Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego

Rekomendowane odpowiedzi

może dla uporządowania warto załozyc nowy wątek gdzie wrzucone bedą tylko ostateczne wersje tarcz do konkursu, juz bez żadnych komentarzy

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zrobimy - od jutra wieczór można będzie pisać posty w oddzielnym wątku wklejając zdjęcie faworytów. Liczę na to, ze oprócz lakonicznej informacji - który się podoba napiszecie również dlaczego. Lobbowanie swoich faworytów i podtapianie tych projektów, które się nie podobają - mile widziane :)

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zrobimy - od jutra wieczór można będzie pisać posty w oddzielnym wątku wklejając zdjęcie faworytów. Liczę na to, ze oprócz lakonicznej informacji - który się podoba napiszecie również dlaczego. Lobbowanie swoich faworytów i podtapianie tych projektów, które się nie podobają - mile widziane :)

JAk zrobisz tak, jak opisałeś, to dopiero będzie burdel na kółkach....

Moim zdaniem powinieneś zebrać wybrane projekty (po 2-- 3 od każdego zgłaszającego) i potem zrobić watek z ankietą i opisem każdego głosującego, dlaczego taki głos oddał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jaśniejszy piersćień wokół indeksów minutowych i zaznaczone lepiej wskazówki....

stowakmz11.jpg

Podoba mi się ten projekt, ale wprowadziłbym kilka zmian:

- datownik przerzuciłbym na godzinę 3

- zamiast wyróżnionej 10 dałbym 7, a to dlatego, bo Klub powstał w roku 2003.

W przyszłym roku będziemy obchodzili 7 lat istnienia Klubu więc myślę, że właśnie ta cyfra powinna być wyróżniona. I to byłoby super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro przy zbieraniu kandydatur nie będzie jeszcze ankiety. Projekty ( 20 szt )z wątku w piątek wieczorem zostaną umieszczone w ankiecie i wtedy rozpocznie się głosowanie z opcję wyboru. Głosować będziemy - każdy na 3 projekty, punktując po 3, 2 i 1 punkcie.

5 zwycięskich kandydatur zostanie skonsultowanych z Jorgiem a następnie rozpoczniemy finał.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Kolego Greenwatch, podpisję się pod Twoimi propozycjami RĘKAMI I NOGAMI. Szczerze powiem że na początku też proponowałem aby nic nie cudować z tarczą , bo dla mnie Antea to IDEAŁ prostoty i elegancji. Otrzymałem wtedy odp. od jednego z forumowiczów że taka Antee o on może mieć w każdej chwili, więc skończyłem dyskusje , i obserwowałem projekty które się tworzyły. Rozumiem że jeśli mają być wskazówki niebieskie to chodzi o barwienie termiczne, A tarcza w tym przypadku musi być , a raczej powinna być biała.I jeden i drugi zegarek pokazany przez Ciebie powinien być jak najbardziej w ścisłej czołówce.

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze dam rade przygotować czarną wersję.

nie rób tego, bo będę zmuszony w swoich trzech typach dać trzy kolorystyczne warianty Twojego projektu :D . A tak to mam szansę na dywersyfikację :D . Bo ta ostatnia czarna z rzymskimi indeksami też naprawdę super

z czerwoną wskazówką jednak dla mnie rządzi, bo wprowadza trochę szaleństwa. Data czy brak - wszystko jedno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Kolego Greenwatch, podpisję się pod Twoimi propozycjami RĘKAMI I NOGAMI. Szczerze powiem że na początku też proponowałem aby nic nie cudować z tarczą , bo dla mnie Antea to IDEAŁ prostoty i elegancji. ...

:D jest wiecej zwolennikow tylko drobnych modyfikacji! I nie chce byc tutaj zle zrozumiany, oczywiscie projekt wlasnej tarczy to wielka pokusa - kilka z propozycji bardzo mi sie podoba, lecz czy beda mi sie podobaly za kilka lat? Tarcze Stowy opieraja sie probie czasu, od wielu lat sie podobaja, ciesza oko kolejnych pokolen. Tarcze Stowy zweryfikowaly lata, jedne modele sa caly czas aktualne, inne odeszly w zapomnienie. Dlatego obawiam sie, ze stworzymy tarcze, ktora bedzie nam sie teraz podobala, ale za jakis czas niekoniecznie.

Otrzymałem wtedy odp. od jednego z forumowiczów że taka Antee o on może mieć w każdej chwili, więc skończyłem dyskusje , i obserwowałem projekty które się tworzyły....

Ale przeciez to nie bedzie zwykla Antea - bedzie miala srebrny wahnik, logo, numer limitacji - to chyba wystarczy?

Poza tym patrze na sprawe realnie - po co miec 2 Stowy - jak mozna miec jedna idealna i do tego wyjatkowa.... Mam dluuga wish liste, a fundusze ograniczone, dlatego optymalnie by bylo miec jedna Stowe ze 100% satysfakcji, a reszte pieniedzy przeznaczyc na inne modele:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2."Dodanie okienka daty,i zmiane napisu na Limited, oraz zmiane wskazowek na niebieskie:

Trudno mi jest na takie małe zdjęcie nałożyć dokładny napis Limited, ale z grubsza to by tak wyglądało:

gallery_27913_38_28121.jpg

Osobiście wątpię aby Jorg zgodził się na dublowanie własnej limitacji, nawet ze zmianą koloru wskazówek, ale próbować możecie...

Oczywiście gdyby się zgodził, to ja sam nie miałbym nic przeciwko takiemu zegarkowi. Oksydowane, niebieskie wskazówki wyglądałyby znacznie lepiej niż na powyższej symulacji.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze dam rade przygotować czarną wersję.

Yes, Yes, Yes !

Bardzo podobają mi się wersje czarne ale Twoje też - miks powinien robić wrażenie.

Niestety nie pogodzimy gustów osób dla których Antea jest na liście planów z osobami które chcą by zegarek klubowy był niepowtarzalny (ja tam nosze dekielkiem na dół i mnie wahniki czy grawerki nie ruszają) czy wręcz dla których Antea to skrajna nuda (niestety zaliczam się do tej grupy - Stowa tak, ale Partitio lub Marine).

Tak na marginesie jakby zamiast srebrnego wahnika były nakładane indeksy, albo jeszcze lepiej tarcza "kanapka" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno mi jest na takie małe zdjęcie nałożyć dokładny napis Limited, ale z grubsza to by tak wyglądało:

p1b3.jpg

Osobiście wątpię aby Jorg zgodził się na dublowanie własnej limitacji, nawet ze zmianą koloru wskazówek, ale próbować możecie...

Oczywiście gdyby się zgodził, to ja sam nie miałbym nic przeciwko takiemu zegarkowi. Oksydowane, niebieskie wskazówki wyglądałyby znacznie lepiej niż na powyższej symulacji.

Wielkie dzieki, ze zobrazowales to co mi po glowie chodzilo:) - a czy Jorg sie zgodzi - mysle,ze projekt juz znacznie odbiega od jego limitacji. Mozna sie zastanowic jeszcze nad kosmetyka przy tarczy:)

Niestety nie pogodzimy gustów osób dla których Antea jest na liście planów z osobami które chcą by zegarek klubowy był niepowtarzalny (ja tam nosze dekielkiem na dół i mnie wahniki czy grawerki nie ruszają) czy wręcz dla których Antea to skrajna nuda (niestety zaliczam się do tej grupy - Stowa tak, ale Partitio lub Marine).

Tak na marginesie jakby zamiast srebrnego wahnika były nakładane indeksy, albo jeszcze lepiej tarcza "kanapka" :D

Dokladnie! Dlatego moje propozycje to swego rodzaju kompromis, aby jak najwieksza grupa byla zadowolona z zegarka klubowego, zeby sie pozniej nie okazalo, ze polowa ludzi zrezygnuje z zakupu...

I chyba przyznasz mi racje - ze skoro Antea zostala wybrana zegarkiem bazowym, to jej koperta i historia mocno zaweza pole sensownych zmian - i chyba zlym kierunkiem jest robienie z niej jakiegos freaka tylko dlatego ze model bazowy dla wielu jest nudny. Do takich zabaw trzeba po prostu wybrac inny zegarek

Przyklad- przewija sie w postach projekt czarnej tarczy z czerwona wskazowka i polem daty - i swietnie to wyglada na projektach, tylko pytanie - jaki jest target takiego zegarka? bo dla mnie to ani garniturowiec, ani casualowiec i pewnie po kilku nalozeniach zegarka bym nie nosil - bo zle bym sie z nim czul w garniturze, a do casuala jest wiele ciekawszych zegarkow - wiec co - zegarek na polke - troszke szkoda:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chyba przyznasz mi racje - ze skoro Antea zostala wybrana zegarkiem bazowym, to jej koperta i historia mocno zaweza pole sensownych zmian - i chyba zlym kierunkiem jest robienie z niej jakiegos freaka tylko dlatego ze model bazowy dla wielu jest nudny. Do takich zabaw trzeba po prostu wybrac inny zegarek

Przyklad- przewija sie w postach projekt czarnej tarczy z czerwona wskazowka i polem daty - i swietnie to wyglada na projektach, tylko pytanie - jaki jest target takiego zegarka? bo dla mnie to ani garniturowiec, ani casualowiec i pewnie po kilku nalozeniach zegarka bym nie nosil - bo zle bym sie z nim czul w garniturze, a do casuala jest wiele ciekawszych zegarkow - wiec co - zegarek na polke - troszke szkoda:)

Niestety mamy różne podejścia i nie przyznam racji:

- prosta koperta, to prosta tarcza (tutaj zgoda)

- mnie nie rusza historia Stowa (znowu nie taka długa i z przerwami) ale wybór firmy (nie mówiąc o klasie i podejściu Jörg'a Schauer'a) to bomba

- dla mnie zwykła Antea jest zegarkiem na półkę - ponieważ z wieczorowych wolę vintage, a na spotkania biznesowe, imieniny itp IMO takich zegarków się nie nosi - zdecydowanie królują zegarki bardziej urozmaicone, piloty, lekkie chronografy, czy nawet Rolki.

- mój numer 1 to właśnie ten model który Ci się nie podoba - pasowałby do stroju business casual, czy na spotkania towarzyskie

Kompromisem są dla mnie projekty kkwkp - ponieważ nie tylko udanie łączą cechy garniturowca i casual ale i wnoszą nową jakość. Są równocześnie klasyczne, nowoczesne i unikalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zakończenie czarne wersje

białe wersje bardziej do mnie przemawiają!

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mamy różne podejścia i nie przyznam racji:

- prosta koperta, to prosta tarcza (tutaj zgoda)

- mnie nie rusza historia Stowa (znowu nie taka długa i z przerwami) ale wybór firmy (nie mówiąc o klasie i podejściu Jörg'a Schauer'a) to bomba

- dla mnie zwykła Antea jest zegarkiem na półkę - ponieważ z wieczorowych wolę vintage, a na spotkania biznesowe, imieniny itp IMO takich zegarków się nie nosi - zdecydowanie królują zegarki bardziej urozmaicone, piloty, lekkie chronografy, czy nawet Rolki.

- mój numer 1 to właśnie ten model który Ci się nie podoba - pasowałby do stroju business casual, czy na spotkania towarzyskie

Kompromisem są dla mnie projekty kkwkp - ponieważ nie tylko udanie łączą cechy garniturowca i casual ale i wnoszą nową jakość. Są równocześnie klasyczne, nowoczesne i unikalne.

:D mamy inne podejscie i oczekiwania co do tego zegarka, wiec sila rzeczy nie mozemy sie zgodzic. Dobrze,ze podajesz duzo argumentow, to wzbogaca dyskusje i daje kolejne impulsy do przemyslen. Z jednym sie zgadzam - projekty kkwkp moga byc kompromisem, tym bardziej, ze sa coraz lepsze:)

Wazne zeby do ankiety/glosowania dostaly sie zegarki bardzo rozne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szacowne grono.

mam pewien problem techniczny. Otóż musiałem wyjechać i mam bardzo ograniczony dostąp do internetu.

Nie będę w stanie przygotować zdjęć do wyboru na jutro. Czy jakaś dobra dusza jest w stanie wkleić i ponumerować zdjęcia do postu w pojedynkach. Zaraz rozpocznę wątek który za chwilę przygotuję?

Jeśli nie, to możemy podawać kandydatury wklejając propozycje. Każdy po trzy, które mu odpowiadają.

Pozdrawiam

Klaudiusz w podróży.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca. Kolor tarczy, data, lub bez daty, nie jest żadną nowością w Antei, tak więc napis Limited, jest jak najbardziej na miejscu.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Veran, zgadzam się z Tobą w 100 % !!!

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.