Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

SLAYER, KU..... WA!!!  :D  ;) 

Będzie nieźle 🤘

Dziadki mają jeszcze moc🤘

Screenshot_20240206_082558_TIDAL.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Artur74 napisał(-a):

Będzie nieźle 🤘

Dziadki mają jeszcze moc🤘

Screenshot_20240206_082558_TIDAL.jpg

Powiem Ci, że przez LATA całe w ogóle Saxon nie śledziłem - tyle, co miałem sentyment, dzięki jeszcze Liście Trójki, do "Broken Heroes" i to tyle. Ale kiedy usłyszałem kilka numerów z tej nowej płyty, to Łomatko!  :D Super album.  :)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie śledziłem ich poczynań jakoś szczególnie mam parę płyt. Dla mnie zawsze to była kapela taka poza głównym nurtem heavy, ale ta płyta ma moc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Powiem Ci, że przez LATA całe w ogóle Saxon nie śledziłem - tyle, co miałem sentyment, dzięki jeszcze Liście Trójki, do "Broken Heroes" i to tyle. Ale kiedy usłyszałem kilka numerów z tej nowej płyty, to Łomatko!  :D Super album.  :)

w tym wieku taki ogień to aż niepojęte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Admof napisał(-a):

w tym wieku taki ogień to aż niepojęte

Wokaliści Saxon i Judas to rówieśnicy - obaj rocznik 1951.   :)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowej płyty Judaszów też się niedługo doczekamy🤘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, jeśli chodzi o Judaszów, to ja lubię ten ich coverek. Przy okazji koledzy zainteresowani wątkiem o okularach słonecznych mogą podejrzeć jakie nosił Rob 😎 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.02.2024 o 07:44, paul221 napisał(-a):

Ja też, ja też!!!😃

1. Red

2. Thrak

3. Lizard

4. Discipline

5. In The Court Of The Crimson King

To podobnie jak u mnie :) "Lizarda" też oczywiście bardzo lubię, ale mogę - na pewno tak jak i Ty - powiedzieć to jeszcze o niejednej Karmazynowej płycie, która nie zmieściła się w pierwszej piątce. Teraz np. słucham sobie "In The Wake Of Poseidon", do której dojrzewałem kilka lat. Długo uważałem ją za bardzo dobrą, ale nie wybitną kontynuację pomysłów z debiutu, wszak można znaleźć tu sporo analogii ("21st Century..." i "Pictures Of a City"; "I Talk to the Wind" i "Cadence..."; "Epitaph" i "In The Wake...", do pewnego stopnia też rozimprowizowane "Moonchild" i "Devil's Triangle"). Tymczasem każde kolejne przesłuchanie ujawnia bezkompromisowość, piękno i bogactwo tej płyty - zresztą, u nas @Jacek K. o tym już pisał nie jeden raz. Debiut jest na niej punktem odniesienia, ale "In The Wake Of Poseidon" jest w istocie integralnym arcydziełem rocka, nie tylko swej epoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Moim ostatnim odkryciem jest "The ReconstruKCtion Od Light" z 2019. Pat Mastelotto nagrał ponownie bębny oraz zmiksował od nowa album bazowy z 2000 roku, za przyzwoleniem Frippa. Teraz ta muzyka błyszczy. Uwielbiam oryginał, ale przeszkadzały mi elektroniczne bębny i straszna produkcja. Teraz wszystko się zgadza🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bela pupa - Kora i Pudelsi 

tango konczace plyte, jak posluchalem tekstow utworow to musieli niezly towar wciagac ; )

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

(...)  Tymczasem każde kolejne przesłuchanie ujawnia bezkompromisowość, piękno i bogactwo tej płyty (...) Debiut jest na niej punktem odniesienia, ale "In The Wake Of Poseidon" jest w istocie integralnym arcydziełem rocka, nie tylko swej epoki.

Pełna zgoda :) Wspaniała płyta, ze wspaniałego,"mellotronowego", najlepszego moim zdaniem okresu twórczości KC. Te pierwsze płyty, wywarły wówczas na mnie tak duży wpływ, że na późniejsze wcielenia, choć znam prawie wszystkie już nie miałem takiej wrażliwości :) Mimo upływu pół wieku, słuchając utworu tytułowego od ok.5:40min nadal mam łzy w oczach. To może trwać i trwać, jest genialne, dlatego słucham wersji 30s dłuższej :) z wydania 40th anniversary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Wamo napisał(-a):

A dziś tak 😉

Breakout bylo swietne, pamietam jak w latach 70-tych wystepowali w lodzkiej filharmonii, fruwaly marynary ; )
a to co wyprawial Hajdasz z paleczkami budzilo podobny entuzjazm

pozniej okolo 2005 r., w jakims lodzkim klubie byl recital Nalepy, wystepowal z synem i nowa zona, byl powaznie chory,
nie pamietal tekstu swoich utworow, co chwile odwracal gitare na odwrocie ktorej mial kartke ze slowami, przykro bylo patrzec

czasem wlaczam sobie ich plyte gdzie zebrali swoje wszystkie bluesowe ballady (Breakout - Ballady) a moja najbardziej ulubiona,
nie bede chyba zbyt oryginalny, to 'Modlitwa'

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie takim absolutnym klasykiem jest Blues, jeszcze na kasecie ją mocno jechałem, teraz korzystam z dobroci technologicznych ale sentyment mam 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś jedna z moich ulubionych płyt Bowiego 😍 Kupiłem ją kiedyś w likwidującym się sklepie muzycznym za 19,99.

IMG_20240208_161542.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, paul221 napisał(-a):

Dziś jedna z moich ulubionych płyt Bowiego 😍 Kupiłem ją kiedyś w likwidującym się sklepie muzycznym za 19,99.

IMG_20240208_161542.jpg

Tej akurat nie znam ale skoro polecasz to muszę poznać 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi