Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego

Rekomendowane odpowiedzi

A czy Stowa jubileuszowa była edycją limitowaną?

Jeśli tak, to na zdrowy rozsądek nie powinien się zgodzić. Wydając limitowaną edycję niejako zobowiązał się wobec tych którzy ją nabyli, że drugiej takiej samej nie wypuści, przynajmniej w najbliższym czasie. Drobna zmiana, pomalowanie wskazówki itp, byłoby źle przyjęte przez klientelę. Taka ruska limitacja, dodamy jakieś fiu-bździu i następna limitacja...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja uważam, że napis Stowa powinien z tarczy zniknąć. Zamiast niego pojawiłoby się klubowe logo (najlepiej nakładane) a poniżej osi napis "Klub miłośników zegarów i zegarków". Tak sobie to wyobrażam.

Oto jak się kończą takie eksperymenty - Rolex Comex

Klaudiusz,

jestem pewien, że chciałbyś mieć edycję zrobioną dla Comeksa. Chociażby z tego powodu, że modele zachowane w dobrym stanie, osiągają na aukcjach wysokie ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem raczej na pewno się nie zgodzi, żeby nie zdewaluować edycji jubileuszowej.

No ale jak zobaczy projekt tarczy kkwpk z czerwoną sekundą, to się może wnerwić, że sam takiego nie zaprojektował :P

No nie wiem.

na razie pisze tak:

Dear Klaudiusz,

good idea to choose 3-5 and than i will give you of course my statement .-)

best regards

I think there are realy some nice designs existing in your drawings !!

:-)

A rozwój sytuacji śledzi i na razie nie zanegował pomysłu z tarczą jubileuszową.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szalejmy z logo klubu, ono nie musi być wszędzie. Będzie już na wachniku i moim zdaniem to wystarczy.

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-774-0-40780400-1331250232.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem logo na tarczy. Napisy też wolę od strony dekla.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logo klubu najlepiej na koronce :P ewentualnie na deklu lub wahniku.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może by się dało namówić Jorga żeby na tarczy było również to stare logo, czyli to "coś" na nad napisem Stowa.

Podobno to jest symbol zegara słonecznego...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie :P

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, muszę przyznać że jestem pod wrażeniem trzech ostatnich projektów. Skłaniałbym się jednak do pozostawienia tarczy bez napisów, a te jeśli maja być to na deklu.

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie mówić, kkwpk wykonał najlepszą robotę. Zmiana wzoru tarczy jest sensowna pod warunkiem, że nowy projekt jest lepszy od starego, a w tym przypadku, w moim odczuciu, tak właśnie jest.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Z pasją śledzę rozwijający się wątek projektu tarczy zegarka klubowego. Szczerze podziwiam talent autorów i rozpiętość pomysłów. Jednak uparcie wraca myśl ? ?gdzieś to już było?. Może się mylę, ale wydaje mi się, że próba implantowania grafiki tarcz vintage innych firm czy samej Stowy z innych projektów do zegarka tak wyjątkowego w swej prostocie, a przez to idealnego jakim jest Antea niczego ponadczasowego wnieść nie może. Pozbawiony wysmakowanego liternictwa traci on jak dla mnie sporo ze swojego uroku. Niewątpliwym wyzwaniem jest przemyślenie intencji autora oryginalnego projektu i koncepcji stylu w jakim powstał, zależności jakie istnieją nie tylko w grafice samej tarczy, ale też to jak ona koresponduje z kopertą. Choćby cyfra 2 która jednocześnie harmonizuje z kształtem S w Stowa i kształtem uszu koperty. Tą drogą zachowania homogeniczności poszedł czercz

post-28470-0-90701700-1331250298.jpg

i znajomy grafik Klaudiusza i te propozycje wydaje mi się są krokiem w dobrym kierunku (pozwoliłem sobie ?urealnić? kolor datownika).

post-28470-0-55779800-1331250301.jpg

Podzielam obawy, że projekty usiłujące uczynić Anteę absolutnie klubową i oryginalną z dodatkowym logo i/lub napisem na tarczy zredukują ją do poziomu reklamówki.

?Oryginalne jest zawsze lepsze? taką definicje piękna poznał Tofik. Szkoda by było aby klubowa Antea - Tofik :) rzadko oglądała światło dzienne stając się jedynie oryginalnym okazem w kolekcji.

Ale... jak powiedziała znajoma artystka patrząc na Anteę i znając Wasze zakusy ? ?czasem trzeba coś idealnego zepsuć żeby powstało coś jeszcze lepszego?.

Może właśnie projekt kkwpk zbliża się do tego lepszego? :)

post-28470-0-39617300-1331250303.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by nie mówić, kkwpk wykonał najlepszą robotę. Zmiana wzoru tarczy jest sensowna pod warunkiem, że nowy projekt jest lepszy od starego, a w tym przypadku, w moim odczuciu, tak właśnie jest.

Podpisuję się pod tym w 100 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Jeśli ktoś jeszcze tworzy projekt albo ma zamiar coś stworzyć to niech powie by zaczekać. Jeśli nie to możemy zamknąć etap zgłaszania projektów tarczy - w niedzielę miał upłynąć termin, jeśli dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś jeszcze tworzy projekt albo ma zamiar coś stworzyć to niech powie by zaczekać. Jeśli nie to możemy zamknąć etap zgłaszania projektów tarczy - w niedzielę miał upłynąć termin, jeśli dobrze pamiętam.

Co nagle to po diable.

Nie pali się, poczekajmy jeszcze kilka dni.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dajmy projektantom spokojnie pracować. Jak zagłosujemy pod koniec tygodnia, nic sie nie stanie... chyba

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy kilka dni, ponieważ najważniejsze sprawy już zostały ustalone - teraz co najwyżej projekt może zmienić koszty samej tarczy i wskazówek.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze gdy juz zbierzemy wszystkie projekty, trzeba bedzie dac sobie pare dni na ogladanie, bo np. ja juz tak mam, ze niektore projekty, ktore na poczatku mi sie podobaly, teraz juz rodza watpliwosci - np. zegarki z czarna tarcza i niebieskimi wskazowkami - na projekcie wyglada to super, ale obawiam sie, ze zastosowanie takich jasnoniebieskich wskazowek moze sie okazac w naturze zbyt swatchowe i zegarek ani nie bedzie garniturowcem, ani dzinsowcem:), z kolei zastosowanie ciemniejszych, bardziej eleganckich spowoduje, ze zegarek bedzie nieczytelny.

Dlatego uwazam, ze warto dac sobie pare dni, na oswojenie sie z projektami, moze kazdy wytypuje 3 tarcze, ktore oceni na plus i oczywiscie 3 z uzasadnieniem na minus?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywiad

Mysle, ze gdy juz zbierzemy wszystkie projekty, trzeba bedzie dac sobie pare dni na ogladanie

Dobrze. Ankieta zapewne będzie trwała kilka dni i będzie czas na oglądanie - nikt nie musi od razu oddawać głos, poza tym widzę możliwość zmiany oddanego głosu w ankiecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy głosują za srebrnym rotorem, a ja nie mam do tego przekonania. Nie wiem co nam to ma dać. Rozumiem z platyny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.