Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysiek_W

czy to oryginał czy składak/podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy?

Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

W okolicach godz. 1 - to albo uszkodzenie tarczy albo taki kołek mocujący tarcze do mechanizmu na wylot... Poza tym tarcza łuszczy się na brzegach - stan lekko mówiąc średni nic ciekawego... Pewnie dlatego nie ma chętnych...

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okolicach godz. 1 - to albo uszkodzenie tarczy albo taki kołek mocujący tarcze do mechanizmu na wylot... Poza tym tarcza łuszczy się na brzegach - stan lekko mówiąc średni nic ciekawego... Pewnie dlatego nie ma chętnych...

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

masz racje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba za dużo kasy masz:) Cena wygórowana, sprzedawca raczej niepolecany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie polecany? Wystawia mnóstwo świetnych zegarków w górnym pułapie cenowym. Nie słyszałem żeby ktoś się skarżył z wyjątkiem nieokazyjnych cen. Sam kupiłbym sporo zegarków u niego gdyby były trochę tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny bohatera "Potopu" rzeczywiście mogą przytopić chętnego :)

...ale z drugiej strony fotki zegarków nie byłyby takie śliczne, gdyby ich stany nie były znakomite!   aż się zaśliniłem patrząc na pobiedkę-czerwoną-dwunastkę

z innej beczki -> całość prezentacji Kmicica wygląda OK, ale co z oryginalnością tego zegarka? -> https://allegro.pl/oferta/zegarek-kama-8176372418

pierwszy raz widzę coś takiego...  czyżby tarcza charkowska a koperta była współcześnie napryskana???

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny bohatera "Potopu" rzeczywiście mogą przytopić chętnego :)

...ale z drugiej strony fotki zegarków nie byłyby takie śliczne, gdyby ich stany nie były znakomite!   aż się zaśliniłem patrząc na pobiedkę-czerwoną-dwunastkę

z innej beczki -> całość prezentacji Kmicica wygląda OK, ale co z oryginalnością tego zegarka? -> https://allegro.pl/oferta/zegarek-kama-8176372418

pierwszy raz widzę coś takiego...  czyżby tarcza charkowska a koperta była współcześnie napryskana???

To kama IV typu. W kamach zakręcanych były koperty chromowane i pozłacane. Wskazówki, koronka, dekiel - wszystko się zgadza. Może to być oryginał

Edytowane przez mkoch

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile za duzo za ta rakiete? kusi mnie :D

Przyznam ze moj portfel strajkuje jak to widzi ale coz... Raz na jakiś czas mozna sobie dogodzić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak musisz ostro zaszaleć, to idź na całość i klikaj kosmosa , przynajmniej wejdziesz w posiadanie prawdziwego sowieckiego rodzynka :) ...ale najpierw dopytajmy, o oryginalność jego tarczy, bo cosik mam wątpliwości  https://allegro.pl/oferta/zegarek-kosmos-8629293071

oryginalna czy charkowska replika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak musisz ostro zaszaleć, to idź na całość i klikaj kosmosa , przynajmniej wejdziesz w posiadanie prawdziwego sowieckiego rodzynka :) ...ale najpierw dopytajmy, o oryginalność jego tarczy, bo cosik mam wątpliwości https://allegro.pl/oferta/zegarek-kosmos-8629293071

oryginalna czy charkowska replika?

Ladny ten kosmos... Cena tez niczego sobie Bardzo ładnie sie calosc prezentuje.. Ale na razie wystarczy mi czarna rakieta. Ale zeby nie wyszlo ze takie chodza po 150 złotych... Zasmucilbym sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dopiero doczytałem opis kosmosa. Sprzedawca rzetelnie informuje, że wstawił replikę tarczy a "w pakiecie" wysyła oryginalną (lekko podniszczoną - naprawdę lekko)+

Raketa, którą sobie upatrzyłeś ma odjazdowy designe, jak wiele raket z okresu pieriestrojki i przełomu ZSRR/Rosja. Jestem kutwą, więc jak dla mnie 150-200 to górny pułap. Zauważ, że na rantach koperty oksydowanie już się poprzecierało

No chyba, że będziesz ją pastował razem z trzewikami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten egzemplarz? wyglada ok ale czy cena jest uczciwa? bardzo mi sie podoba

https://allegro.pl/oferta/zegarek-rakieta-8465580398?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

(zdjęcie dodane to egzemplarz z ktorym porownywalem aukcje

Napisz do p. Tomka na olx. Dogadaj się co do ceny. Ja zawsze dostałem zniżkę, a cena na olx jest juz na starcie ok. 10% niższa od tego co na Allegro. Kupiłem u niego 4 zegarki. Wszystkie w bardzo dobrym stanie, na dobrym dokładnym chodzie. Do majstra na starcie na pewno nie będziesz musiał lecieć. U mnie była 1 raz lekka wtopa, ale mi się nawet pisać do niego nie chciało. Mój ostatnio kupiony u niego zegarek ma bardzo małą rezerwę chodu, tylko jakieś 10 godzin. Przypomnę mu o tym jak kiedyś będę znowu coś u niego kupował. Ja w każdym razie polecam gościa. Wpłacam na konto, na drugi dzień wysyłka.

Edytowane przez Mislavo

/iloveussrwatches/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz dopiero doczytałem opis kosmosa. Sprzedawca rzetelnie informuje, że wstawił replikę tarczy a "w pakiecie" wysyła oryginalną (lekko podniszczoną - naprawdę lekko)+

Raketa, którą sobie upatrzyłeś ma odjazdowy designe, jak wiele raket z okresu pieriestrojki i przełomu ZSRR/Rosja. Jestem kutwą, więc jak dla mnie 150-200 to górny pułap. Zauważ, że na rantach koperty oksydowanie już się poprzecierało

No chyba, że będziesz ją pastował razem z trzewikami :)

Dzięki ci za opinie :) Mysle ze wezme bo te 50 zl to pasek rekompensuje (Tak szukam powodow przed soba by go kupić ^^)

Napisz do p. Tomka na olx. Dogadaj się co do ceny. Ja zawsze dostałem zniżkę, a cena na olx jest juz na starcie ok. 10% niższa od tego co na Allegro. Kupiłem u niego 4 zegarki. Wszystkie w bardzo dobrym stanie, na dobrym dokładnym chodzie. Do majstra na starcie na pewno nie będziesz musiał lecieć. U mnie była 1 raz lekka wtopa, ale mi się nawet pisać do niego nie chciało. Mój ostatnio kupiony u niego zegarek ma bardzo małą rezerwę chodu, tylko jakieś 10 godzin. Przypomnę mu o tym jak kiedyś będę znowu coś u niego kupował. Ja w każdym razie polecam gościa. Wpłacam na konto, na drugi dzień wysyłka.

Mozesz dac link na olx? nie widze tej oferty

Edytowane przez HaSen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze wezme bo te 50 zl to pasek rekompensuje (

To zwykły standardowy pasek. Na alle kosztuje 20zł z wysyłką.

Jeśli zależy Ci na tym zegarku zrób tak jak napisał jeden z kolegów : skontaktuj się poprzez olx i dogadaj się co do ceny.

Jeśli chcesz poszaleć to ten sprzedawca ma ciekawszy i poszukiwany zegarek:

Stalowa Sekonda: https://www.olx.pl/oferta/zegarek-sekonda-autodate-de-luxe-CID87-IDCqPzu.html#8739b2c523

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwykły standardowy pasek. Na alle kosztuje 20zł z wysyłką.

Jeśli zależy Ci na tym zegarku zrób tak jak napisał jeden z kolegów : skontaktuj się poprzez olx i dogadaj się co do ceny.

Jeśli chcesz poszaleć to ten sprzedawca ma ciekawszy i poszukiwany zegarek:

Stalowa Sekonda: https://www.olx.pl/oferta/zegarek-sekonda-autodate-de-luxe-CID87-IDCqPzu.html#8739b2c523

350 złotych.... az tak szalony nie jestem :D ale dzięki ci bardzo :) ładna te sekonda tylko nie na moj aktualny budżet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę podpowiedzcie czy ta konfiguracja jest oryginalna? Ktoś z Was widział ten zegarek w katalogu albo może posiada? Zdj z internetu.

post-76233-0-38279000-1574246613_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, taka tarcza w stalowej kopercie, bo widziałem ją ale w kopertach chromowanych. Na kolor nie zwróciłem uwagi ale to niech będzie dodatkowy niuans mojego pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszybciej @kchrapek coś sensownego by powiedział. Ja wostoka w stalowej kopercie (nie amfibie) widziałem tylko z jedną tarczą

post-54348-0-19475100-1574253900_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi