Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

... no i obejrzałem w telewizji zwycięski mecz Sampdorii 🙂 Nieczęsto, ale jednak się zdarza. Bardzo dobry występ Bereszyńskiego: ładna asysta i wykorzystany karny w drugiej serii. Zasłużony awans.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak to teraz będzie - wracając do newsa dnia..?  ;) Bramkarz FC Barcelona nie będzie miał miejsca w reprezentacji Polski..?  :D Straci je na rzecz bramkarza Bologni, Nicei, czy Wolfsburga..?  ;) A jeśli Barca wpadnie w LM na Juve..?  :D

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

GYVJDIgXcAEvXON.jpg.00069d7c5271fc8ac31bb18fe79159c5.jpg

Szczęsny w związku z zakończeniem kariery, cytuję:

"Po prostu dlatego, że mi się już nie chce. Ja planowałem zakończenie kariery w przyszłym roku, kiedy kończył się mój kontrakt z Juventusem. Ten kontrakt rozwiązaliśmy wcześniej. Nie jestem gotowy na nowe wyzwania, na przeprowadzki, na logistykę związaną z nowym miejscem, z rodziną. Nie chcę nic robić na siłę. Jest mi dobrze w tym miejscu, w którym jestem, już mi ta piłka do szczęścia nie jest potrzebna.

Fajnie jest zarabiać pieniądze i się spełniać. Ale ja uważam, że takich projektów, w których mógłbym się spełniać, nie było. A gra w piłkę dla samych pieniędzy też nie bardzo mnie ekscytuje".

Widać ekscytacja wróciła ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, XoneX napisał(-a):

Szczęsny w związku z zakończeniem kariery, cytuję:

"Po prostu dlatego, że mi się już nie chce. Ja planowałem zakończenie kariery w przyszłym roku, kiedy kończył się mój kontrakt z Juventusem. Ten kontrakt rozwiązaliśmy wcześniej. Nie jestem gotowy na nowe wyzwania, na przeprowadzki, na logistykę związaną z nowym miejscem, z rodziną. Nie chcę nic robić na siłę. Jest mi dobrze w tym miejscu, w którym jestem, już mi ta piłka do szczęścia nie jest potrzebna.

Fajnie jest zarabiać pieniądze i się spełniać. Ale ja uważam, że takich projektów, w których mógłbym się spełniać, nie było. A gra w piłkę dla samych pieniędzy też nie bardzo mnie ekscytuje".

Widać ekscytacja wróciła ;)

Myślę, że w takich klubach, jak Barcelona, nie gra się "dla samych pieniędzy".   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z jego wypowiedzi wynika, że nie chodzi tylko o pieniądze, tylko ogólne niechcenie i inne aspekty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, XoneX napisał(-a):

z jego wypowiedzi wynika, że nie chodzi tylko o pieniądze, tylko ogólne niechcenie i inne aspekty. 

Może żona mu zmieniła zdanie.  ;) Może Liam. Nie wiem. Ja, na jego miejscu, zmieniłbym, gdyby np. zadzwonił do mnie kolega taki, Robert, i powiedział:  "Jaro, dawaj do nas, do Barcy, będzie git."  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, może kolega z boiska namawiał, z drugiej strony, jeżeli gościu daje znać, że wręcz rzyga już piłką, nie chce przeprowadzek, mówi, że chce się poświęcić rodzinie, itd. itp., to czy ciebie by to przekonało? Szczęsny przedstawia to tak, jakby się wypalił i rodzina najważniejsza, a tu nagle zwrot o 180 stopni. Ufam słowom piłkarzy tak samo jak politykom ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, XoneX napisał(-a):

No nie wiem, może kolega z boiska namawiał, z drugiej strony, jeżeli gościu daje znać, że wręcz rzyga już piłką, nie chce przeprowadzek, mówi, że chce się poświęcić rodzinie, itd. itp., to czy ciebie by to przekonało? Szczęsny przedstawia to tak, jakby się wypalił i rodzina najważniejsza, a tu nagle zwrot o 180 stopni. Ufam słowom piłkarzy tak samo jak politykom ;) 

Ale Ty masz jakieś pretensje do niego o tę decyzję? Poważnie? Ostatecznie, to jego życie, nie Twoje, nie moje. Ja, jako kibic piłki nożnej, cieszę się, że dożyłem czasów, kiedy dwóch Polaków będzie w podstawowej jedenastce takiego klubu, jak Barca (mówię to będąc, jak chyba na Forum wiadomo, kibicem AC Milan). I tyle. Reszta to jego sprawa, a że ja go generalnie lubię, więc życzę mu jak najlepiej zawsze i wszędzie - za wyjątkiem meczów przeciwko ACM.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ale Ty masz jakieś pretensje do niego o tę decyzję? Poważnie? Ostatecznie, to jego życie, nie Twoje, nie moje. Ja, jako kibic piłki nożnej, cieszę się, że dożyłem czasów, kiedy dwóch Polaków będzie w podstawowej jedenastce takiego klubu, jak Barca (mówię to będąc, jak chyba na Forum wiadomo, kibicem AC Milan). I tyle. Reszta to jego sprawa, a że ja go generalnie lubię, więc życzę mu jak najlepiej zawsze i wszędzie - za wyjątkiem meczów przeciwko ACM.  ;)

nie mam pretensji, tylko mocno zalatuje hipokryzją z jego strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, XoneX napisał(-a):

Nie chciało mu się chałturzyć, więc rozwiązał kontrakt z Juve i nie poszedł do jakiegoś klubu z niższej półki ani do arabów, a raczej bez problemu cos by znalazł

Natomiast jak masz okazję pograć sobie sezon w Barcelonie, czyli w klubie z renomą TOP 5 na świecie, zgarnąć przy okazji parę euro, a do tego akurat pomieszkujesz w Marbelli... Tylko głupi by nie skorzystał z takiego zbiegu okoliczności  

23 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Bramkarz FC Barcelona nie będzie miał miejsca w reprezentacji Polski..?  :D Straci je na rzecz bramkarza Bologni, Nicei, czy Wolfsburga..? 

Ja bym go już nie powoływał. Jaki jest sens tracić czas na gościa, który za chwilę wróci na emeryturę? A akurat na pozycji bramkarza reprezentacja ma z czego wybierać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze opcja, że 2 miesiące posiedział z rodziną 24/7 i nie wytrzymał 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Transfery transferami, ale są też mecze - miłą niespodzianką o poranku była dla mnie informacja, że w ćwierćfinale Copa Libertadores Penarol Montevideo zremisował 0:0 z Flamengo i tym samym po wielu latach przerwy znów zagra w półfinale rozgrywek. Od lat wiadomo, że urugwajskie kluby nie są w stanie dotrzymać kroku tym z Argentyny, Brazylii czy nawet Kolumbii, o biciu Realu, Milanu czy Liverpoolu (a tak było dawniej) nawet nie wspominając. A Flamengo to obok River Plate w tej chwili bodaj najpotężniejszy klub w Ameryce Południowej. Tym bardziej więc cieszy ten wynik Penarolu - Schiaffino, Varela i Mazurkiewicz byliby zadowoleni :) 

Gerson-Milans-Penarol-Flamengo-700x470.jpg.83cf35ddbe9b3c7c04dd18af98f61d2d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście mam mieszane uczucia względem tego otyłego potwora, jakim stała się Liga Mistrzów, ale jednak miło jest zauważyć, że powtórzyła się dziś pewna historia:

461923314_1124727812351867_5246928185813793925_n.jpg.09dbec0d535fed2a334ad22f5189499f.jpg

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to co nasze zespoły dziś zrobiły, to naprawdę nalezy im się wyjątkowo duży aplauz 👏🏼

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, McIntosh napisał(-a):

Visca el Barca! Wreszcie doczekałem się. 😀 4:0 dla moich w Madrycie. Pięknie. 😀

Visca el Barca!! ❤️💙

f4943dae-6be4-4198-b0c1-5880be37eb8e.jpeg

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi