Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Edytowane przez Wamo
dodanie red flag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.09.2024 o 13:07, Jacek K. napisał(-a):

To pozostańmy w klimacie :)

Po ponad pół wieku słuchania, nadal wywołuje emocje - to IMO najlepsze koncertowe wykonanie, obłędne brzmienie

Mogę być uznany za heretyka, ale mnie urzekła interpretacja Iana. Polecam posłuchać w ciemnościach (oczywiście brzmienie nie takie, ale Ian dał do pieca). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Wamo napisał(-a):

A tego obywatela jeszcze do końca nie scancelowano? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.09.2024 o 20:15, jimmy6 napisał(-a):

Wczorajszy zestaw 😉

imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

IMG_5891.jpeg

......... wieczorne słuchanie muzyki z Młodym  😀

Dziś padło na synthwave i Black  metal, Gunship i Plaga.

IMG_5890.jpeg

Jest moc i do tego z fizycznych nośników. 👍 Brawo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, nie wiem, czy w kwestii rankingów kapel metalowych akurat Forbes jest szczególnie godny zaufania... Poczekam chyba na wytyczne National Geographic i The Lancet...  ;)

Tymczasem mamy drugi już singielek z nowego albumu TEARS FOR FEARS:   :)

Ciągle coś "dłubie" JORDAN RAKEI:  :)

I coraz bliżej nowy album JAMIROQUAI!  :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Kurczę, nie wiem, czy w kwestii rankingów kapel metalowych akurat Forbes jest szczególnie godny zaufania... Poczekam chyba na wytyczne National Geographic i The Lancet...  ;)

@Lincoln Six Echo, nie czepiaj się Nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili!”  - a tu jeszcze po angielsku 🤗

Takie nowe trendy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Osmodeusz napisał(-a):

@Lincoln Six Echo, nie czepiaj się Nieważne jak o tobie mówią, ważne by mówili!”  - a tu jeszcze po angielsku 🤗

Takie nowe trendy 😉

Masz rację. Do diabła z tymi szczególikami!!! Niech żyje Forbes, po 666-kroć.  Forbes to najczarniejsza czerń, czerń nieskończona - rasowa, jak elementy horroru w "Obcym - decydujące starcie" Camerona! A właśnie...  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.10.2024 o 10:13, Frantz70 napisał(-a):

Na deszczowy dzień trochę Ozzy ‘ ego nie zawadzi.

Muzyka Ozzy'ego to zawsze dobry wybór na każdą porę roku. A tymczasem u mnie taka sytuacja... 

spacer.png

I moje Instagramowe wynurzenia. 🙂

Głośno ostatnio zrobiło się o Linkin Park za sprawą reaktywacji zespołu, lecz moje odczucia związane z tym faktem są ambiwalentne. Z jednej strony cieszy mnie powrót kalifornijskiej kapeli, a z drugiem zastanawiam się, czy grupa utrzyma dawną aurę wyjątkowości kreowaną w dużym stopniu przez wokal Chestera Benningtona. Obecna sytuacja przypomina mi tę dotyczącą powrotu Alice In Chains na scenę, gdzie dobitnie udowodniono, iż powiedzenie „nie ma ludzi niezastąpionych” można włożyć między bajki. Layne Staley robił ogromną różnicę i tej wyrwy William DuVall nie potrafi wypełnić. Linkin Park natomiast wracają z nową wokalistką Dead Sara czyli Emily Armstrong i choć dziewczyna robi, co może, to drugiego Chestera z niej raczej nie będzie. Liczby wyświetleń nowych materiałów Linkin Park na YouTube świadczą jednak o tym, że zapotrzebowanie na zespół jest ogromne. Kalifornijczycy zaczęli z grubej rury od razu anonsując premierowy album, a teledysk promujący nową płytę zgromadził dotychczas niemalże 37 milionów wyświetleń. Ta atmosfera także i mnie się udzieliła, więc postanowiłem wrócić do drugiego albumu kapeli pt. „Meteora”. Wziąłem z półki japońskie wydanie (WPCR-11440), które na liczniku ma już 21 lat i muszę przyznać, iż fajnie było posłuchać tej płyty zwłaszcza, że stawiam ją w jednym rzędzie z „Nevermind” Nirvany, „Dirt” Alice In Chains, „Ten” Pearl Jam oraz z innymi wydawnictwami o typowo singlowym charakterze. „Meteora” to dzieło wypełnione po brzegi hiciorami, z którego dowolny kawałek mógłby robić za singiel promujący album bez utraty jakości. Czasem wręcz ma się wrażenie, iż za dużo tej dobroci, a odczucie przesytu powoduje zagęszczenie utworów, które są krótkie i treściwe. Album zawiera 13 kompozycji trwających w sumie niewiele ponad 36 minut. Linkin Park to estetyka stanowiąca mieszankę metalu, rapcore oraz rocka, gdzie rapowane partie Mike’a Shinody znakomicie równoważy śpiewny wokal Chestera. Świetne są też teksty opowiadające o toksycznej miłości i poszukiwaniu swojego miejsca na ziemi. Jest mrocznie, a całość wzmacnia warstwa muzyczna oparta o mocne gitarowe riffy, w które wtłoczono skreczowanie oraz dźwiękowy plankton wzbogacający całość. Jest moc. 🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Do diabła z tymi szczególikami!!! Niech żyje Forbes, po 666-kroć

Niezależnie od "poziomu niekompetencji" Forbsa umieszczenie Behemotha w tym zestawieniu jakimś sukcesem jednak jest. Lepiej by tam byli niż ich nie było.

Samej muzyki nie oceniam, bo nigdy nie przesłuchałem w całości choć jednego ich utworu.

Żeby nie było offtopu:

IMG_20241005_115322.jpg

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi