać dzieci emigrantów po innych krajach żeby chociaż prezentowali przeciętny poziom...bo nasi kopacze prezentują poziom taki, że dobra przy-szkolna ekipa z europy zachodniej by ich rozklepała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominaj o Suarezie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uważacie że bukmacherzy się mylą, to nie marudzić, nie biadolić... tylko wydoić bukmacherów :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skupiamy się na naszym podwórku tymczasem mój ulubiony Urugwaj wygrał Copa America

A myślisz, że dlaczego kilka tygodni chodziłem niewyspany? Mecze na żywo nawet po drugiej w nocy...

Urugwaj grał jak kiedyś Niemcy, w fazie grupowej bez polotu. A później przyszedł ćwierćfinał z Argentyną. Jak dla mnie bomba, w 10 wytrzymać prawie 90 minut gry i odstrzelić Argentynę w karnych, będąc równorzędnym przeciwnikiem, ba nawet momentami dyktując swoje warunki gry.

Forlan i Suarez to zabójczy duet, z tym, że Forlan to dyrygent a Suarez killer. A na Copa nie grał praktycznie Cavani. Do tego trzeba dodać nieprzeciętną obronę (Lugano, młody talent Coates) i dobrą pomoc (Pereirra, Eguren, i mlody Loderio) oraz grającego równo tym razem Muslerę. Nic tylko gratulować i zazdrościć.

Edytowane przez mw75

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się Urugwaj zawsze rozkręca się z czasem na imprezach. Im więcej meczy tym lepiej grają :).Pamiętam, że mecze grupowe na MŚ Urugwaj często ''przechodził'' po boisku. Takie piłkarskie szachy...i oszczędzanie sił. Ale jednocześnie pilniowanie się i ustrzeganie głupich błędów.

Moje ulubione ekipy z Ameryki to od 15 lat : Paragwaj, Urugwaj i Meksyk. Nigdy nie lubiałem Brazylii i Argentyny :) - zespoły naszpikowane gwiazdami a potrafili tak słabe mecze rozegrać że żal tyłek ściskał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uważacie że bukmacherzy się mylą, to nie marudzić, nie biadolić... tylko wydoić bukmacherów :)

Właśnie dlatego postawiłem na Wisłe 50 e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co do grona swoich faworytów z Ameryki jesteśmy zgodni. Zwłaszcza, że w tych krajach grały naprawdę nietuzinkowe postacie: Chilavert, Campos, Blanco, Francescoli, Aguilera ...

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co do grona swoich faworytów z Ameryki jesteśmy zgodni. Zwłaszcza, że w tych krajach grały naprawdę nietuzinkowe postacie: Chilavert, Campos, Blanco, Francescoli, Aguilera ...

Chilavert, Campos - o tak to były czasy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brazylia ma kompleks gwiazd;]

Każdy by chciał zrobić akcję "Joga Bonito" w pojedynkę.

Pato,Neymar,Robinho nazwiska mają ,ale nie umieją grać zespołowo.Niestety,ale to już nie jest to co kiedyś...

Carlos,Ten prawdziwy Ronaldo,Cafu,Rivaldo...

A co do Argentyny to mam mieszane uczucia ,a w szczególności do Messiego...bo jak można nazywać gościa najlepszym piłkarzem świata jeżeli on tak naprawdę potrafi grać tylko z duetem pomocy rodem z Hiszpani?

W reprezentacji nie pokazuje nic konkretnego.

A szkoda ,mimo tego że nie cierpię Barcelony i samego Messiego to i tak myślę że należało by mu się MŚ.

A jest ktoś kto tak na poważnie interesuje się BPL bądź BBVA?

Edytowane przez Gajani

My colour is blue...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o hiszpańską ligę to ja się interesuje, szczególnie Realem Madryt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już się nie mogę doczekać, a nerwy sięgają zenitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już chłodzę jacka na wieczór :unsure:

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, typujemy... Ja mówię 1:2 dla przyjezdnych :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gooooooooooooooooool !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienawidze bramek do szatni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Michał, przecież to jest obraz nędzy i rozpaczy. Jak tak można grać w piłkę ?. Jeżeli Wisła chce coś osiągnąć w LM, to taki Litex powinna gładko rozjechać. A niektórzy z piłkarzy tak się poruszają po boisku jakby nie chciało im się grać albo ktoś spętał im nogi. Jeżeli chodzi o naszą ligę, to ja jestem kibicem Legii - to oczywiste. Ale mnie już jest wszystko jedno, niech którykolwiek polski klub odniesie znaczący sukces w pucharach. Z taką grą, to długo będę czekał. W czwartek nasi lokalni paralitycy będą się męczyć w Turcji. Ciekawe jak im pójdzie :unsure:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Mariusz, obraz naszej piłki kopanej tak właśnie wygląda - przykre, ale prawdziwe. Nie sztuką jest być kibicem najlepszych klubów europejskich. Dla mnie Wisła Kraków to coś więcej niż tylko klub piłkarski, to coś co mam w sercu, niezależnie od jakości gry. Mimo wszystko masz racje, gra tragiczna.

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi