paul221 42286 #7901 Napisano 20 Lutego 2023 Ceremony... i Passage, to były płyty! Najlepszy czas Samaela. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17798 #7902 Napisano 20 Lutego 2023 Niektórzy uznają tylko Worship him😅, a dla mnie to właśnie te co wymieniłeś bardziej lubię. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 21691 #7903 Napisano 20 Lutego 2023 Mocno wkręciłem sie w te Dynie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42286 #7904 Napisano 21 Lutego 2023 Mieliście coś podobnego w latach 90tych? Magia😍 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17798 #7905 Napisano 21 Lutego 2023 W latach 90 nie było stać. Paul coś chyba twoje klimaty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42286 #7906 Napisano 21 Lutego 2023 Zawsze miło jest posłuchać SBB w kooperacji 😍. Dziękuję 👍. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #7907 Napisano 21 Lutego 2023 Miałem wszystko poza radiem, do tego nagrywarka 1x czyli trzeba było ściszać czasem głośniki, a te to Unitra była 🙂 Powera miały małego bo były nie pod tenże aplituner i ktoś na imprezie stwierdził że pogłośni, więc nastąpiła cisza. Kleiło się, takie czasy 🙂 W późniejszym czasie człowiek poszedł niby w technikę, a tu d*pa 😉 Wracając do tematu: Nic nowego W temacie co noszą ktoś wspomniał moje ukochane Rush - dzięki za przypomnienie 🙂 Nie mam czasu ostatnio na nic, no może poza muzyką w słuchawkach których szczerze nie trawię ale ktoś może nie lubić mojej muzyki, nie? 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 84623 #7908 Napisano 21 Lutego 2023 Dzisiaj Old Boy Rock Day sobie zrobiłem z dziadkami z JOURNEY. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bodzio7 12573 #7909 Napisano 21 Lutego 2023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #7910 Napisano 21 Lutego 2023 (edytowane) U mnie wciąż to samo: Rush oraz Budgie ewentualnie: Quidam No ale kto by się wyznał 😉 Taka ewentualność, co Tomek Beksiński kochał, a Pan autor żyje i jest fajnie :-) Edytowane 21 Lutego 2023 przez Wamo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #7911 Napisano 21 Lutego 2023 Można ewentualnie Lacrimosę podać na tacy, jednakowoż Deine Lakaien brzmi cudnie...a Kobieta Wąż to nie moja bajka, ja kocham Nosferatu:Phantom der Nacht i Popol Vuh jako ścieżkę dźwiękową. No ale tu nic. Zgadzam się że: Wszystkie te chwile przepadną w czasie, jak łzy w deszczu. Pora umierać. 😉 Cytat 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piku 2187 #7912 Napisano 22 Lutego 2023 A ja, niczym Michael Madsen, jestem fanem "superhitów lat siedemdziesiątych". No może trochę ostrzejszych niż on miał na myśli. Moim zdaniem muzyka lat 70 (powiedzmy od końca 60 do przełomu lat 70 i 80) jest najciekawsza i najbardziej wszechstronna. Wtedy powstało i rozwinęło się wiele nurtów muzycznych, które "rządzą" do dziś. Do tego nie było tyle wszechobecnej elektroniki. Kiedyś (ponad 20 lat temu) miałem fazę na Supertramp. Potem DP i generalnie wielka trójka (BS, DP i LZ). Później to przeszło w fascynację muzyką takich zespołów jak Thin Lizzy czy UFO (w sumie mocno niedoceniany zespół. Genialne kompozycje zwłaszcza w czasach Schenkera). Było też Rainbow, oczywiście Rush i wiele innych. Podrzucę kilka ciekawostek. 1. Wersja z wczesnych lat zespołu. Eric Bell na gitarze. 2. Polecam cały koncert. Kiedyś ciężko było coś znaleźć na youtube od nich (jakieś spory o prawa autorskie). 3. Love to love (już z Paulem Chapmanem w miejsce M. Schenkera) 4. A kto to tak ładnie śpiewa? 😉 5. Ach ten głos ;-). 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 13434 #7913 Napisano 24 Lutego 2023 i piątek, piąteczek, piątunio 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 84623 #7914 Napisano 25 Lutego 2023 Saterdej dans. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8084 #7915 Napisano 25 Lutego 2023 Bardzo cenię pierwszy okres twórczości Santany, a w szczególności genialną płytę "Caravanserai". Z tego okresu pochodzi znakomity, długi album koncertowy z piękną okładką (jak to często u Santany) i tytułem wielokrotnie przywoływanym na naszym forum https://youtu.be/urgnkiV3CSs Ostatnio przypomniałem też sobie jeden z filmowych motywów, który lubię - gitarowe solo z filmu "Jezus z Montrealu", słyszane w nim na tle wieczornych panoram miasta. Obejrzałem ten film pod koniec podstawówki i zrobił na mnie duże wrażenie, po paru latach wróciłem do niego i wydał się już nieco zbyt dosłowny, ale mimo wszystko nadal ciekawy. https://youtu.be/gvnY-mV62aU 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kingcrimson 21691 #7916 Napisano 25 Lutego 2023 Też mam tę płytę i uważam ją za bardzo cenna w kolekcji 🙂 ja traktuje koncerty z tamtego okresu jako wydarzenia muzyczne ale też jako fragment historii. Natomiast do Caravanaserai wracam regularnie co najmniej kilka razy w roku. No i ta okładka 🙂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8084 #7917 Napisano 26 Lutego 2023 Mam tak samo - "Caravanserai" to jedna z moich ulubionych płyt. Właśnie jej sobie teraz słucham A okładka, wiadomo - w dyskografii Santany było kilka mocnych projektów, ale ten jest nie do pokonania! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17798 #7918 Napisano 27 Lutego 2023 Może być ciekawie https://www.instagram.com/p/CpKTT9gg81J/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 13434 #7919 Napisano 28 Lutego 2023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
floyd 3190 #7920 Napisano 28 Lutego 2023 spokojny bit idealny na noc 0 Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 17798 #7921 Napisano 1 Marca 2023 Zapowiedź nowych Kredek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21736 #7922 Napisano 1 Marca 2023 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 84623 #7923 Napisano 2 Marca 2023 Nuno Bettencourt gra po prostu NIEZIEMSKO. Kawałek spoksik. I, przy okazji nowego singla, zrobiłem sobie małą podróż sentymentalną do albumu, który wciąż uważam za jeden z najlepszych w historii rocka. Serio. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9022 #7924 Napisano 3 Marca 2023 Sorry za post pod postem ale to najpiękniejszy kocnert Marillion 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JakubZet 63 #7925 Napisano 3 Marca 2023 1 godzinę temu, Wamo napisał(-a): Sorry za post pod postem ale to najpiękniejszy kocnert Marillion 🙂 Post-fishowcy pewnie by się nie zgodzili Ale co do mnie, to masz moje pełne poparcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach