Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Paweł Jankowski

Chronos-Art

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zdania, ze to bardzo dobrze, że szukasz odpowiedniej formy, która wyróżni Twój zegarek z tłumu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie sie podoba, pod warunkiem, ze tarcza nie bedzie złota :) Przynajmniej Twój zegarek bedzie oryginalny czego nie mozna powiedzieć o niektórych polskich producentach. Na pewno znajdziesz na to chętnych. Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tracza z czaszkami mi kompletnie nie podchodzi, Paweł nie idź w tym kierunku.

Mnie najbardziej podoba się projekt zegarka z tarczą z porcelany. Rozmawialiśmy o tym na spotkaniu, firmy które produkują zegarki z porcelanowymi tarczami można policzyć na palcach. Paweł, ja uważam że porcelanowa tarcza może być jednym ze znaków rozpoznawczych Twojej Manufaktury. Poza tym uważam, że tarcze ręcznie malowane to również bardzo dobry kierunek i to może być drugi ze znaków rozpoznawczych Firmy Chronos-Art. :)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem pomysł z czaszkami jest świetny.

Nieporozumieniem nazwałbym wyrażanie opinii jakoby motyw śmierci nie pasował do zegarków. Uważam wręcz przeciwnie, że zegarki powinny być pierwszym miejscem, gdzie motywu śmierci powinno się używać. No, może myśli o nieśmiertelności są na porządku dziennym pośród młodzieży nakarmionej bajkami o magach i takich tam..., ale zegarki to miejsce na pewno wskazane na motywy śmierci.

Pomysł jest rewelacyjny i ten trop winien zostać utrzymany.

Nawet dodam inne motywy - Pawle zajrzyj do motywów śmierci z polskiego okresu baroku, rozwinięte przez popyt na takie dzieła w środowisku sarmackim... może jakaś dodatkowa inspiracja się znajdzie...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza z czaszkami może być fajna jako ciekawostka, ale wątpię by taki zegarek znalazł nabywców. No chyba że jacyś emo, ale to raczej dzieciaki bez kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dla mnie..ja bym celował jednak w klasykę..klasyczne inspiracje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł - jest świetny!!!

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tak zwanej sztuce wanitatywnej znajdziesz jeszcze więcej motywów (związanych ze śmiercią i upływem czasu), które mogą Cię zainspirować...

Można wiedzieć co to za zegarek zaprezentowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne jest to Speake - Marin Eternity

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem spokojnie zainteresujesz lekko "ekscentryczną" klientelę... i piszę całkiem poważnie..

jest masa miłośników klimatów "Danse Macabre" itp i nie ma w tym żadnego "obciachu"..

powodzenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem to Paweł planuje również personalizację zegarków więc każdy znajdzie coś dla siebie. Motyw mi się nawet podoba.

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie masakra. Nie dość że temat nieciekawy, nie dość że brzydki to jeszcze wygląda (ten na zdjęciu) jak zegarek z bazaru, no ale cóż o gustach się nie dyskutuje :-):-) Kosztuje pewnie majątek ale patrząc na niego okiem laika to......

Zrobisz jak będziesz chciał. Ja będę obserwował klasyczne inspiracje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę tych projektów nie odbierać jako docelowych to tylko pewne poszukiwania i błądzenie a jednocześnie próba zebrania opinii o tym co klubowicze myślą o takich projektach w zanadrzu są inne które sukcesywnie będą prezentowane Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej średnicy ten wałeczek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie...powoli..powoli,ale do przodu...oby tak dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bomba. Troszkę duża ale Unitasa trzeba wygodnie nakręcać ;)

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie wspaniałe jest obserwowanie jak powstaje Twoje dzieło, pomalutku, krok po kroku - trochę tak jakby obserwować rozwój dziecka w brzuchu przyszłej mamy. Najpierw bezkształtny zbitek komórek, a z czasem ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze powoli zmierza to w dobrym kierunku.Nie pokazuje Pan wszystkiego.Wiecej zdjec tarczy a moze juz cos sie ruszylo z komplikacjami?Jakies pomysly z mechanizmami?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.