Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

LP w Radiu Szczecin , fajny wywiad

depresja kota

Edytowane przez artiplast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

a wydawało mi się, że już mnie mało co może zaskoczyć :) > rewelacja, prawdziwy talent.

Pzdr.

Nikt nie skomentował  :)  ... ciekawe czy zauważyliście, że to wykonuje jeden muzyk (18 letni).

Edytowane przez Jacek K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dziś to:

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że dużą wartością do przedstawianych utworów jest dodany komentarz , dlaczego ten utwór czy ta płyta , co jest takiego w tym kawałku że warto posłuchać....

Dlatego proponuje komentować , bo bez komentarza ma dużo mniejszą watrość ...  :rolleyes:

coverów nie lubie ale pink floyd wyszedł dobrze w tym wykonaniu , ale bardziej podoba mi sie carbonowa tarcza zegarka , zresztą widać że gustuje w carbonie ... :rolleyes:

texas clip coalition to taka mieszanka ramstein z deep purple da sie słuchać , natomiast lepsze jest to Terion - aż 3 utwory do mnie przemówiły , czasem mocne łupniecie warto posłuchac.....  ( sory za niepoprawne nazwy zespołów    :D )

nie przepadam za hip hopem , ale ten kawałek jest świetny no i kilka innych . Film oglądałem i moim zdaniem faktycznie magik mógł ześwirować na prawdę , mimo że początkowo tylko udawał , by wykręcić się od woja .Taki los spotkał mojego kumpla , temat znam bo sam to robiłem w latach 1985-1992 , na śląsku byłe jeszcze smutniej w tamtych latach niż na filmie - film bardzo realistyczny  . Szacunek dla Magika bo to naprawdę talent muzyczny . Schizofreniczne ptaki w tle robią wrażenie , zresztą całość to taka psychodelirka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze że temat troche zdycha to wrzucę dwie propozycje muzyczne ....

dwa dialogi damsko męskie , bo tak klasyfikuje taki gatunek muzyki ..... w historii muzyki jest ich niewiele , wykonanych z taką perfekcją . Dwa utwory dzieli ponad 20 lat różnicy , a łączy perfekcja dialogu ... przedstawiciel nowożytny to Gotie i Kimbra- notabene ciekawa artystka z nowej zelandii ( np . sitle down i pare innych ) oczywiście utwór tyle razy powtarzany na świecie , że doczekał się wielu kpiących coverów...w pierwszym wypadku dialog na dwa głosy ..... :rolleyes:  , no a stara gwardia to dialog saksofonu z gitarą ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

a wydawało mi się, że już mnie mało co może zaskoczyć :) > rewelacja, prawdziwy talent.

Pzdr.

Nikt nie skomentował  :)  ... ciekawe czy zauważyliście, że to wykonuje jeden muzyk (18 letni).

Coverów Pink Floydów jest mnóstwo. Jedne lepsze, inne gorsze. Są też zespoły specjalizujące się wyłącznie w ich muzyce (m in. Brit Floyd, Australian Pink Floyd, czy nasz rodzimy Another Pink Floyd). Ten cover zaproponowany przez Ciebie jest bardzo dobry. Z kolei na mnie kiedyś zrobiło wrażenie wykonanie, gdzie rodzeństwo zrobiło prezent swojemu ojcu nagrywając to (zwłaszcza końcowa solówka gitarowa):

https://www.youtube.com/watch?v=MbK-CqtDFz0

A propos sztuczek montażowych, gdzie różne partie gra jeden muzyk, przypomniało mi się takie wykonanie coveru Rihanny (swoją drogą lepsze, niż oryginał). Tu co prawda gra dwóch muzyków, ale też fajnie:

https://www.youtube.com/watch?v=Nzgc-45XHTg

Edytowane przez Flaming

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzucam z YT ostatnią audycje Tomasza Beksińskiego , to były dla mojego ucha niezapomniane chwile , świetne płyty i doskonały prezenter .Nie wiedziałem że miał ciżgoty to samobójstwa , ale pamiętam  , że tłumaczenia  i komentarz na zawsze zostały w mojej pamięci ....ten gość Tomasz Beksiński naprawdę potrafił opisać emocje związane z muzyką , zespołem czy płytą .... to na prosty język ....sprzedawca towaru doskonały ... :rolleyes:

w sumie , wiem , dlaczego wspomniałem , o tym byście pisali , przedstawiając płytę , utwór czy jakiś kawałek muzyki z uzasadnieniem .... wspomniałem .... to wartość dodana .... TO przekaz Beksińskiego , którego pamiętam sprzed wielu lat .... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomkowi by się spodobało:

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

The Gathering lubie, ale poza Mandylionem niestety nic ciekawego nie stworzyli, a i sam Mandylion wybil sie dzieki Anneke

niemniej nawet Mandylion zostal zjedzony przez Aegisa nagranego przez Theatre Of Tragedy niedlugo pozniej

https://youtu.be/hu9yNMgawyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzucam z YT ostatnią audycje Tomasza Beksińskiego ,

Witam,

to był ostatni Wieczór Płytowy (pamiętam San Lorenzo i m.in. kilkakrotną próbę zagrania płyty RUSH - Moving Pictures .. ciągle "przeskakiwała"), a faktycznie ostatnią audycją radiową przez Niego prowadzoną, była ta:

BTW, obejrzałem niedawno film Ostatnia Rodzina - IMO, bardzo nieprawdziwe i krzywdzące przedstawienie postaci T. Beksińskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.....

BTW, obejrzałem niedawno film Ostatnia Rodzina - IMO, bardzo nieprawdziwe i krzywdzące przedstawienie postaci T. Beksińskiego.

filmu nie widziałem , przytocze jedynie fragment wypowiedzi pisarza , kóry znał Beksińskiego ....całość pod linkiem

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1768425066780519&id=1768237753465917

Ostatnia rodzina to nieuczciwy, nikczemny film. I nawet jeśli zbierze wyłącznie entuzjastyczne recenzje oraz otrzyma nagrody na wszystkich festiwalach świata, nie wspominając o Oscarze, pozostanie nieuczciwym, nikczemnym filmem. Niestety.

Wiesław Weiss

The Gathering lubie, ale poza Mandylionem niestety nic ciekawego nie stworzyli, a i sam Mandylion wybil sie dzieki Anneke

niemniej nawet Mandylion zostal zjedzony przez Aegisa nagranego przez Theatre Of Tragedy niedlugo pozniej

nie znałem tego , całkiem ciekawa muzyka  , dzieki za wrzute . Muzyki jest tyle , że nie ma szans znać wszystko ...co najwyżej mały fragment

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

wrzucam z YT ostatnią audycje Tomasza Beksińskiego , to były dla mojego ucha niezapomniane chwile , świetne płyty i doskonały prezenter .Nie wiedziałem że miał ciżgoty to samobójstwa , ale pamiętam  , że tłumaczenia  i komentarz na zawsze zostały w mojej pamięci ....ten gość Tomasz Beksiński naprawdę potrafił opisać emocje związane z muzyką , zespołem czy płytą .... to na prosty język ....sprzedawca towaru doskonały ... :rolleyes:

Uważam, że doskonałymi "sprzedawcami towaru" są goście radiowej Dwójki. Jeżeli ktoś lubi muzykę klasyczną, to znajdzie w Dwójce dużo dobrej muzy, ciekawych wywiadów, informacji podanych z klasą. A wspominam o tym wszystkim nie bez powodu. 1 marca, a więc już jutro, Dwójka będzie świętować 80 lat istnienia :). Piękny jubileusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi