Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Wiecie, kto to?  ;)

Czarny + leworęczny + początek lat 60. więc wychodzi na Hendrixa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy niedzieli moja ulubiona płyta Czesia😍

IMG_20240218_101331.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.02.2024 o 22:28, paul221 napisał(-a):

Piękna seria😍

P.s. Od dawna zastanawiam się dlaczego SBB nie miało nigdy wkładki w Teraz Rocku?🤔

Piątkowy wieczór kończyłem z "Memento...", po którym zawsze też kończę słuchanie na dany dzień, bo już nie wzniosę się na taki poziom emocji.

Twój wpis o "Teraz Rocku" uruchomił we mnie wspomnienia związane z tym pismem - zwłaszcza, gdy ukazywało się jeszcze pod pierwotnym tytułem. Pożyczałem poszczególne numery od kumpla, a ja jemu w zamian - "Piłkę Nożną" i "PN Plus". Cóż, takie to były wtedy czasy. Uwielbiałem czytać wkładki, nawet o zespołach, których muzyki kompletnie nie znałem lub znałem słabo. Jednego numeru zresztą mu do dziś nie oddałem (tego z wywiadami z Belew i Frippem oraz z wkładką o Santanie).  A dziś znalazłem pierwszy numer, dostępny oficjalnie w sieci. Czcionki może nie zawsze ułatwiają lekturę ;) , ale na pewno sporo sobie wieczorami poczytam. Trudno też nie zauważyć, ile tam jest tekstu! Ciekawe, czy ludzie wyrabiali się lekturą, zanim ukazał się kolejny numer.

Przy okazji znalazłem też w sieci analizę pierwszej dekady działania pisma - wygląda interesująco (Artur Trudzik, Tylko Rock 1991-2002, "Zeszyty Prasoznawcze" 2014, nr 3, s. 565-591).

21 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Prawie idealnie. Poza czasem. Zdjęcie z 1957.  :)

:) No tak, trochę za młodo jak na początek lat 60.

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fleetwood Mac, wiadomo klasyka. Przez lata zespół ewoluował i przechodził różne koleje losu. Ale dojście Stevie Nicks i Lindseya Buckinghama nadało im nową dynamikę. Tutaj akurat utwór z klasycznej płyty z 1975 r. pod tym samym tytułem co zespół, gdzie widać ową dwójkę na pierwszym planie. Ale ja wolę The Chain z następnej płyty, też fantastycznej. 

Tu Stevie pokazuje swój kunszt 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poprzedniej stronie była trzecia płyta Rainbow, czyli "Long Live Rock 'n' Roll". No to teraz czas na pierwszą i drugą. Niestety tylko CD, bo nie mam winyli. 

No i anturaż nie do końca pasuje, bo Ritchie preferował strata 😉.

PS.

Gdyby ktoś pytał. Nie gram, tylko czasami sobie pobrzdąkam 😇 

20240220_204218.jpg

Edytowane przez piku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy moim niewątpliwym "darze" jeśli chodzi o wszelaką elektronikę udało mi się podłączyć laptopa pod resztki kina domowego, w sumie przy użyciu i telewizora, później optycznym do kina i może nie jest to spełnienie marzeń ale sprawia uśmiech na moim dziobie i cieszy mnie w końcu pierwszy raz cokolwiek od półtora tygodnia, a jeśli działa to lecę koncertami.

Dziś na tapecie względny spokój i live album który przywołuje u mnie różne dziwne wspomnienia, często niezbyt przyjemnie czy wręcz tragiczne ale ja lubię takie atrakcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Wamo napisał(-a):

Przy moim niewątpliwym "darze" jeśli chodzi o wszelaką elektronikę udało mi się podłączyć laptopa pod resztki kina domowego, w sumie przy użyciu i telewizora, później optycznym do kina i może nie jest to spełnienie marzeń ale sprawia uśmiech na moim dziobie i cieszy mnie w końcu pierwszy raz cokolwiek od półtora tygodnia, a jeśli działa to lecę koncertami.

Dziś na tapecie względny spokój i live album który przywołuje u mnie różne dziwne wspomnienia, często niezbyt przyjemnie czy wręcz tragiczne ale ja lubię takie atrakcje.

jak nie masz smart tv to polecam Chromecasta dokupić odpada podłączanie się kablami, a smartfon zastępuje pilota do TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe urządzenie choć na moje potrzeby zupełnie niepotrzebne. W tv wygaszam ekran, a muzyczka leci przez głośniki i taki był cel i zamierzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, colector napisał(-a):

Zainspirowałeś mnie 😃

Razem mamy tu cztery klejnoty wydane za życia.

IMG_20240222_182743~2.jpg

Edytowane przez paul221

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Szalony, plemienny taniec.

Ten album i Późniejsze Hosanny to totalne mistrzostwo - szacunek, że tyle lat po rozpoczęciu kariery byli w stanie nagrywać takie mocne strzały - chociaż to aż tak dziwne nie jest, Coleman i Geordie Walker dwa geniusze, z czego pierwszy chyba mocno niepoczytalny przy tym :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Admof napisał(-a):

Ten album i Późniejsze Hosanny to totalne mistrzostwo - szacunek, że tyle lat po rozpoczęciu kariery byli w stanie nagrywać takie mocne strzały - chociaż to aż tak dziwne nie jest, Coleman i Geordie Walker dwa geniusze, z czego pierwszy chyba mocno niepoczytalny przy tym :D

Zgadza sie, i powiem więcej ostatnia płyta Pylon z 2015 roku lub MMXII  to takie uderzenie mocy jakby muzycy mieli po 30 lat i dopiero zaczynali grać. Niestety w listopadzie 2023 roku zmarł Geordie Walker.

Edytowane przez kingcrimson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochanie, co Ci jest?

Niiiiiiiiiiiiiiiiiiic !!! 😀

Edytowane przez paul221

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi