Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, radek3545 napisał(-a):

Następny trener może tez z Portugalii..? No, do trzech razy sztuka...  :D

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz jaja, zobaczył profesjonalizm pzpn, zaangażowanie kadry, spojrzał w paszport na datę urodzenia... wnioski nasunęły sie same😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowani pewnie wiedzą, ale gdyby ktoś przypadkiem przegapił, to wklejam.  :)

Plan transmisji - Soccer Champions Tour 2023:

22/23 lipca (sobota/niedziela)

4:30 FC Barcelona - Juventus FC, Eleven Sports 1 [mecz odwołany] Komentarz: Mateusz Święcicki, Marcin Gazda

23/24 lipca (niedziela/poniedziałek)

4:05 Real Madryt - AC Milan, Eleven Sports 1 Komentarz: Piotr Dumanowski, Marcin Gazda

26/27 lipca (środa/czwartek)

2:30 Real Madryt - Manchester United, Eleven Sports 1 Komentarz: Sebastian Chabiniak, Tomasz Zieliński

4:30 Arsenal FC - FC Barcelona , Eleven Sports 1 Komentarz: Marcin Grzywacz, Marcin Gazda

27/28 lipca (czwartek/piątek) 4:30 Juventus FC - AC Milan, Eleven Sports 1 Komentarz: Piotr Dumanowski, Dominik Guziak

29 lipca (sobota) 23:00 FC Barcelona - Real Madryt, Eleven Sports 1 Komentarz: Mateusz Święcicki, Sebastian Chabiniak

1/2 sierpnia (wtorek/środa) 5:00 AC Milan - FC Barcelona, Eleven Sports 1 Komentarz: Julian Kowalski, Dominik Guziak

2/3 sierpnia (środa/czwartek) 1:30 Juventus FC - Real Madryt, Eleven Sports 1 Komentarz: Eryk Szpruch, Dominik Guziak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barca na razie wyłączona, bo pojedli jakiegoś tatara i się struli ;-)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sulek91
W dniu 22.07.2023 o 19:44, Lincoln Six Echo napisał(-a):

To tylko potwierdza prastarą regułę, że pieniądze z idioty nie zrobią mędrca, a człowiek rozsądny od nich nie zgłupieje. Są sportowcy, którzy nie tylko odłożyli na życie po karierze, ale również z powodzeniem inwestują, rozwijają biznes/biznesy, etc. Są tez kretyni, którzy rozdają ziomalom Ferrari, złote Rolki i wagony koki.

Wrócę do mojego "ulubionego" przykładu Donnarummy. Ja na jego miejscu przyjąłbym ofertę finansową Milanu, zarobiłbym i tak swoje, ale - czego już mieć nie będzie i niczym tego sobie nie zrekompensuje - zagwarantowałbym sobie miejsce w historii mega klubu jako jedna z jego legend. Ciekawe, co zrobiliby ci wszyscy Savićowie i Nevesowie, gdyby im ktoś zapłacił JESZCZE WIĘCEJ, ale za... natychmiastowe porzucenie piłki nożnej...  ;)

Też uwielbiam takich piłkarzy, Grzesio Krychowiak tak zakończył swoja karierę. Był kim w fajnym klubie a poszedł grzać ławę za duża większa pensje. Miał trofea bo Sevilla to przecież dominator Ligi Europy, opaskę wice kapitana czy znacząca pozycje w dużym klubie i miejsce w 11 sezonu LaLiga. Co się z tym Panem później stało interesujący sie piłka wiedzą 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Sulek91 napisał(-a):

Też uwielbiam takich piłkarzy, Grzesio Krychowiak tak zakończył swoja karierę. Był kim w fajnym klubie a poszedł grzać ławę za duża większa pensje. 

A Jerzy Dudek to coś innego zrobił? Będąc na fali po gigantycznym sukcesie w finale LM? Ile on w Realu grał, zastępując Casillasa? 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sulek91
W dniu 23.07.2023 o 13:04, Keniutek napisał(-a):

Zaraz jaja, zobaczył profesjonalizm pzpn, zaangażowanie kadry, spojrzał w paszport na datę urodzenia... wnioski nasunęły sie same😂

To chyba tylko prasowe bujdy, clickbajty takie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

A Jerzy Dudek to coś innego zrobił? Będąc na fali po gigantycznym sukcesie w finale LM? Ile on w Realu grał, zastępując Casillasa? 

Ja bym jednak sytuacji Dudka i Krychy tak bezpośrednio nie porównywał. Dudek zdobył z Liverpoolem Puchar Europy pod koniec maja 2005, a w sierpniu miał poważną kontuzję, Benitez sprowadził do drużyny Reinę i Jerzy już wiedział, że nie wróci na pozycję numeru jeden. Poza tym, miał już 34 lata i, szczerze mówiąc, gdybym sam był bramkarzem w tym wieku (przypominam, że było to 16 lat temu), to nie wiem, jaką propozycję musiałbym dostać, żeby przebiła bycie choćby i rezerwowym bramkarzem, ale jednak pierwszej drużyny najlepszego klubu w historii piłki nożnej.  ;)

Krycha z kolei, kiedy opuszczał Seville, miał lat 26 i sytuację w klubie zupełnie inną niż Dudek w Liverpoolu. PSG trenował też Emery, którego Krycha znał. Była tez niebagatelna kwota transferu - dla Sevilli na pewno nie do pogardzenia. No i, czego nie można nie doceniać ;), Celia BARDZO chciała mieszkać w Paryżu...  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Sulek91 napisał(-a):

To chyba tylko prasowe bujdy, clickbajty takie

Niestety, chyba tylko kaczka dziennikarska. A szkoda, bo patrząc na polską piłkę nożną na tle piłki siatkowej, jedyne co mogę życzyć piłce nożnej to mocny kopniak w dooopę i kubeł zimnej wody. Myślałem, że takim kopniakiem będzie odejście Santosa. Ale poczekajmy, może jednak jest coś na rzeczy i temat powróci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele fajnych zdjęć zmarłego przedwczoraj Trevora Francisa opublikowano teraz w internecie. Poniżej jedno z nich:

363287032_10226892286665921_5887304381662642088_n.jpg.8869028efd4ae79e1a441d892e9a115e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za to, że pozwoliliście mi całkowicie zdominować wątek w sezonie ogórkowym!  :D

Tymczasem - Władca Paszportów!!!  ;)

A gdyby tak jeszcze... Estado de la Ciudad del Vaticano... 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sulek91

Zrecenzjonowales na okienko transferowe Milanu dokładnie, niczym Fabrizzio Romano na Twitterze 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Sulek91 napisał(-a):

Zrecenzjonowales na okienko transferowe Milanu dokładnie, niczym Fabrizzio Romano na Twitterze 😜

Jeszcze nie całe!  ;)

https://onefootball.com/id/berita/longo-milan-confident-of-securing-discount-on-basel-left-back-calafiori-37983554

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to tam się dzieje, w tym naszym kochanym PZPN-ie? 😂

Albo ktoś robi Kuleszy specjalnie pod górę albo gość jest największą ciamajdą o jakiej słyszałem. Może lepiej było nie pchać się na afisz i dalej robić "muzykę" dla milionów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Keniutek napisał(-a):

Co to tam się dzieje, w tym naszym kochanym PZPN-ie? 😂

Albo ktoś robi Kuleszy specjalnie pod górę albo gość jest największą ciamajdą o jakiej słyszałem. Może lepiej było nie pchać się na afisz i dalej robić "muzykę" dla milionów...

Trochę paru robotnikochłopów nadszarpnęło moją szlachetnie wypieszczoną miłość własną ostatnio na forum ;), więc odpowiem z wielkopańska: "Od chama nie można oczekiwać zdolności honorowych."  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O 18.00 Sampdoria gra z Südtirol w Pucharze Włoch. Debiut Pirlo w meczu o punkty. W sparingach prawie same zwycięstwa. Transmisja w Polsat sport news. Ja powinien zdążyć na drugą połowę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli któryś z Kolegów zdecydował się oglądać zachęcony moją rekomendacją, to przepraszam :) Dobrze, że chociaż te karne zakończone pomyślnie. Za nami zatem pierwsze mecze o stawkę drużyn, które z różnych powodów są mi bliskie. Bilans: dwa remisy (Sampdoria i awans po karnych oraz dawna miłość Barca), dwie porażki w Anglii (EFC i AVFC). Bilans bramek: 2:7. Zapowiada się dobry sezon :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GRUPA A: Bayern, Manchester United, FC Kopenhaga, Galatasaray.
GRUPA B: Sevilla, Arsenal, PSV Eindhoven, RC Lens.
GRUPA C: Napoli, Real Madryt, SC Braga, Union Berlin.
GRUPA D: Benfica, Inter, RB Salzburg, Real Sociedad.
GRUPA E: Feyenoord, Atletico Madryt, Lazio, Celtic.
GRUPA F: PSG, Borussia Dortmund, AC Milan, Newcastle.
GRUPA G: Manchester City, RB Lipsk, Crvena Zvezda Belgrad, Young Boys Berno.
GRUPA H: Barcelona, Porto, Szachtar Donieck, Royal Antwerp

Oprócz grupy F bez szału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi